Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

10. 10. 2010 16:15
Tak pořád si myslím,

že škola by se měla zaměřit hlavně na rodinnou výuku, na poučení o vztazích a možných modelech partnerského (manželského) chování, a v tom by mohla být zakomponována i část o sexualitě. Důraz by však měl být především na výchově k zodpovědnému chování, zatímco takto je kladen důraz jenom na sex, následně si mlaďoši nemohou myslet nic jiného, než že právě sex je to nejdůležitější (aby po pár letech u rozvodu zjistili svůj omyl). Takže zde slavné ministerstvo střelilo kozla.

Druhý odstavec Vašeho článku je prostě ohavnost, což Vám sděluji jako ateista a nečlen jakékoliv církve.

A úplně na závěr: ještě před 50 lety se o sexu mezi mladými v podstatě nemluvilo, čímž jsme nebyli ochuzeni o kouzlo společného objevování a celou tu romantiku okolo. Co mohlo být pěknějšího, než se mít k sobě, věnovat se sobě a netušit, že se to jednou dostane až do fáze "skončit v posteli" (v lepším případě na palouku v lese). Takové půlroční pouhé chození jsou věci, na něž se dodnes vzpomíná.

0 0
možnosti
AMF

farsky.blog.idnes.cz

20. 9. 2010 21:46
Hmm, kdyby autorka...

...nastudovala můj návrh na vyměnitelné kapitoly v šanonu, psalo by se jí mnohem lépe ;-)

Viz texty o sexuální výchově na mém blogu R^

0 0
možnosti
AJ

astrudina

20. 9. 2010 23:12
Re: Hmm, kdyby autorka...

Ty šanone, ještě že moje děti už těmto vašim nechutným nápadům unikly. takovou osvětu si můžete dát za klobouk.

0 0
možnosti

Dispute

20. 9. 2010 21:40
Napsat takový blog a pracovat v PR to je velký trapas :-(

Trapas je definován jako zveřejněná hloupost. Více lidí v diskuzi už napsalo, že si v textu protiřečíte. V tvůrčím psaní je třeba zachovat logiku textu. Tady mi chybí. Záporná karma se dává jen na slovenském serveru. Když budete hájit intimitu emocionálního života vašeho dítěte, tak jste agresivní menšina ?Rv

0 0
možnosti
U

ufonek007

20. 9. 2010 23:20
Re: Napsat takový blog a pracovat v PR to je velký trapas :-(

Přesně tak. Nepochopil jsem jak ta "agresívní" menšina, která si chce vychovávat pouze své děti po svém, vnucuje většinové společnosti své normy. Vždyť je to právě ministerstvo které chce někomu něco plošně vnucovat. Tedy přesně opačný příklad.

A nepochopil jsem jakto že ti chudáci co si prý "zadělávají na životní traumata", vykazujou daleko nižší rozvodovost, vyšší porodnost, a vůbec si žijou ty "sfi*ě" daleko nudnějším a zřejmě spokojenějším životem.;-D Z jaký pozice jim jako chce majorita do života radit? Z pozice "kozel zahradníkem"?

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

20. 9. 2010 19:57
Těžiště problému je ale jinde !

Od čeho máme a platíme stát ? Proto aby učil děti sexuální výchovu ? Ne, ne a ne !

Stejně jako se stát nemá plést do středních a vysokých škol,nemá se plést do sportu ani do kultury, do trávení volného času, nemá učit estetiku ani multikulturu.

Nemá nic a nikoho podporovat kromě bezvládných a oboustranných sirotků.

Od státu potřebujeme policii, armádu a jednoduchý institucionální rámec pro růst kapitalismu.

0 0
možnosti
MR

iluminat

20. 9. 2010 18:56
No ten kompot je opravdu husty, ten by vadil i dospelemu

to je zasahovani do soukromi. Ze jsme si obdobne hravali takto my jako deti, to je jina, bylo to nejen dobrovolny,ale hlavne BEZ dospelych, nikdo nam do toho nekafral, nevyvodil nejake nejapne poznnamky nebo dokonce "poznatky". To je pedofilni voyerismus.

0 0
možnosti
MKP

Mirošek

20. 9. 2010 18:37
Ó, lala

To jsem si početl. Jenom se mi nějak nezdá myšlenkový pochod autorky. Příručka je dobrá, ale byla by potřeba diskuse. Sama autorka má nějaké připomínky, v nichž přiznává, že by zalezla do kanálu, kdyby se měla účastnit výuky dle příručky. Nevadí. Hlavně že ti bigotní menšinoví a zaostalí křesťané jsou tak nekritičtí a úzkoprsí. Kdyby nebyli tak agresivní (nevím co si autorka představuje pod pojmem agrese), tak už by se děti mohly učit způsobem, při kterém by tato tolerantí, ateistická a hlavně neagresivní autorka nejraději vlezla do kanálu.;-D

0 0
možnosti
CJP

Ctihodnost Já První

20. 9. 2010 16:17
Paní Evo,proti Vašemu blogování.......

.....mám výhrady. Celý Váš článek je extrakcí  z desítek blogů  posledních týdnů a Vy jste žádnou myšlenku nedodala- jen reprodukujete přečtené názory.Z toho snad nemůžete mít uspokojivý pocit.Počkám si na Vaše příští dny,snad Vás políbí blogerská můza.

0 0
možnosti
CJP

Ctihodnost Já První

20. 9. 2010 16:19
Re: Paní Evo,proti Vašemu blogování.......

A v zápalu psaní jsem pochopitelně chyboval - samozřejmě MÚZA.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

20. 9. 2010 10:22
Tomu říkám uvědomělost!

Oj autorko, to je ale uvědomělost! Člověk by plakal dojetím, jak jsou ti křesťané zlí. A korunujete to druhou polovinou, kde k příručce máte přesně ty stejné argumenty (nejen popis sexuálních aktivit, ale i ambice stanovit, co je žádoucí, plus "hry" na hranici zákona), které vznesli ti Vámi opovrhovaní odpůrci oné příručky.

0 0
možnosti
L

lesicatko

20. 9. 2010 9:39
Som prekvapený

Na toľko mýtov verí spisovateľka ?

"Je docela alarmující, jak naše většinová ateistická a liberální společnost ustupuje agresivní menšině, která jí tímto způsobem vnucuje své normy.!"

Ale česká spoločnosť nie je ateistická, je v princípe  veriaca, len nie cez registrované cirkvi, treba prečítať sociologa Romana Vida, ktorý tento mýtus vyvrátil. Tých ateistov je v ČR cca 20 % a ich počet nestúpa.

A Radim Uzel ? Veď ten je odborne úplne odpísaný, mimochodom rovnako ako Plzák, ten prvý preto, že tvrdí to, čo nevie dokázať, ten druhý preto, že jeho koncepcia neuprimnosti a manipulácie vo vzťahoch zjavne nefunguje.Uzel na Slovensku tvrdil, že tí, čo nemajú sexuálne skúsenosti pred manželstvom sa správajú nezodpovedne a riskujú možné problémy v manželstve. Ibaže na toto tvrdenie nemal žiadne dôkazy, naopak, práve manželstvá silne veriacich ľudí ktorí deklarujú ochotu nemať sexuálne skúsenosti pred manželstvom sú skutočne pevnejšie a šťastnejšie.Uzel ako spolutvorca učebnice - nonsens.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.