Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Jan Vrana

16. 8. 2010 9:57
Je vubec mozny kompromis?

Po dlouhe dobe mame ministra ZP, ktery nechce jako vetsina jeho predchudcu pouze a jen skodit. Podle mne je to chvalyhodne. Samozrejme je to ohrozeni penezenek jisteho druhu prizivniku, omezeni moci jisteho druhu mocichtivcu a ohrozeni slepe viry jisteho druhu tzv. uzitecnych idiotu. Pisatelku blogu zarazuji do treti skupiny, na coz muze byt hrda. Kompromis je nutny, pomyslime- li na oba extremy. Jednim je zruseni veskere prirody, druhym je dobrovolna sebevrazda celeho lidstva nebo umele vyvolana genocida (samozrejme ekologicky provedena).  Vsechno mezi tim je kompromis, otazkou je jen jak velky. Pokud bude dobra vule na obou stranach, je to mnohem lepsi nez zablokovani jakekoli moznosti dohody kvuli fundamentalistickym postojum, jak je zname z CR. Domnivam se, ze snaha o zlepseni zivotniho prostredi je natolik dulezita, je jeji nositele nutne potrebuji vylepsit povest, aby byli verejnosti akceptovani. Soucasny model "zastupuji dobro - vsichni se mi musi podridit" nefunguje.   

0 0
možnosti
J

jajboze

11. 8. 2010 11:52
Co takhle

navrhnout nejake kompromisni  reseni ? Vybudovat ve mestech odstavna parkoviste a auta nahradit kyvadlovou dopravou co 5 minut. Zeleni by to meli schvalit, prirozenym  zpusobem bychom zacali pouzivat svaly a zlepsila by se mezilidska komunikace{ na to neni nic lepsiho, nez dopravni prostredek}. Nebo umoznit zemedelcum, aby zasobovali produkty svuj vlastni region.Razem bychom vsichni jedli BIO Meli by stale odbytiste, sice by nezbohatli, ale nebyl by hlad, ktery nam hrozi, az uz prestanou levne pracovat i Eskymaci na Aljasce. Najit a uvest v zivot regionalni zdroje energii, kazdemu kraji, co se nejvice hodi.Misto vyroby lepsich motoru na naftu, pouzit jine technologie k pohonu dopr. prostredku ,apod. V tom vidim moznosti vyvoje lidstva, ne v omezovani cinnosti.Meli bychom take zacit mene jist, nasi predkove byli celkem statni, protoze jedli mene ale kvalitne. Tak to vidim.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

11. 8. 2010 15:55
Re: Co takhle

Evropská unie nepřipustí větší rozmach regionálního zásobování. Vždyť nás vzali do "spolku" jen proto, aby měli nová odbytiště pro dotovanou nadprodukci německých a francouzských zemědělců, vinařů a cukrovarů... kdyby nám měli dovolit vyžít z vlastní produkce, znamenalo by to, že do nás všechny ty prachy nacpali zbytečně. ;-)

0 0
možnosti
B

beda24

9. 8. 2010 23:18
zabij bobra zachráníš strom

zeleno až rudo

doufám, že ministerstvo životního prostředí se bude řídit radami ekologů a ne fanatických ekologistů, kteří přírodě více škodí než pomůžou.

0 0
možnosti
MB

Azereth

9. 8. 2010 15:31
Ekologické zvěrstvo!

"Na ploše čtyřiceti fotbalových hřišť vyroste u Pardubic solární elektrárna" čerstvá článek na iDNES - no to je fakt ohromně evironmentální záležitost. Přesně, jak pravil kdysi jeden moudrý muž - ekologové kvůli sněžence klidně pokácejí les. Tento hnus na obrovské ploše není výplad pana Drobila, copak na to ochránci přírody?

0 0
možnosti
MB

Azereth

9. 8. 2010 15:33
Re: Ekologické zvěrstvo!

:-)jsem se rozčílila, že jsem napsala překlepy, takže oprava, čerstvý článek, výplod pana Drobila.

0 0
možnosti
OK

iacobau

9. 8. 2010 12:07
Hloupost

Věřím, že jsou tu ekologicky orientovaní lidé, kteří jsou schopni psát více než takovéto prostoduché bláboly.

0 0
možnosti
B

by.drake

9. 8. 2010 11:25
Fascinuje mne "hon na zelene".

Milí "zelenobijci", treba takova fotovoltaika, jestlipak vite, kdo dodal pozmenovaci navrhy do zakona v poslanecke snemovne a kdo je schvalil a vytvoril tak soucasny tristni stav? Jestli si myslite, ze to byli tzv. zeleni, jste na omylu.  

0 0
možnosti
PH

quasar11

9. 8. 2010 11:36
Re: Fascinuje mne "hon na zelene".

