Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stařík

28. 1. 2008 21:56
Jsou to věci,

čemu všemu pí Hauserová nerozumí. Já jen, že jsem už vícekráte četl v tisku, zaměřeném na hospodářskou politiku tvrzení, že díky geneticky modifikovaný obilninám rýži a pšenici byl v Indii zajištěn dostatek potravin a hladomor, v Indii se často vyskytující nebyl již dlouho zaznamenán. Inu,  ta indická ekofeministka (to je terminus technikus  pí. Hauserové) zřejmě hkladem trpí a musí proto vyrážet do světa, aby se někde najedla.

0 0
možnosti

Janíček

1. 1. 2008 22:58
obdivuhodně široký záběr

Onehdy  jsem  sledoval velice  poučný   rozhovor s paní Hausnerovou na  téma   "vagína" ( bez ironie) ale  teď mám pocit, že  si toho   bere  až moc!

Genetické úpravy rostlin, to je  přece není její doména.

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

2. 1. 2008 9:26
Re: obdivuhodně široký záběr

jenom mlácení prázdné GMO slámy

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

1. 1. 2008 22:06
Sisyfos je sdružení pokrytců ...

... kteří potírají některé pověry, ale stejným způsobem jejich přední členové (Grygar) demagogicky jiné pověry obhajují - předně křesťanský pohled na jedinečnost života na Zemi (přečtěte si některé Grygarovy články na vira cz, je to poučné čtení).

To je pravda. Nicméně Hausnerová se ukázala jako zloděj křičící "chyťte zloděje". Osoba naprosto nevzdělaná v oblasti, o které tu vynáší soudy "ex cathedra" za pomocí expresivních manipulančních výrazových prostředků. Bravo paní Hausnerová, ono to zvláštní propojení feminismu, ekologismu a komunismu (doporučuji čtenářům něco se dozvědět o politické příslušenosti dvou laureátek Nobelovy ceny za literaturu za léta 2004 a 2007 - feministek), tu zase vyhnalo své zajímavé plody, že?

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

2. 1. 2008 9:20
Re: Sisyfos je sdružení pokrytců ...

předně jsi zapomněl k těm "společensky nepřijatelným" přidat křesťanství, ale to už by nemělo ten správný IN-primitívní antikomunistický glanc, že jo?, jak řekl Velký Vašek, nevyhrál by jsi opět minulé bitvy

za druhé, když kádruješ, tak důsledně a neotravuj s výzvami ke kádrování jiné, ne každý žije poháněn tímhle chtíčem

a za třetí, myslím, že autorčin příspěvek je přece jen chytřejší než tvůj a tedy o vzdělanosti její a tvojí mám jasný názor

0 0
možnosti
MK

wopi

1. 1. 2008 19:30
celý Sisyfos

funguje stylem "účel světí prostředky"... :-/

0 0
možnosti
9

99,5

1. 1. 2008 18:08
zklamání

0 0
možnosti

Josef

1. 1. 2008 17:53
Tahle čilá stařenka

Tahle čilá stařenka taky velmi často argumentuje způsobem „účel světí prostředky“. Také se často pohybuje za hranicí demagogie. Nevíte, proč jí to na jiných vadí?

0 0
možnosti

Lucifer

1. 1. 2008 17:11
Re genove

Davam karmu.Nejen,ze nas ohrozuji splasene geny GM potravin,hrozi nam hlad,protoze jsme pozastavili pestovani treba cukrove repy a trtina se pestuje na benzin.Totez soja ,kukurice ,repka.Dovoz tudiz podrazil a vlastni zdroje nemame. Proto nejsem rad ,ze jsme v EU,kde nam budou diktovat zajiste postupy, vyhodne pro vsechny,jenom ne pro nas.Zdravim

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

1. 1. 2008 22:10
Re: Re genove

A jakpak vás ty "splašené geny" ohrožují? víte vůbec co je to gen? :)

0 0
možnosti

pavel

1. 1. 2008 16:38
Pěkný článek

jsem zvědavý, s čím zase přijdou Frankenštajnové. Líbí se mi zejména příspěvky typu, že "to se přece v přírodě běžně děje, vědci to jen umí hodně urychlit". Už se těším, jak nám to tu zase chytráci budou vysvětlovat. :-)

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

1. 1. 2008 22:09
Re: Pěkný článek

Nevíte nic, nevíte o tom, kolik genů vašeho genomu bylo virovými vektory zaneseno do obratlovčího genomu, ó hrůzo, třeba z genomu členovců. Vy si myslíte, že existuje něco jako "původní genom" nějakého druhu? Genom konglomerát kousků DNA, které se duplikovaly, vymazávaly, mezidruhově přenášely atd.

0 0
možnosti

dvd

1. 1. 2008 15:43
Dámo

držte se svých genderových kváků a nemontuje se do věcí, kterým evidentně nerozumíte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.