Diskuse

Hmyzy mizí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máme fasádu domu porostlou přísavníkem, který právě kvete. Tolik hmyzu, který se na květech živí, jsem dříve nikdy neviděla pohromadě; fasáda hučí jako vodopád a všelijaká žoužel lítá a lítá. Naštěstí máme ve všech oknech sítě, tak to nevadí, jen se misí kolem přecházet pomalu, any člověk nedostal nějaké žihadlo.

Takže s hmyzem to je asi jak kde. U nás na zahradě je ho docela hodně.

0 0
možnosti

Ano, mam podobnou zkusenost. A tak nechavam za byvalou stodolou aspon volnost koprivam, aby na nich mohi zit ity motyle. A za ubytek hmyzu urcite jak jednou napise Vaclav Klaus a jeho institut mohou Netopyri, ktere uz nikdo nehubi. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Problém možná bude v tom, že za posledních 20 let vzrostla zhruba 2x spotřeba chemických přípravků pro likvidaci živočichů i rostlin.

0 0
možnosti

Díky za váš krásný článek. My zrovna máme džungloidní zahrádku a pestrost se vrací. Občas vídáme i hmyzožravé ptáčky. VR^

2 0
možnosti
Foto

A tak proto je to u nás samý motýl a kde-co. Jsme džungloidní...(a já líná zahradnice :-)))

0 0
možnosti
Foto

R^ Souhlasím.

Sice jsem rád, že ubylo komárů a že ti, co ještě žijí, jsou tak slabí a pomalí, že je snadno dovedu zabít, když se mi náhodou nějaký dostane do ložnice. Bydlím u rybníka a dříve, ještě před 20 lety, jsme tu na jaře a v létě měli komárů spoustu, i když jsem používal různé odpuzovače komárů.

0 0
možnosti

Až trochu zaprší a bude týden vlhko, tak budete mít komárů, že budete tleskat jak v Národním divadle.

0 0
možnosti

Jako lesní bloudič se psem si na nedostatek hmyzu, alespoň v lese vůbec nemohu stěžovat....ba naopak,zdá se , že vedro přivedlo na svět další a další druhy...:-)

0 0
možnosti