Rád se poučím - kdo tedy? Pokud to někdo odsouhlasil, muselo to být na popud někoho - koho??? Pan Bursík a spol byli proti??? Ozvali se, že pozměňovací zákony jsou špatné a že to mysleli jinak? Přesvědčte mě.

0 0
možnosti
RP

radim36

9. 8. 2010 11:18
mloci, čolci, žáby a podobní živočichové

Zrovna ti mloci, čolci, žáby a podobní živočichové potřebující speciální biotopy relativně malých rozměrů by dneska už pomalu neměli  být při výstavbě třeba silnice problém. Ekologické znalosti o těchto zvířatech jsou dnes už takové, že už bychom měli umět na dobu stavby ty zvířata přemístit a v rámci stavby postavit pro ně ten biotop uměle, takže by vede sebe v těsné blízkosti mohla existovat i silnice i ten biotop s těmi relativně vzácnými zvířaty. Jen by to chtělo chtít,  konstruktivně spolupracovat a ne jenom blokovat stavby.....

0 0
možnosti
H

HammerLang

9. 8. 2010 10:44
Mě by zajímalo, kdy se MŽP bude zabývat ŽP

a ne energetikou, dopravou, průmylem a kdoví čím vším ještě. Mám tím na mysli vyhlazení bolševníků, akátů, pajasanů, křídlatek ap.

0 0
možnosti
RP

radim36

9. 8. 2010 11:09
Re: Mě by zajímalo, kdy se MŽP bude zabývat ŽP

Mně se to jeví tak, že invazivní rostliny jsou víceméně umělý problém. Já ještě pamatuji dobu před několika desítkami let, kdy různým důchodcům a podobně stálo za to vysekávat všelijaké okraje cest, břehy řek a potoků , kraje lesů na krmivo pro domácí zvířectvo.  Tyto plochy byly v té době čisté, vysekávané, nevhodné rostliny byly dle možnosti okamžitě ničeny.Ještě o takových 40 let dříve se takhle běžně živila nebo přiživovala spousta chudých lidí, sekáním těch drobných ploch pro krmivo. Za takových podmínek invazivní rostliny měly minimální šanci se rozšířit.

Dneska, kdyby takový člověk sekal a choval drobné domácí zvířectvo  každý den od rána do večera, vydělal by si měsíčně při 8 - 16 hodinové denní dřině maximálně pár tisíc korun měsíčně. A tak to nikdo nedělá a všechny drobnější plochy nerušeně zarůstají vším možným plevelem včetně toho invazivního.......

U nás kolem řek už hodně let likvidují postřikem křídlatku, i letos likvidovali.

0 0
možnosti
PH

quasar11

9. 8. 2010 10:42
Nahrála jste mi

Už jsem to tu před časem psal. Parta lidí z našeho města si chtěla udělat off roadové závody v bažině za městem. Nedostali povolení kvůli žábám, ptákům atd. V loňském roce přijely na to místo bagry a buldozery a uplácaly na místě bývalé bažiny odmeliorovanou rovinu pro fotovoltaickou elektrárnu - žáby, nežáby... Takže bych spíš věřil, že spíš než závodů teréních vozidel u Černého jezera se dočkám - tedy v případě, že by o tom měli rozhodovat tací jako Vy - větrných elektráren na celém hřebeni Šumavy.

0 0
možnosti
VC

vena65

9. 8. 2010 10:59
Re: Nahrála jste mi

R^

0 0
možnosti
RP

radim36

9. 8. 2010 10:38
Pořád mnohokrát lepší na ministerstvu životního prostředí

Drobil, který se sice ochraně životního prostředí předtím nevěnoval, ale který vylepší životní prostředí pro lidi odstraněním nějakých smradíků a jedíků z životního prostředí a zároveň půjde trochu na ruku firmám, takže budou pracovní místa.

Než zelení idioti, kteří necítí potřebu znát přírodní a technické vědy a pro které jsou lidi jen jakási špinavá masa prostředí znečišťujících jedinců, které je možné donekonečna ždímat  pomocí drahé zelené energie a dalších zelených výmyslů. A kteří se vyvezli nahoru na vlně alarmismu,  nesmyslného strachu z jaderné energie, z geneticky modifikovaných plodin, z globálního oteplení atd a pro které je dneska hlavní pracovní činnost ten strach neustále živit, aby ta vlna nezmizela a oni zase nespadli kdesi na propadliště dějin mezi ostatní společenské odpadky, komunismus a jiné překonané "ismy".

0 0
možnosti
H

HammerLang

9. 8. 2010 10:41
Re: Pořád mnohokrát lepší na ministerstvu životního prostředí

Jen idiot si může myslet, že tady budeme i s plundrováním přírody.

0 0
možnosti