Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hucul

29. 11. 2007 21:27
Proc?

Proc nemuze v zenskem casopise obcas byt nejaka prijemna uvaha? Proc tam clovek nenajde polemiku? Proc tam neni ani pitoma basnicka? Ne, jen moda, recepty, pribeh ctenarky za 500 Kc, triky na nakupy a zaverem poradna pro bite manzelky. Tohle preci nemuze zajimat nikoho! Tyhle casopisy ve mne probouzeji jediny dojem: asi nejsem zena a dobre tomu tak.

0 0
možnosti

pvlasak

29. 11. 2007 10:32
autorka si sama resi ten problem v sobe

Rekl bych, ze autorku pali to trauma nejvic samu - "omocila sem se v zenskych casopisech a kolik casu jsem tam promrhala" - ona totiz neni jen prace v casopisech a v grantech. Je i fura smysluplnejsich moznosti zivobyti a ´zivoprozivani´. Nejtrefnejsi i slovne nejuspornejsi jsou zde prispevky v diskusi, a nejvtipnejsi

0 0
možnosti
JB

jbs

27. 11. 2007 14:06
Autorka je pouhá

přihlouplá šovinistka. Takových se teď vyrojilo. Asi by nebyl problém s nimi zastavit Vltavu.

0 0
možnosti
K

Kalorka

26. 11. 2007 10:59
Proč nečtu časopisy pro ženské

;-)1. Autorky různých článků mně při oslovování tykají, jakobychom spolu vyrůstaly v nějaké partajní organizaci

2. Z  ženského orgasmu udělaly životní metu a články zaměřené na "výchovu" v oblasti sexu jsou psané tak, jakoby jejich autorky a autoři předpokládali, že se všechny čitatelky začnou časem živit jako šlapky

4. Většina nabízeného, od nějakého názoru až po podprsenku, je spojena s ohodnocením IN nebo OUT. Čtenářky, na rozdíl od redakčního týmu, nemají do těchto svatých pravd CO MLUVIT!

5. Informační základna ženských časopisů je tvořena drby - kdo s kým, kdo už ne, která je v jináči, kdo byl na nějaké párty, kde se kdo pozvracel, atd. ad libitum.

6. Co najdeš v jednom časopisu, najdeš za týden nebo dva ve všech těch ostatních. Buď od sebe děvčata opisují, nebo jedna každá z nich pracuje pro větší počet tiskovin.

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

26. 11. 2007 7:12
V zásadě jde jen o to,

co a komu chce otevřeně či skrytě inzerující firma prodat, ostatní se točí jen kolem toho.  Skutečné mužské či ženské problémy jsou někde daleko stranou, v obou případech.

0 0
možnosti
PV

Alcator

25. 11. 2007 21:49
Ženské časopisy, ach jo

Vidím mezi mužskými a ženskými časopisy jeden zásadní rozdíl, stejný jako mezi kouřením doutníků a cigaret.

Mužský časopis: "Tak fajn, frajere, seš v pohodě, seš v balíku, seš borec, a kdybys náhodou chtěl relax, tak si sežeň rolexky, jaguára, navoň se touhle voňavkou a jdi sbalit nějaké tři bisexuálky do postele - budeš ještě neodolatelnější než doposud..."

Ženský časopis: "Černá barva je OUT! Jak si to vůbec můžeš na sebe vzít! Jsi hnusná! Ale s naším přípravkem za 3 a půl tisíce budeš mít celulitidu o půl procenta menší! Bez našeho přípravku se na tebe už žádný muž nepodívá!"

Vemte si jen, co rozebírají mužské a ženské weby: Mužský (X-Man): Svlékli jsme kočku z reality show! Ženský (Ona): Justin Timberlake je už zase volný! Vendula Svobodová je špatný člověk! ..... Citíte ten rozdíl?

0 0
možnosti
PV

Alcator

25. 11. 2007 21:52
a k těm doutníkům a cigaretám

Zmínil jsem doutníky a cigarety...

Doutník kouříte ve chvíli, kdy jste v pohodě, kdy slavíte vítězství, relaxujete... Cigareta má uklidnit, pomoci ve stresu, zaměstnat neklidné ruce.

A totéž platí pro M a Ž časopisy. Mužský si muž čte, aby si mohl gratulovat, jak je ten mužský svět super. Ženský časopis si žena čte, aby věděla, co má se svým zpackaným životem dělat.

