Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dajana.cz

28. 1. 2012 22:07
Změny jsem řešila také :)

Nejde to ale najednou, až postupně jsem přicházela na to, že už ne vše se hodí, ale bavilo mě to a hodně jsem se inspirovala u zahraničních turistek a cestováním. Ty dámy, i když jsou v letech, mají stále šmrnc, nebojí se jít s trendem a přesto zůstávají dámami. Často je to jen v maličkostech, v detailu a neméně důležitém účesu a také úsměvu. Trendy střih i na bílých udržovaných vlasech vypadá prostě úžasně. Trochu se mi vše čerstvě zkomplikovalo důchodem a přestěhováním z města na venkov. Tady chodí všichni stejně oblečení, stejně učesaní a...bez úsměvů. Vlastně se není čemu divit. Kdo by se taky cítil dobře v anonymním "myším kožíšku. Hlavně zapadnout a nebýt vidět. A přesto se mi tu splnil i dávný sen nosit kloubouk. Jde sice jen o slamák na zahradu, ale i praktický výsledek je dokonalý. Proč by to ženě nemělo slušet třeba i s vidlemi :-), nebo na procházce s vnoučaty?

0 0
možnosti
DKK

Děkanka Katedry Kroupologické

9. 1. 2012 19:47
Neni nic smutnejsiho nez duchodkyne, ktera

nerespektuje svuj vek. Vim, vim, vy si ted rikate moderne seniorky, ale to slovo je ze stejneho soudku jako single (a nejhorsi je single seniorka).  Neni duvod se nejak stylizovat do role duchodkyne, protoze uderi magicke cislo, zaroven je vsak trapne snazit se vypadat jako 18leta husicka nebo 8lete dite. Libi se mi, kdyz starsi lide chodi upraveni, cisti, nemuseji jit s modou, ale u zen je hezky kostymek, sukne, u muzu oblek/vesta/vazanka/svetr, ne zaprdene teplaky, ktere maji v satniku jeste z let 70. Proste trosku ucty k veku, a cim je clovek starsi, tim by se mel snazit lepe oblekat a hlavne uctivat denni hygienu.

0 0
možnosti
BP

morrigan

27. 1. 2012 0:05
Re: Neni nic smutnejsiho nez duchodkyne, ktera

Dámo, co bude vadit víc, Když si vezmu kostýmek, a budu lehce zavánět, nebo když když vyrazím čisťoučká a oantiperspirantovaná v bavlněným tričku a dlouhé sukni? :-P

0 0
možnosti
DM

Aretta

9. 1. 2012 19:08
Jé, to je škoda,

že už je konec... Ráda Vás čtu a přišlo mi tohle téma od Vás moc hezky pojaté:-) Na fotce vypadáte výborně, takhle vzpřímená s výrazem "no a co?!" můžete nosit cokoli :-)R^

0 0
možnosti
IH

ivahut

9. 1. 2012 13:37
jo, jo

něco na té částečněé změně stylu asi bude. Ale kdykoli se podívám na svou poslední kabelku, kterou jsem prostě musela mít, musím uznat, že šedá je teorie...;-D

0 0
možnosti
T

Tausret

9. 1. 2012 10:50
Milá paní Hauserová,

já jsem čerstvou důchodkyní a docela si to pochvaluji. Nenastal žádný zlom, prostě žiji, oblékám se a mluvím jako předtím. Pouze snad s jedním rozdílem - to vše dělám bez ohledu na to, co si o tom myslí mé okolí. Je to osvobozující.......:-))

0 0
možnosti
K

katango

9. 1. 2012 14:23
Re: Milá paní Hauserová,

Souhlasím, ten pocit svobody moci si oblékat a mluvit, co chci, je úžasný. Nikdy jsem příliš nedbala na to, co se pro můj věk sluší a nesluší. Pokud ano, měla bych např. na hlavě místo lesklých zdravých zrzavých vlasů po ramena květák v klimakterické červeni. Nosím to, v čem se cítím dobře a současně to odráží mé aktuální pocity. Je mi 57.

0 0
možnosti
VK

VLAKR

9. 1. 2012 10:27
Jsem na tom úplně stejně

také mi za dvaapůl roku vznikne nárok na důchod. Ale vůbec mne nenapadlo, že bych měl kvůli tomu měnit styl svého oblékání. Spíše uvažuji o tom, jaké investice bych měl do té doby ještě stihnout a jaké výdaje pomalu začít omezovat. V důchodu už pak na větší výdaje mít nebudu. Takže do té doby bych si měl ještě opatřit nějaké nové auto, zřejmě už mé poslední - bez toho se na venkově neobejdu, a když zdraví dovolí, tak do osmdesátky snad budu moci řídit než mi seberou papíry. No a potom ještě stihnout pár nezbytných úprav na baráku.

0 0
možnosti
JM

janacz

20. 1. 2012 15:04
Re: Jsem na tom úplně stejně

Rifle  a triko od 5 - 85 let ;-D to je moje řeč

0 0
možnosti
OP

Bětka

9. 1. 2012 10:13
Důchodkyně

Jsem o něco mladší,takže vaše "starosti" nemám, ale váš blog se mi líbí. Mám ráda seniorky,které nerezignovaly a nestaly se z nich domácí babky. Nebo takové, které chodí v uniformě z tržnice. Není to jen o penězích. Hezký šátek nebo bižutérie se dá koupit za pár korun. Na kadeřnici 1x za 2 měsíce se naspořit snad také dá a přetáhnout si rty rtěnkou je otázka okamžiku. Mám jeden oblíbený sekáč a se seniorkami se tam potkávám stále častěji. Protože některé úlovky fakt stojí za to.:-)

0 0
možnosti
P

Pelageja

9. 1. 2012 12:56
Re: Důchodkyně

To je dobrá inspirace, příště bych mohla napsat na téma "oblékání a peníze!" Ještě ke všemu mám ekologické sklony, takže se mi nechce kupovat nic zbytečného. Nehledě na ty prašule...

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.