Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZA

MAVIS66

16. 6. 2012 18:05
Prosim

dejte hlas do diskuse pro pokracovani clanku Poznani sebe sama od Jaroslava Kuthana, dekuji.

P.S: mrknete do diskuse, tam se dovite vse ;-)

0 0
možnosti
H

habit-.!..

11. 6. 2012 20:05
... ono to není tak docela jedno číslo...

... je to spíš Gausova křivka, na jejímž vrcholu hýčkáme svoje ego, a vyjadřuje naši společenskou angažovanost - vůči svým blízkým navrcholu se dokážeme plně obětovat, ale jak se okruh rozšiřuje, naše angažovanost prudce opadá - stejně tak se dá vymezit optimální okruh pro stát a podobně - když onemocní někdo blízký, zasáhne nás to víc, než když umře nějaký čech - ale zpráva, že někde umřel nějaký čech nás zasáhne víc než zpráva, že někde při povodni zahynulo dvacet tisíc číňanů...

1 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

11. 6. 2012 11:56
Nechte se najmout jako renomovaný expert tohoto režimu

slečno a pracujte na životně důležitých reformách. Z Vás ta vzdělanost jenom čiší !R^

1 0
možnosti
JH

ExPat

11. 6. 2012 19:28
Re: Nechte se najmout jako renomovaný expert tohoto režimu

A z Vás zase čiší nevzdělanost a hulvátství.

1 0
možnosti
V

villík

11. 6. 2012 10:17
Hmmm. Konečně už vím, proč jsou problémy ve sněmovně!

;-D

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 6. 2012 9:34
to je ale skutečně smutné,

Že Masaryk v jedné větě spojuje komunismus (který v té době v Rusku kulminoval stalinskými pogromy), s principy na kterých je založena rodina či náboženská obec.

Pak se totiž ptejme, na jakých základech a na jakých principech potom Masaryk budoval první republiku, Jestliže nikoliv na základě svazků a etických norem budovaných zespodu, z hladiny rodin a náboženských či občanských obcí (je to zajímavé, ale ještě komunisté říkali, že "rodina je základ státu), a nebo si snad pan Masaryk dobromyslně-jako jeden jeho jistý následovníků-představoval že vše zvládne !neviditelná ruka trhu"...To pak není překvapením, že tento stát dopadl v roce 1938 tak jak dopadl...:-(

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

11. 6. 2012 10:26
Re: to je ale skutečně smutné,

Jenomže ty svazky se sice na začátku budují ale po těch 150 lidech se více méně nasytí.

Mezi takovou skupinami už jsou pak "rodinné" svazky prakticky nerealizovatelné protože to prostě přesahuje schopnosti všech jedinců ve skupině. (které nelze kombinovat). Tyto skupiny lze sice z hora direktivně řídit ale upřímně... příliš úspěchů s tím historicky nikdo v delším časovém horizontu neměl.

I v číně kde je miliarda lidí máte "přátelské vztahy" pouze s rodinou... nikoho jiného tam na solidaritu nemáte, pokud budete na ulici umírat hlady 99,9 procenta lidí prostě kolem vás projde s tím že je to váš problém.

Zatím se totiž nic kromě té "neviditelné ruky trhu" kdy jedinec popřípadě skupina mění své produkty za produkty jiných nějak na této planetě realizovat dlouhodobě nepovedlo. Krátkodobé pokusy byly ale vždy zkolabovali na tom že prostě takový systém nebyl schopen ustát konkurenci méně nákladných.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.