Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J.K.S

1. 9. 2011 16:52
Aktivisté

Lituji, ale mě odpuzují akce hnutí Duha a podobných. Hysterické scény u kdejaké stavby a v kdejakém lese, kam se tito zelení bojovnící dopravili automobily, doma si asi taky topí, pravděpodobně rovněž používají internet, svítí si žárovkami, ne loučí, perou v automatické pračce, ne na valše nebo ještě lépe na kamenech u potoka bez použití mýdla a už vůbec ne saponáty. Taková bojovnice jako Kateřina Jacques nebo ta slovenská pipka, co nepotřebuje elekřinu, na telku se může koukat i při svíčkách, a spousta jiných potrhlíků dělají ekologům medvědí službu.

0 0
možnosti
JK

J.K.S

1. 9. 2011 16:54
Re: Aktivisté

U nás nejsme zrovna příznivci všelijakých náboženství a sekt, je třeba působit spíš na rozum než na city. A nejlépe na peněženku. Takovým typickým příkladem zeleného myšlení je ta fotovoltaická úroda na polích. Kdyby někdo přišel na to, že nejlepším zdrojem energie je poušť, tak by ji tady ti dogmatici chtěli udělat na co největší rozloze. Stejně jako ta zbytečně zežloutlá řepková pole.

Pan Feřtek má pravdu. Tyhle publikace se neobracejí k běžné populaci, ale k těm, kteří jsou přesvědčeni o své jediné pravdě a o své nadřazenosti nad těmi konzumenty fast-foodů a bulváru. Tím lidi ještě víc popudí proti sobě, což by nevadilo, ale hlavně proti opravdovým ekologům, což mi tedy vadí.

0 0
možnosti
JJ

1888

21. 7. 2011 5:01
Ekologicke otazky

vyvolavaji neocekavane reakce. Ja jsem byl v r.1969 vyhozen z prace kdyz jsem souhlasil s predsedou proverkove komise ze stav nasich lesu je neuteseny.

0 0
možnosti
FV

Garfieldek

17. 7. 2011 10:16
Ale...

... já myslím, že to Tomáš Feřtek myslí dobře. Přece jen vidí věci "zvenčí". Stojí za to jeho připomínkám naslouchat. Jak ukazují komentáře zde i jinde, značná část populace u nás je alergická na cokoliv, co má v názvu "eko" nebo "občanský" apod. Je to, dvacet let po Listopadu, smutné, a o příčinách tohoto jevu by se daly napsat celé knihy. :-( Ale zelené organizace by to prostě neměly ignorovat a zavírat se do vlastních ghett s tím, že ti ostatní jsou "divní".

0 0
možnosti
PV

Pan Vajíčko

16. 7. 2011 13:09
Je na čase poslat všechny smradlavé a jiné zelenáče do háje

Je na čase poslat všechny smradlavé a jiné zelenáče do háje. Z jedněch smradlavých bláznů pak těží jiní - kšeftmani se strachem, ideologvé připravující novou (samozřejmě zelenou a tedy "pokrokovou" a "hodnou") totalitu. A k tomu jim tleskají užiteční hlupci, že , soudrožko Hauserová? Rv

1 0
možnosti
VN

Amoniak II

16. 7. 2011 11:27
Reklama

Podobné publikace jsou spíše propagačními materiály obchodníků s růžnými eko a bio produkty. Snaží se vzbudit ve čtenáři pocit viny, aby si koupil nějaké ty odpustky, aby podporoval vyhazování peněz ve jménu úspor.

0 0
možnosti
VK

Kestrel

16. 7. 2011 11:19
Ekologie nebo priroda?

Uz prvni reakce na tento clanek ukazuje, ze problem je jinde. Jakakoliv ekologicka publikace nebo iniciativa prilaka jen "jiz presvedcene", protoze pro "průměrného českého konzumně žijícího čtenáře bulváru" neni ekologie spojena s ochranou prirody.

Zpusobila to dlouha rada omylu (oteplovani nebo doba ledova), afer a skandalu spojenych s ekologickymi iniciativami (casto militantnimi), ale take ekologicky snobismus (ktery jste tak puvabne odhalila i svym blogem).

Za sebe musim rici bohuzel a pokud se pokusite vyjit ze sve myslenkove ulity, prijdete na to take.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

16. 7. 2011 11:28
Re: Ekologie nebo priroda?

Kdo neveri v zelenou apokalypsu je onalepkovan coby "prumerny konzumni ctenar bulvaru".

0 0
možnosti
DH

malý david

16. 7. 2011 10:58
zelení a jim podobní

rádoby ekologové si za to mohou sami.I když vědí že se mýlí,nikdy to nepřiznají viz. ekopaliva, a našlo by se toho dost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.