Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lost

2. 12. 2011 16:16
to žeru

:-)

0 0
možnosti
MK

AsistentprofParkinsona

2. 12. 2011 14:59
Škody způsobené zaměstanci řešeny jsou

Za škodu obvykle zodpovídá žalovaná organizace. Ta je povinna přizananou náhradu škody samozřejmě uhradit a zůčtovat v souladu s účetními předpisy a rozpočtovými pravidly do kolonky "škody" V tomto případě vzniká organizaci škoda, kterou má za povinnost v souladu se Zákoníkem práce, řešit. tj.předepsat jednak dle  Zákoníku práce odpovědnému pracovníkovi k úhradě a popř. k němu vyvodit další sankce. Odpovědný pracovník je vždy jasný, jen se málokdy hledá. Příkladem toho může být jistá paní Brožová, která jako předsedkyně soudui špatně platila daně(nebo co to bylo), soud dostal pokutu a ona požádala státní rozpočet o o dotaci na pokutu a komentovala to jako přesun peněz z kasičky do kasičky. Jenže si holka neuvědomila (jako předseda soudu hrůza!), že v její organizaci musí být tento výdaj zaúčtován jako škod a  připsán na její triko s povinnosti její náhrady. Takže inciativa výše uvedených pracovníků vyplývá pouze z neznalosti současné právní úpravy.

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 12. 2011 14:56
Vypadá to chválihodně

Ovšem, problematika je složitá. V prvé řadě je asi každému jasné že u vyšších škod na náhradu nikdo mít nebude ani kdyby šetřil do konce života. Řešením by asi byly pojistky*ovšem ty asi bude nemalé, srovnejme to třeba s pojistkami u vozů -a že škody způsobené úředníky můžou být řádově vyšší).A kdyby se nařídily povinně, tak pak by vlastně platbami  trestaly ty poctivé úředníky, a naopak ty co páší nepravosti by ničím navíc nepostihly- obě skupiny by platily pouze výši pojistného stejně...

A stejně složité by asi bylo dokazování konkrétní viny (jak vidíme nyní,nelze ani dohledat kdo měl mít na starost 12 miliard ze Švýcar). A že při větších obnosech už by to asi neřešil "pan vedoucí" ,ale kriminálka .

Nicméně * asi je chválihodná iniciativa dotyčných poslanců, ale nezapomeňme že v parlamentu se schyluje k dalšímu odložení platnost služebného zákona, který by zodpovědnost úředníků měl řešit v celku.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

2. 12. 2011 14:44
Já bych byl tvrdší.

Zaměstnanci státu odpovídají v plné výši za vzniklou škodu.

1 0
možnosti
H

Halfunx

2. 12. 2011 14:34
OK to beru

jen mám pocit že podobných návrhů leží na dnech šuplíků spousty.

0 0
možnosti