Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jan_kalina

6. 7. 2011 9:00
Smutné

Souhlasím s Vámi. Tím, co k nám vypustí média, si nikdy nemůžeme být stoprocentně jistí. Je to trošku smutné, ale role médií se, podle mého, přesunula od informování o skutečnosti k přetváření skutečnosti s cílem vyšších zisků. Je to samozřejmě na jednu stranu vin novináře, na druhou ale i jeho nadřízeného, který dovolí aby se to dělo. Bohužel nejspíš oba jsou motivování tím, že pokud se jejich noviny nebudou prodávat, nebudou mít z čeho platit účty.. Je to smutné i děsivé zároveň, ale myslím, že to, co s tím můžeme dělat, je vytvářet si vlastní názor na základě informací z co nejvíce zdrojů. Kolik lidí to ale běžně dělá?

0 0
možnosti

Stará kára

4. 7. 2011 16:39
Záměrně, pane, záměrně

Záměrně již Moravec třikrát položil svoji zavádějící otázku. Aby Vondra odpověděl, jak odpověděl. Aby to ČT i RP mohly rozmáznout.

0 0
možnosti

ladhela

4. 7. 2011 16:13
je to tak a máte pravdu

všechny noviny se stávají bulvárem , jsem též zpozorněla co ,bylo v titulcích ,jako hlavní zpráva z diskuze OVM  , je to nehorázné a hloupé ......

0 0
možnosti

dannny

4. 7. 2011 15:53
Nevím, ale zrovna toto

použít jako příklad novinářské manipulace... Jako čtenář denního tisku a internetových médií vím, že 98% názvů článku buď s jeho obsahem souvisí jen vzdáleně, nebo jej silně emočně přebarvuje, minimálně pořádně přehání. A pokud p. Vondra v OVM odkývá, že vláda padnout může, tak novináři velmi korektně napsali "Vondra řekl, že vláda padnout může". Vzhledem k nedávným mistifikacím, ultimátům a odchodům od jednacích stolů atd... mě Vondrovo "jo, vláda může i padnout" nedonutí článek ani otevřít. Protože vím, že vláda nepadne, ani kdyby rozpočet překročila 8x...

1 0
možnosti

kočkavlázních

4. 7. 2011 16:13
Re: Nevím, ale zrovna toto

Vláda samozřejmě nepadne,otázka je proč nám to téma o padnutí vlády pořád cpou horem dolem.když už nikdo nebere vážně ultimata VV tak nastoupí Vondra. Co z toho kdo má?

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Novinář v.v., který má potřebu veřejně prezentovat své postřehy, názory a nápady.