Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BI

Brkoslav IV

24. 1. 2010 18:10
hmmm.....

Londyn...je bohuzel, tak jako cely England ( vynechavam porobene Skoty, Welsany a Iry ) prodchnuty demokracii, z ktere se stal symbol Anglie, prestoze na ni zacinaji dojizdet. Demokracii se prece neda bojovat proti vnejsku....proti komunismu ( to my uz vime, ale v 1998 nas to nekteri zas prinutili zapomenout ) , neda se ji bojovat proti terorismu, neda se ji bojovat proti agresivnimu nabozenstvi, neda se ji bojovat proti neuveritelne sebevedomym narokum bnerodnostnich mensin. A na to Angli ...a mozna svet...dojede. Amerika si to uvedomuje, proto ty , na prvni pohled nedemokraticke akce, jako valky na Blizkem vychode. Jen v Anglii zakony umoznuji vsem nediskriminaci tak uzkostlive, ze nekomu umozni ji vyuzit k tomu, aby tomu druhemu pichli kudlu do zad. Londyn muze byt na prochazku hezky, ale pod poklickou tohoto pohledu se rysuje budoucnost, ktera neni ruzova.....ale porad je zatim klid :-) a v parku si hraji bile odeni bili anglicani stale jeste kriket.... Jak dlouho?

0 0
možnosti
AJ

astrudina

31. 8. 2009 9:09
No, jestli se vám líbí okurka, tak není co dodat

Ono totiž nejde o okurku, ta je určitě architektonicky krásná, ale jde o to, kam je zasazena. Když například stojíte na druhém břehu Temže a díváte se na Tower, tak okurka vyrůstá jakoby přímo za Towerem a kazí pohled na středověkou historii města. Ale ono je to symbolické - stará Anglie a za ní ční panovačně arabská okurka.

Jinak město rostlo bez územního plánu a podle toho taky dnes vypadá, zpizděné jako těžký sen šíleného archtekta.

Ruské kolo proti středověkému westminsterskému opatství a parlamentu, kostel Sv. Pavla dávno zanikl mezi výškovými budovami, vzpomínám na film Marry Poppins, tam bylo zobrazené vysněné a ztracené panorama Londýna.

A ta kosmopolitní atmosféra - když zajdete do Hyde parku nebo do kensingtonských zahrad, tak tam kromě běžců potkáte jen davy Arabů s rodinkami, ženy zahalené - ale ta různorodost, ta pestrost. To multikulti - v Londýně se jim už vymklo z rukou.

0 0
možnosti
VH

vlasta.232

31. 8. 2009 8:52
Vaše dojmy

ze současného Londýna jen potvrzuji- mých 6 květnových dnu v  Londýně  byl užasný zážitek!R^R^R^

0 0
možnosti
T

tina

31. 8. 2009 8:37
Praha je krásnejsí...

vubec nechápu, proc se vám nelíbí. Je nádherná! Se  mnou souhlasí i spousty dalsích zahranicních turistu, které doslova okouzlila. Asi se rídíte filosofií, ze tráva na druhém brehu je zelenejsí. Otevrete oci a projdete se pak Prahou znovu. Objevíte její neskonalou krásu, se kterou se mnohá jiná mesta nemuzou vubec srovnávat.;-)

0 0
možnosti
VH

vlasta.232

31. 8. 2009 8:48
Re: Praha je krásnejsí...

Ale prominte- autorka vubec  ani slovem nepíše, že by se ji Praha nelíbila!  Jen zminuje, že je v Praze těžké prosadit - moderní architekturu!  Což je v Londýně evidentně jednoduché!  !!!!!!

0 0
možnosti
WS

wandering star

31. 8. 2009 7:31
Jak říkal můj táta, dej mu Pámbu věčnou slávu

kdo něco umí, ten to dělá, kdo to neumí, ten to učí.

0 0
možnosti
L

Lyndon

31. 8. 2009 7:06
Evo,

hezky se mi to četlo..:-)

0 0
možnosti
K

Killingworth

31. 8. 2009 3:05
Nenechte si kazit naladu....

......prispevky nize publikovanymi! Pisete mile a vtipne, pro Cechy asi provokativne optimisticky a pozitivne. To se v me, DAVNE, vlasti nenosi.......R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
WS

wandering star

31. 8. 2009 3:44
Re: Nenechte si kazit naladu....

Jestli Vám tahle Nanynka Kulichova připadá vtipná a provokativní, doporučuji přečíst si Otce Kondelíka a ženicha Vejvaru, budete si pochvalovat to intelektuální jiskření.

0 0
možnosti
M

maxas

30. 8. 2009 23:49
Nojo

krásné nevinně naivní skoro až do pitoma. Ten popis Londýna se Vám jaksi zvrtnul v popis vlastní naivity a jednoduchosti. ale nelamte si s tím hlavu. A stím věkem se také netrapte aspoň nezažijete Armagedon, ke kterému to všechno spěje.

0 0
možnosti
EC

AKSAMIT

30. 8. 2009 19:23
tak si to uzivejte,

uz brzy tam budou jenom ti v turbanu.....;-D

0 0
možnosti
M

Mufu

30. 8. 2009 22:28
Re: tak si to uzivejte,

Zavání to genderem:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.