Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lou.

26. 7. 2009 21:29
..

Nelze vsechno svadet na system....tech agresivnich a nevrlych je dost i dnes...

0 0
možnosti
AH

nyny.

11. 6. 2009 16:20
nechápu

já trhák miluju už od jeho uvedení do kin. Zřejmě nemáte smysl pro humor. Ten film je zcela záměrná křeč od začátku do konce včetně bledničkové hodné holky. Není tam jediný hluchý místo včetně těch popíkovejch. A k té nudě, to osobbnostní vlastnost, nikoli stav vnucený okolím. POkud k tomu, abyste se nenudila potřebujete podněty okolí, pak jste ultrapasivní jedinec a je to špatně. Normálně rozvinutý jedinec si vypomůže fantazií.

0 0
možnosti
K

kaktusak

8. 6. 2009 23:11
Problém byl

jedině v nudících se. Ale proč to taky nesvést na komunisty, když ti můžou za všechno.

0 0
možnosti
L

Lou.

26. 7. 2009 21:30
Re: Problém byl

R^ Na komunisty se bude svadet plno veci dalsich sto let ? Vypada to tak....

0 0
možnosti
AK

ak1975

8. 6. 2009 8:46
nuda v ČSSR?

Pokud byl někdo nudnej tenkrát a neuměl si najít činnost, bude nudnej i dnes.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

8. 6. 2009 7:01
Evo, Trhák je prostě hlína...

válela jsem se u něj smíchy za totáče a válím se u něj smíchy i dnes, stejně jako u dalších...a nemyslím si, že bych byla kulturní barbar...jsem ročník 1968, vždyť ten had,plazící se lesem a spousty hmyzu...Juraj Kukura, coby řezník, skvělej Petr Čepek, co na sobě trhá košile...vždyť ti, co to natáčeli se u toho královsky bavili, škoda, že pak Trhák kvůli Waldovi a Olině stáhli....a to ještě nevyšla Hodinářova svatební cesta korálovým mořem...to bude teprve odvaz;-)

0 0
možnosti
JK

babacek

8. 6. 2009 7:55
Re: Evo, Trhák je prostě hlína...

Tak jako každý neumí číst tzv. mezi řádky tak mnozí nedokáží vnímat humorné nuance autorů obratně v pašované do scénáře. To je důvod proč film někdo odsuzuje a jiný se u něho směje až se popadá za břicho. :-)

0 0
možnosti
MP

admiral666

7. 6. 2009 23:08
filmy

Kdyz uz si kupujete za 50 filmy z totace, tak si kupte (no mnohe uz budou vyprodane), Tajemstvi hradu v karpatech, Adela jeste nevecerela. Po dejove strance jsou genialni, srovnatelne s jakoukoli zapadni, i dnesni, konkurenci, navic diky Svankmajerovi jsou to neprekonatelna dila steampunku, tzv. parni sci-fi. Nebo Macourkovske filmy: Kdo chce zabit jessii, konec agenta w4c diky psu p. Fousky a dalsi a dalsi, ktere maji spad a vtip a daji se bez obav postavit vedle spicek filmu te doby? Porad se jedna o dusivou totalitni nudu? A co ukazky porevolucni kinematografie: Musime si pomahat, Jak se kroti krokodyli, Libas jako buh, vsechno od Hrebejka kde hraje Liska a Geisslerova, to nejsou ukazky absolutni prazdnoty, paumeni a koncentrovane nudy? To i ten Kral sumavy je dejovy skvost proti cemukoli od hrebejka nebo puchmajerky!

0 0
možnosti
S

staka

7. 6. 2009 23:22
Re: filmy

admirale666, pod jakým jménem píšete články? Ráda bych si něco od vás přečetla:-)

0 0
možnosti
VPB

Jadyk

7. 6. 2009 22:16
Komunisti zakazovali dvd a internet

Asi jsem žil v jiném komunismu než Vy(jsem ročník 71), protože v tom mém byla kina narvaná k prasknutí a i můj 16 letý syn miluje Homolky, Bartáčky a spol. a dá jim jednoznačně přednost před dnešními filmy, na které se většinou koukat nedá. A to pomíjím fakt, že jsem jako dítě trávil u televize cca. 10 minut (u večerníčku) a přečetl jsem spoustu knížek, absolvoval spoustu kroužků a léto trávil na vodáckých táborech. Mě naopak přijde smrtonosná dnešní doba, kdy musí být včechno megakůl a adrenalinové je smrtonosně nudná, neboť kvantita nahrazuje kvalitu.

