- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Reakce těch, co hmyz nikdy nejedli, jsou pochopitelné a přesně ilustrují článek - hluboce zakořeněný odpor. Jedl jsem hmyz v různých podobách a můžu říct, že chutná - nijak. Nekoná se žádná odporná chuť, chutná to jen tak, jak okořeníte. Ale možná by problém hladomorů pomohlo řešit i to, kdyby se jídlem neplýtvalo. Podle OSN se třetina světové produkce jídla vyhodí.
Chce to pozvolný, nenásilný přechod. Třeba pro začátek nezkoumat, jestli není v třešni červ.
radši dobrovolně chcípnu hlady, než bych pozřel cokoli hmyzího, podobně říkám ne-e-e mořským potvorám (co nemělo ploutve a šupiny mi do huby nesmí)
aneb jak říká můj kamarád Karel: nejlepší soja roste ve chlívě!
ja s dovolenim zustanu u toho cunika ... i kdyby kvuli tomu mela umrit hlady pulka somalske vesnice.
Až budete dělat s padesáti kilovými břemeny deset hodin denně tak Vás vidím jak si dáváte kobylky k večeři , dejte si před psaním blogu studenou sprchu a chytněte si pár much ty mají taky dost bílkovin.
Lidstva přibývá, ale ne v Evropě. Ta nemá problém ani s nárůstem obyvatel, ani s potravou. Takže tyhle problémy přenechte těm, kterých se týká. Nebudu jíst mouchy jen proto, že má někdo v Africe 15 dětí.
jo jo, starýho psa novým kouskům nenaučíš, a proto zůstanu u svých stejků
Tato strava je určena hlavně pro národy, kde nemají jinou možnost obživy a kde je to staletá či tisíciletá tradice. Ježíš jedl kobylky- jsou zdravé, obsahují bílkoviny, ale člověk je "zkonstruován" k tomu, aby jedl syrové to, co roste ze země. Pak by ale lékaři byli nezaměstnaní.