Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

9. 7. 2011 11:28
zajimavy pohled

!!

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

6. 7. 2011 16:19
trefné

skvělé zamyšlení, díky R^

0 0
možnosti

Quazi

3. 7. 2011 18:24
bude se to zhoršovat

Podle nějakého výzkumu až 30% chlapců leze ze školy funkčně negramotných. Přidejte k tomu jakousi neuktovenost sociálních vazeb, "kvalitu" našeho školství a represivnost státního aparátu, a je tady René. Myslím, že tenhle problém se bude prohlubovat. Všichni melou o tom, jak je nutné hlavně podporovat nadané děti, aby je ti "pitomci" nezdržovali. Na děcka z druhé strany se kašle. Chlapci obecně mají vývoj složitější, přidá-li se k tomu nějaká ta dys-, neurovnané rodinné prostředí, bydliště ve špatné lokalitě a ignorace ze strany státu a města, je jasné, jak to skončí. Tihle lidé jsou těžko zaměstnatelní, jejich sociální izolace se prohlubuje a není nikdo, kdo by je podržel. Podívejte se na ty bezdomovce, co okupujou Anděl nebo nádraží na Knížecí. Převládá mládež. Kde jsou jejich rodiče? Kdo jim takto pomohl do života?

0 0
možnosti
ZO1

Zálohovaný obal 10

3. 7. 2011 19:38
Re: bude se to zhoršovat

René a Katka,to jsou naši současní hrdinové,že paní Třeštíková;-)

0 0
možnosti
GS

all_the_way

3. 7. 2011 11:28
Zajímavá úvaha

jenom nechápu, proč se tam prolíná ta svoboda volby, ta s tím nijak nesouvisí. Svobodu volby má člověk z principu, milionkrát za den se můžeme svobodně rozhodovat (skočím pod přijíždějící tramvaj? oslovím tuto krásnou ženu?), k uskutečnění svobodné volby je ale potřeba i vůle. Jak říká Nietzsche lidé jsou v zásadě buď aktivní, nebo reaktivní. Aktivní člověk svou svobodnou volbu uskutečňuje, reaktivní člověk volí leda možnost, aby okolnosti volily za něj. A zkratka bachař-odměna, bachař-odměna mi přijde příliš exkluzivní. Nemyslím si, že lidé pracující u pásu v automobilce by s podobnou definicí souhlasili. Lidé, kteří den za dnem a rok za rokem vykonávají stále totéž, musí se doprošovat o každé vymočení (s prominutím) a naděje kariérního postupu veškerá žádná. Během svých studií na střední i vysoké škole jsem dělal řadu jednodenních brigád, dalo mi to možnost nahlédnout do života a smýšlení dělnických profesí. VELMI cenná zkušenost, kterou bych doporučil každému salónnímu teoretikovi.

0 0
možnosti
ZO1

Zálohovaný obal 10

3. 7. 2011 19:40
Re: Zajímavá úvaha

Řada jednodenních brigád.To je hezký;-D To už o dělnických profesích něco víš.:-/

0 0
možnosti
DM

Aretta

27. 6. 2011 15:16
...

:-) jo, zajímavá úvaha R^

0 0
možnosti
ZO1

Zálohovaný obal 10

1. 7. 2011 11:35
Re: ...

stačilo napsat,že René je vůl a Třeštíková ho pase:-/

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 6. 2011 12:19
je to pesimistické, ale z jiného úhlu

Naše zodpovědné soužití se společností je náročné a předražené.Teprve před pár dny jsme oslavili den daňové svobody.Do toho dne jsme pracovali na stát a sami jza svou poctivou a zodpovědnou práci nedostali ani halíř.Nebýt toho že stát vybírá daně"na splátky",už jsme dávno zodpovědně  umřeli hlady.Platíme předraženou elektřinu ve které platíme dotace,kupujeme předražený benzín s neskutečnou  spotřební daní,kupujeme předražené byty,jejichž ceny odražejí míru spekulace developerů a realitních firem.Solidárně platíme důchodové a zdravotní pojištění pro pomoc jiným A  nutíme se pracovat víc a vydělávat ještě víc,abychom si za svou snahu dostali sotva o něco víc než máme.

A někdo zjistí že se dá žít i jinak,ani nemusí krást.Daně neplatí,žije ve squatu,neplatí nájem, ani elektřinu, na to aby se za den trochu najedl stačí co si vyžebrá brnkáním na kytaru.Život sám je jednoduchý a levný.

Není to zodpovědné,nedá se tím vybudovat ani další generace ani zářivá budoucnost pro všechny, ale jde to

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.