Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J65a98n 87U41r96b41á27n29e27k

10. 10. 2013 14:13

Uf, někdy vážně pochybuji o možnostech internetu podávat informace zakládající se na faktech, empirických zkušenostech.

Jen pro zamyšlení - proč si pane autore článku myslíte, že  šelma jako je medvěd chodí po provaze? Snad i malému dítěti je jasné, že předtím, než popře své základní instinkty stojí stovky hodin, které této  šelmě ukazují, že nepůjde-li přes ten provaz, bude to pro něj ještě nepříjemnější...bičík?

kdo by se bál bičíku....

Jak řekl před pár týdny v rozhovoru pro BBC  bývalý krotitel: "je absurdní, že si lidé myslí, že to dělají zvířata za pamlsky a odměnu." "Důvod, proč dělají věci, které po nich chceme je ten, že se chtějí vyhnout trestu!" "A k tomu, abyste potrestali tygra nebo medvěda vám nestačí holé ruce nebo proutek nebo bič!"

Cirkus se zvířaty není kultura!

Leda pro tupce bez empatie.... Jediné, co mě klade otázku na mysl: co se stane se zvířaty v cirkusech po  jejich zrušení? Je otázka, zdali to, že půjdoudo salámu je nebo není pro ně vysvobození.... Jasně, že nechci cirkusy se zvířaty - ale také mě moc nebaví lidé, kteří chtějí jen něco zakázat a nenabízí řešení takové, které je skutečným řešením....

0 0
možnosti
Foto

Davide, smiř se s tím, že určité "části kultury" musí zmizet do propadliště dějin. Týrání a vykořisťování bezbranných a slabších by k tomu jistě mělo patřit.

0 0
možnosti
ZH

Před 27 lety jsem v Hamburku měl tu "čest" asi týden bydlet vedle pana Berouska a sledovat jak se stará o několik medvědů na cestách. Věřte mi, že jsem měl opravdu chuť ho bacit lopatou a strčit ho k nim do klece. Jenže to ani nebylo možný, už by se tam nevešel. Návštěvník cirkusu  je sice u vytržení, ale nemá ani potuchy, co to znamená divoká zvířata ty kousky naučit. Vyjímkou jsou asi psi. Ty ale nikdo do klecí nestrká.:-P

7 0
možnosti
JO

Byla jsem se podívat na to, jak bydlí zvířata v cirkusu. Medvědi jsou ubytovaní v klecích, po jednom, rozměry cca 2x1,5 m. A takhle tam přežívají, den co den. Občas se smějí proběhnout způsobem cvičení, např. se učí jezdit na motocykluRv, za každou chybu nebo neuposlechnutí rána bičíkem.

Exotická zvířata nemají v cirkuse co dělat a pokud to bude zakázané, tak to bude snad 1. rozhodnutí EU, se kterým budu souhlasit naprosto bez výhrad.

Do cirkusu nechodím, artisté by se mi líbili, cvičení pejsci - OK, ale z toho, jak tam žijí šelmy, ale třeba i sloni, kdy tato zvířata doslova přežívají v malých klecích celý život - tak z toho je mi zle.RvRv

9 1
možnosti
MT

Osobně mě zaujalo to alternativní gymnastické divadlo, které moc netáhne, a od toho se odvíjejí další úvahy. Zatím pokaždé, když jsem na tohle "alternativní divadlo" kupoval lístky, muselo to být víc než týden předem, jinak bylo vyprodáno. Koupit lístky na místě - nevídáno. Doufám že autor takhle nepracuje i s dalšími fakty:-)

5 0
možnosti
VB

Zelený mor, horší než inkvizitor.Zbudou jen krásné vzpomínky, a hrůza s čím nás ještě obohatí různí zelení liškové bursíci a další podivíni škodící této zemi....;-ORv

2 7
možnosti