0 0
možnosti
MP

admiral666

7. 6. 2009 22:58
Re: Komunisti zakazovali dvd a internet

Jo, to je pravda, ale mate pravdu oba. I dnes jsou ruzne sorty lidi, jedni na vikend zmizi na vodu, cundr nebo podobne a pracovni tyden v Praze je pro ne utrpeni, pred kterym utikaji i navecer domu nebo za hranice Prahy, jini zboznuji pozlatko velkomesta a zivot, ktery tem prvnim pripadne stresovy. Autorka zjevne patri ke skupine druhe, ty a ja k prvni. A to ti druzi, milovnici zmeny a trendu, lidi jako jsme my oznacuji za chatarske konzumenty gulasoveho socialismu. :-P

0 0
možnosti
WS

wandering star

7. 6. 2009 19:40
Sedmdesátá léta = moje střední a vysoká škola

V tomto věku si člověk samozřejmě najde zábavu a intelektuální stimulaci v jakémkoliv systému, ale když se podívám zpátky, vidím, o co všechno jsme byli ošizeni. Třeba Řecko a Itálii jsem procestovala později, ale v šestnácti je člověk mnohem vnímavější a měla bych z toho mnohem silnější zážitky. V pozdějším věku to není to samé, to je jako byste šli do tanečních v šedesáti.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

7. 6. 2009 18:14
Tak nevím,

ale řekla bych, že za komunismu měli k sobě lidi mnohem blíž než je tomu dnes a též té agrese bylo myslím méně. Snad je stmelovala ta nesvoboda.Dnešní mládež vyrůstá na filmech plných násilí a vraždění nebo sedí celé dny u PC a hrají stupidní hry(skutečně skvělé zážitky). Filmy pro děti z doby o níž hovoříte byly motivující a snažily se dětem vštípit nějaké zásady(i když samozřejmě do určité míry pokřivené vlivem komunismu). Jsem 70tý ročník a rozhodně jsem se nenudila. Navštěvovali jsme kina, divadla, kavárny, zábavy. Dneska mladí lidé ani do kina nejdou, protože si stáhnou film a koukaj na něj na PC zadarmo. Komunismus byl špatnej, ovlivnil nás hodně, ale myslím, že kdo má zájem život prožít naplno a má možnost, protože se mu neděje žádné výrazné příkoří, tak se rozhodně nenudí. Každá doba má své. Já mám ty staré filmy ráda - je to prostě naše minulost, historie a člověk si řekne: Tohle bylo fakt děsný nebo naopak tohle bylo fajn. JG

0 0
možnosti
JO

barthold

7. 6. 2009 18:50
Re: Tak nevím,

R^ líp bych to nenapsal. Jsem taky "Husákovo dítě"

0 0
možnosti
K

KATRIN

7. 6. 2009 17:30
Viděli jste někdy fňukat Kubišovou?

já ne :-).

Tak už dofnukejte. Kdo chtěl, podněty si našel:-).

Rv

0 0
možnosti

oldiess

7. 6. 2009 18:28
Re: Viděli jste někdy fňukat Kubišovou?

Souhlasím s vámi, autorka ovšem nepostřehla jednu věc. Trhák a podobné filmy byly určeny té stejné  vrstvě obyvatelstva, která se zase po revoluci nenudila třeba u Petra Novotného a stačí jí k poslechu Eva  a Vašek, tito lidi se tedy nenudili jistě ani u Trháku. Prostě někomu to stačí a to vůbec neznamená, že by to měl být špatný člověk, jen je - stejně jako byl - jistě snáze manipulovatelný a velko měrou vlastně přispíval k tomu, že to tady tak klapalo, pochopitelně nesmíme opomenout silnou skupinu kariéristů. Ale kdo chtěl, tak se aspoň trochu naučil německy a tak mohl nerušeně sledovat rakouskou či německou tv do sytosti,  nebylo taky až zas tak těžký s někým z ciziny se seznámit třeba jako soukromej "průvodce" a příště si nechat dovézt knížku či desku atd.

0 0
možnosti