Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

starejkebap

7. 7. 2008 11:20
jste nudná

p.Hauserová,váš článek se mi nelíbí(Y)

 Rozhoně pan Formánek neni nevyzrálý muž,  a svůj problém vyřešil po svém, uvědomuje si co činí,nebo co činil- dobře i zle. A co se týká knihy, každému se líbí něco jiného. Pro mě jste vy nudná ženská. Chcete být zajímavá, ale nejste. Držíte se jakýchsi smyšlených pravidel (nevybočovat) a to vás kazí. 

0 0
možnosti
H

hlavamijdekolem

16. 3. 2008 18:58
HauSERová, HauSERová

I kdybych stokrát připustil fabuli o nezralosti Josefa Formánka, pak jen s dovětkem, že vy jste naopak žena (zde to téměř zní jako urážka vašeho pohlaví) přezrálá až příliš a myslím, že jediným přínosem by pro nás ostatní neextremisty bylo vaše dotlení v kompostu feministických dějin.

0 0
možnosti

Josef

26. 12. 2007 21:33
zakomplexovaná pí Suková

Mno, jestli je tu někdo nezralý, je to pí Hauserová/Suková. Zralý člověk chápe celek a nehledá nepřítele v druhém pohlaví.

0 0
možnosti

Bambule

25. 12. 2007 2:19
Formánek

Knížku jsem četla, dokonce si o ni napslala Ježíškovi. Nebyla nejhorší, ale znova se do ní už nepustím. Myslím, že obal v jejím prodeji udělal opravdu své....Já si o ni napsala, protože miluju cestování, miluju knížky a ruční papír-to všchno Formánek nabídl v jednom :-))

0 0
možnosti

Dana Šašková

24. 12. 2007 23:06
Přečet.la jsem leccos.

ale tahle knížka mě zklamala. Z úcty ke knihám jsem ji dočetla, ale byl to takový mazanec všeho dohromady, že mi dodnes není jasné, co tím autor chtěl říct. Už jsou to dva roky, co jsem ji také nadělila do rodiny, zlákána lýkovou krabičkou a vychvalujícím přebalem, jaká že to je KNIHA! Má paměť si pamatuje jen to, že ubohá. Ani jsem nenutila její přečtení v rodině - prostě jsem naletěla. Autorovi neděkuji, nic mi to nedalo, jen úžas, co se to dnes vydává. Tuto knížku už NIKDY znovu nepřečtu, asi skončí ve sběru. Stydím se ji nechat potomkům. Zabírá místo daleko lepším knihám. Dojem z toho "klenotu"? Jako když vařili pejsek a kočička dort.  Aspoň, že ta krabička z lýka se hodí na leccos.RvRv:-/

0 0
možnosti

denny

23. 12. 2007 10:45
Hester

Po pár večerů jsem se prokousával knihou Ivy Hercíkové a snažil pochopit o čem ženy sní. Je to síla. Zlatý Formánek

0 0
možnosti

Eira

23. 12. 2007 16:32
Re: Hester

No, nevím, ale řekla bych, že O čem sní ženy napsala Olga Sommerová a jedná se o rozhovory s různými ženami. Možná myslíme jinou knihu

0 0
možnosti

jiří

23. 12. 2007 10:23
Lehká manipulace?

Aha... tak hlavní hrdina je označen za mírně nevyzráléh, chce žít priitivněji (tedy je primitivnější) a o pár řádků dál autorka uvažuje, jestli román rezonuje s nějakou strunou součané mužské duše. To je docela hezká manipulace, taková feministická... Neboť feministky se potřebují ujišťovat v tom, jak je žena ve všech ohledech, téměř vždy a všude utlačovaná a diskriminovaná

(viz např. "WC-feminismus"), zároveň chtějí naprostou rovnoprávnost (takže pozitivní diskriminace spadá paradoxně pod "rovné šance") a zároveň množství faktů, událeostí, zkušeností, vyselektují tak šikově, aby ukázaly, jak jsou ti muži nezralejší a primitivnější... Jak prosté.

0 0
možnosti

jiří

23. 12. 2007 10:26
Re: Lehká manipulace?

Mimochodem- pokud má (zde muž) potřebu cestovat a prožívat nějaká dobrodružství s tím spojená, aby získal autentnický pocit "žití" (tedy bez opory v současné civilizaci a jejích možnostech a výdobytcích), je označen za "mírně nezralého"? :-P

0 0
možnosti

Libor

23. 12. 2007 10:01
já to mám taky...

Milá Evo, knížku jsem dostal, tuším, předminulé Vánoce od Ježíška.  V mém případě, měl asi problém s tím, co mi přinést, takže  kniha v dárkovém, lýkovém, balení  vypadala dost reprezentativně a dárkově.  Sám bych si ji asi nekoupil - jsem proti líbivým obalům nějak podezřívavý :-).  Leč, obdobný dárek obdrželi téměř všichni mí kamarádi, trakže jsme se shodli, že  netradiční obal Ježíška dokonale zmátl a evidentně jich naložil plné sáně.

Kniha rozhodně není špatná, ale četl jsem i lepší. O nich se však nedá říct, že by tak parádně plnily i dekorační úlohu na poličce jako tato. Takže, dobrý nápad byl nakonec oceněn.  Tož tak.  Víc nad tím nehloubám :-)

0 0
možnosti

xyz@ž

23. 12. 2007 8:53
Další "izmus".

Feminismus je jedním z příkladů selhání moderní ženy jako reakce na selhání moderního muže. Obácvám se, že je to prefabrikovaný proces, nutný k aspoň častečné a dočasné stabilitě tohoto fantasmagorického totalitního systému, než vyjedou do ulic bojové transportéry a armády černě oblečených goril. Výsledkem cíleného přísně psychaiatrického působení na masy je masa zmatených necharakteristických hermafroditních jedinců, závislých na systému, které od sebe oddělují v podstatě jen prachy.

0 0
možnosti
LM

xluke

23. 12. 2007 8:39
Je to krasny pribeh

Ja v tom nehledal a neneasel nic vic, nez prekrasny pribeh. Kez bych dokazal zformulovat svoje zazitky z cest takhle.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.