Rockmag.cz Fest 2014

Již dnes v pátek se koná v Polné v klubu Zámecká Rychta už po čtvrté tradiční podzimní party k oslavě narozenin mého hudebního portálu Rockmag.cz - kterému je letos už 8 let. A tak bych vás, čtenáře mého blogu, chtěl pozvat, pokud nevíte, co s dnešním večerem, přijedťe na tuto malou, ale jistě zajímavou hudební akcičku.

Rockmag.cz Fest 2014

pátek 17.10. 
od 19:30
Historie a současnost portálu:

Rockmag.cz začal vznikat v roce 2005 a vycházel z databáze kapel, protože tato databáze měla úspěch, přibývaly další funkce a v roce 2005 se objevila i doména Rockmag.cz. Databáze kapel byla v létě roku následujícího obohacena o magazín a další sekce. Od té doby se počítá jeho oficiální existence.

Autoři portálu - bratři Havlíčkovi pokračovali další roky v rozšiřování funkcí a tak web aktuálně nabízí návštěvníkům užitečné informace ze světa rockové muziky. Je složen z několika fragmentů jako je například magazín, databáze kapel, databáze akcí, inzertní sekce apod. Obsah magazínu tvoří početná redakce, kterou prošlo od jeho začátku více než 130 redaktorů. V systému je nahozeno téměř 14000 článků a databáze kapel obsahuje přes 7500 kapel z ČR, SR i zahraničí.

Festival:

Protože, jak bylo výše uvedeno, je to už osmý rok, co je Rockmag Rockmagem, rozhodli se tvůrci tohoto portálu oslavit ono existenciální jsoucno festivalem Rockmag.cz Fest. Ten se bude konat již po čtvrté. V loňskských ročnících sklidil úspěch, proto doufáme, že tomu tak bude i v roce letošním a že návštěvníci přijdou v hojném počtu. Tentokrát jsme pro ně připravili tři různé a žánrově odlišné kapely z Vysočiny - jednu z Třebíče a dvě skupiny z Jihlavy.

 

 

 

ČARDÁŠ KLAUNŮ
rock-crossover / Jihlava

Je rocková hudební skupina, která sice vychází z rocku, ale je obohacena o další všemožné žánry. Charakteristické jsou silné zpěvné melodie a vícehlasé sbory. Původně pětičlená skupina se později rozšířila o dechovou sekci a dnes jich ve skupině vystupuje osm. V současné době Čardáš Klaunů dokončuje v SONO Records nahrávání čtyř velmi ambiciózních skladeb za zvukové režie Milana Cimfeho.

WWW: http://cardasklaunu.cz/novinky/BZ: http://bandzone.cz/cardasklaunuLET´S ROLL
metal-rock'n'roll / Třebíč 

Je svižná třebíčská skupina hrající zajímavý mix žánrů metal-rock'n'roll, její hudba určitě přivede posluchače do varu a když ne, tak je alespoň donutí skákat. Padesátý roky a rock'n'roll v nové současné podobě, to je skupina Let´s Roll.

BZ: http://bandzone.cz/letsrollJET STREAM
crossover / Jihlava

Crossoverová jihlavská parta vznikla v roce 2004 a zaujme svým výborným soundem. Zpěvačka má hodně výjimečný hlas, ne nepodobný Sandře Nasic z Guano Apes. Skupina má na kontě jedno album z roku 2009 - Live our life.

Rockmag: http://rockmag.cz/kapely/jet-stream/BZ: http://bandzone.cz/jetstreammoderuje Jakub Es.
Vstup: 50,- Kč
slosovatelný o ceny
(CD, trička apod.)
+ after party
+ soutěž o ceny
+ lightsticky
+ moderátor
akce: 
beton za 30,-

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Havlíček | pátek 17.10.2014 1:27 | karma článku: 4,64 | přečteno: 202x
  • Další články autora

David Havlíček

Tak a je tu rok 2015

20.1.2015 v 1:28 | Karma: 6,33

David Havlíček

Betlémy ze dřeva

5.12.2014 v 16:23 | Karma: 0

David Havlíček

Dřevěné betlémy

13.11.2014 v 15:08 | Karma: 8,45