Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

22. 6. 2010 1:46
Tunel Blanka je potřeba,

stejně jako celý vnitřní okruh a radiály. Ani při omezení automobilové dopravy bychom se bez něj neobešli. Demonstrovat proti tunelu před 20 lety bylo nerozumné, nebýt podobných géniů, mohl už celý systém dávno fungovat.

0 0
možnosti
A

Astartoth

22. 6. 2010 10:46
Re: Tunel Blanka je potřeba,

Nesouhlas, automobilismus je treba prislapnout zeleznou botou a vyjezd automobilu povolit jen pri skutecne objektivnim duvodu - prevoz naradi, materialu, stehovani, nemocnych a nemohoucich, odjezdu na rekreaci atd. Rozhodne je nutno utlumit a zakazat jezdeni automobilem do zamestnani v ramci jednoho mesta, nebo mesta jineho, spojeneho kvalitni zeleznicni infrastrukturou.

0 0
možnosti

lost

21. 6. 2010 16:41
jj tržní logika - lidi se rádi stěhují do zelených čtvrtí

..je nutno tyto oblasti přebydlet, obehnat plotem a kamerami (zeleň nemusí být bezpečná) a napojit na dálniční systém :-)

0 0
možnosti
A

Amoniak

21. 6. 2010 14:28
Jenom nadává

Autorka nemá ráda elektrárny. Ale vsadím se že si loučí nesvítí a počítač taky nenapájí ze šlapacího generátoru. Ani v metru se nepochybně nenabízí že bude točit klikou dynama aby vyrobila dost proudu na svezení. Ovšem získávat energii z uhlí ani jaderné reakce nechce.

-

Zrovnatak nechce tunel, místo okruhu chce "jiné řešení". Asi teleportaci.

A rád bych viděl jak by se tvářila kdybych jí v prosincové plískanici nabídl místo jejího auta kolo ať si zajede pro vánoční stromeček.

-

Tvůrčí psaní možná paní Hauserová zvládá, tvůrčí myšlení ale poněkud hůř.

0 0
možnosti
DM

Der Maschinist

21. 6. 2010 14:47
Re: Jenom nadává

A proc musis mit vanocni stromecek?

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

21. 6. 2010 14:00
Ano, je to nepříjemné, ale současně zajímavé.

Ráda sleduju, jak se ta stavba mění před očima.

A těším se na dokončení, hlavně na zelenější Holešovice. Už teď se dá vytušit, že by to mohlo být moc hezké místo k životu, kdyby tam bylo víc pěších zón, zeleně atd.

0 0
možnosti
A

Amoniak

21. 6. 2010 15:38
Re: Ano, je to nepříjemné, ale současně zajímavé.

Zapomeňte. Prostor podél Argentinské bude zastavěn. Holešovice jsou příliš drahé než aby se tu nechala parcela ležet ladem jako park.

0 0
možnosti
JH

bell

21. 6. 2010 13:49
Madam

je typ věčného stěžovatele.Při budování velkých projektů se musejí nějaké těžkosti a omezení překousnout když je to dočasné omezení a dokončení stavby přece přinese

obrovské zlepšení .Srovnejte objektivně čistotu řek,ovzduší na severu Čech,opravy domů ve městech a pod. se stavem před rokem 89.

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 6. 2010 1:48
Re: Madam

Taky už je to 20 let. Mohlo se udělat daleko víc, nebýt kapitalistické devastace.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

21. 6. 2010 13:45
Už aby byl severní most

Denně absolvuju několikrát trasu do/z Dejvic. Tragédie vodníkova i bez stavby. Chotkovy sady plno, Letná plno, Korunovační nejplněji. Blanka v podstatě kopíruje tah Patočkova-Most barikádníků, což bude moc fajn. Ještě lepší by bylo, kdyby se postavil okruh - pak by se dalo do Ruzyně úplně mimo město. Teď to mám přes město 45 (tam a zpět), jihem (to radí navigace, pohodlné v noci) je to 90km, severem by to mohlo být 60, ale trojnásobnou rychlostí, ta je na okruhu v průměru 60 km/h, v optimistické části Prahy 30 km/h a z Prahy 6 na pravý břeh vltavy tak 9-15 km/h. Už aby to bylo.

A ekologisty, toužící uříznout Žižkovskou věž a narvat jí do Strahovského tunelu, nechť sežere kůrovec i s Kapschem. Na Plzni se už vydováděli, bez nich to mohlo být hotové o 10 let dřív. Jen těch mrtvých a rakoviny co mají na svědomí...

0 0
možnosti
P

prijmeniijmeno

21. 6. 2010 13:34
Díky

za článek. Mluvíte mi z duše a jsem v té menšině s vámi ;-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 6. 2010 13:26
Jenže

Ty řeky nejsou vyčistěné kapku, ale setsakra. Ty elektrárny nejsou odsířeny trochu, ale z více než 99 %.  Tu elektřinu nesežere kapitalismus, ale (i když nepřímo) spotřebitelé, kupující výrobky, které jsou energeticky náročné.  Faktem je, že i kdybychom nestavěli další elektrárny, budeme pro ty stávající potřebovat "dolovat další hnědé uhlí" (protože to původní znova nespálíme).

Ano, budme kapitalisticky stavět novou infrastrukturu. Tak, jako naši darebáci předci zabírali zelené louky na odporné (kouřící) železnice. Tak, jako ti nezodpovědní předkové začaly stavět místo formanských cest nesmyslné asfaltky a betonky. Konec konců jako začali dláždit ulice a náměstí.

Jsem rád, že máme milióny úspěšných podnikatelů, kteří vlastní rychlá auta (mimochodem: autorka má zřejmě dojem, že "pomalá" auta by dopravní systém Praha zahlcovala méně).

Jen drobný dotaz - ona ta doprava auty je také veřejná. Jen není dotována z "veřejných" peněz. To je jediný rozdíl mezi dopravou "veřejnou" a "ostatní".

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 6. 2010 1:52
Re: Jenže

Komunisti by jistě za těch 20 let dokázali víc. Vzpomeňme jenom, jak se nesmyslně protahovala a prodražovala výstavba Temelína. Dálnice se staví stejně pomalu jako před rokem 89, ovšem o to dráž. A tak je to se vším.Rv

0 0
možnosti
VH

vhvh

21. 6. 2010 13:17
Uleví se Holešovicím

Copak Dejvickým, ale uleví se Holešovicím, hlavně Veletržní ulici a okolí.

Původně navrhované řešení bylo vést auta po trase železniční trati Dejvice - Praha Bubny, takže přesně po hraně Stromovky, v podstatě by se na těch místech musel park zlikvidovat. Celé by to vyústilo dole před Výstavištěm (dvouproudová magistrála) a pokračovalo dál přes Holešovice k mostu Barikádníků. Jsem rád, že se podařilo prosadit současné řešení, byť je o hodně dražší, protože Stromovka zůstane netknutá.

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 6. 2010 1:56
Re: Uleví se Holešovicím

To původní řešení bylo rozumnější a lacinější, a navíc stejně počítalo s tunelem pod Stromovkou. To byla lživá propaganda Svobodné Evropy, že "komunisti chtějí zničit Stromovku".

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

21. 6. 2010 12:25
Je to hloupost

co píšete, pokud se Vám to nelíbí, přestěhujte se někam jinám. Myslím že tunel Blanka je solidní řešení a časem až bude v provozu budete ráda, že ho tu máme.

0 0
možnosti