Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alena

1. 1. 2008 11:47
slunovrat

Já s tím předvánočním úklidem souhlasím v duchu pohanském - zbavit se toho starého, abych mohla přivítat to nové, dokonce i s pečením, jen těch dárků a toho přejídání by mohlo být míň. Dříve však byla zima obdobím klidu, takže se to dalo všechno stačit a zbyl čas i na rozjímání, dnes však je prosinec obdobím uzávěrek a maximálního pracovního vytížení, takže je všechen ten shon nelidský. Myslím, že bůh to tak nechce.

0 0
možnosti

gracy

22. 12. 2007 13:42
Že by?

Že by paní psycholožka doporučovala proti stresu černou magii?To snad ne.Měsíc bude na Štědrý den v úplňku,což by mohl být jeden důvod,proč kočky  nežerou a druhý,že na ně přenášíte svoji nervozitu.Fandím všem,kdo se kochají krásou a nenechají se dohnat k infarktu.:-)Krásné svátky všem.

0 0
možnosti
DJ

orca1

17. 12. 2007 13:19
jak prosté

A není jednodušší se vykašlat na vánoce - aneb svátky z povinnosti ??

A pokud chci dárkovati mohu kdykoliv během roku stejně jako navštěvovati spřízněné lidičky.... V

0 0
možnosti
AH

nyny.

16. 12. 2007 20:10
souhlas

Taky odmítám mít koště v.... Žádný speciální peřdvánoční úklid. Cukroví peču  kolem mikuláše a finito.A my si hezky přes vánoce s mužem budeme hovět v pelíšku a koukat na pohádky hihi

0 0
možnosti

Sonia

16. 12. 2007 15:39
Jakypak stres?

Tohle je nekrasnejsi obdobi v roce a tak si ho uzivam:-P. Miluji vecerni prochazky kolem ozdobenych a nasvicenych domu. Moc se tesim na rozzarene oci mych deti pri pohledu na darky pod stromeckem, ktere jim prenese Santa Claus. A druhy den pak pryc z udoli do hor za snehem. Nevidim duvod, proc bych se mela stresovat. Jak pisi, je to moc hezke obdobi. Jake si to udelate, takove to mate! Hlavne nepodlehat masazi medii a tlaku znamych a pribuznych. :-)

0 0
možnosti

Klotilda

16. 12. 2007 10:10
Stres o vánocích?

Neznám.Dokonce neznám ani nikoho kdo by jím trpěl.Čítám o něm v časopisech,slýchám v rozhlase a v televizi.Je to zřejmě žádané téma.;-)

0 0
možnosti

Partyzán

16. 12. 2007 10:02
Moje žena

se brání stressu tím, že přes Vánoce vypne telefon , chodí na procházky a čte si. Já mám výhodu, že jsem v práci mimo republiku, takže taky žádný stress. I kočky jsou v pohodě, žerou jako jindy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.