(Přičemž si NEMYSLÍM, jako muž, že by kouření bylo fajn, že by svět byl super, nebo že by ženy měly zpackaný život. Jsem jen přesvědčen, že ženské časopisy dlouhodobě přiživují v ženách pocit, že se musí hrozně moc snažit, aby byly atraktivní a měly vůbec nějakou šanci na trhu vztahů. Vystresovaná žena, žena, která se chce snažit, je totiž mnohem lepší zákaznicí.)

0 0
možnosti

Magda

25. 11. 2007 21:49
Super

Vážení, ani mne tak nepobavil článek samotný, jako mne dnes pobavily vaše příspěvky do této diskuse. Díky, opravdu jsem se zasmála!

0 0
možnosti
JP

Honza

25. 11. 2007 14:59
Fotoshop?

Fotoshop? To je proboha co?

0 0
možnosti
PV

Alcator

25. 11. 2007 21:54
Re: Fotoshop?

To je proboha přepis. Něco jako překlep. Většinou se na to reaguje tak, že se v duchu poplácáš po zádech, jaký jsi borec, že sis toho všiml a že víš, jak to má být správně. Ale chceš-li získat titul Grammar Nazi of the Year, tak musíš do diskuse napsat "Máš tam překlep a proto jsi blbec".

Vyzkoušíme si to, OK? Já tady teť udělám někde nějakou hrubku a ty jako reakci opíšeš to, co jsem napsal do uvozovek, abys měl šanci získat onen titul. Do toho.

0 0
možnosti
JR

regazzi

25. 11. 2007 14:00
!!!

Autorka je krystalicky cisty pripad feministky, ktera nechape odlisnosti mezi pohlavimi. Vsimnete si,jak smahem odsuzuje tzv. muzske casopisy a horuje pro ty zenske.......a jakym stylem o tech muzskych pise. Autorka ma zrejme skryty komplex.:-/

0 0
možnosti

S.D.

4. 12. 2007 0:16
Re: !!!

Autorka si na feministku spíše hraje. Že ji zaměstnávali v časopise je s podivem, neboť nijak zajímavě psát neumí.

0 0
možnosti

bejby

25. 11. 2007 10:46
v čem se

liší "mužské" a "ženské" časopisy? Na obálce mužského časopisu je krásná slečna, zatímco na obálce "ženského" časopisu je krásná slečna.

Zatímco ta první je připravena splnit každé přání mužovo, nejlépe sex kdykoliv a kdekoliv, vyzývavá, v erotickém prádelku, rtíky pootevřené, prsíčka vyšpulená, vlasy nejlépe blonďaté, v jedné ruce otvírák a v druhé láhev dobře vychlazené plzně,

ta druhá je sebevědomá, inteligentní, nezávislá, odhodlaná spasit svět, chtěla by být dobrá kamarádka a kuchařka  a jednou třeba i máma od dětí. Trápí ji celulitida a přítel, který si ji nechce vzít, takže potřebuje buď radu, nebo sama může poradit.

Paradoxem je, že jde o jednu a tu samou dívku ...

0 0
možnosti

jiří

25. 11. 2007 12:01
Re: v čem se

Zas tak jednoduché (černobílé) to rozdělení není ... Párkrát už jsem měl v ruce časopis "for men" a v článcích a fotkách tam nebylo vůbec nic, co by naznačovalo to, o čem píše. Jinak se v mužských časopisech bůhvíjak nevyznm... Kdežto na ženské servery narážím celkem pořád. Dost často se tam paušalizuje a o chlapech se mluví tak, jak by si muž o žně nikdy nedovolil napsat. (Něco jako muž- sexistický primitiv, blbeček, jak ho ochočit, zkrotit, takové to "maminkování", jak poznamenala dr. Cajthamlová z reality show, týkající se hubnutí apod. :). No a články o tom, jak sex s Čechem je upachtěná nuda nebo jak může být nějaký muž tak beznadějně zaostalý, či hloupý a nepoužívat denní a noční pleťový krém... k tomu bych se ani nevyjadřoval... Jen tak pro pořádek uvádím, že jsem gay, takže ze mě nemluví špatná zkušenost z nějakého vztahu... A co se týče fotek "krásných blondýn" na obálkách, vůbec by mi nevadilo, kdyby se na ženských serverech (nebo kde) objevil i krásný chlap.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.