Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Jidor

22. 6. 2011 21:57
..

Jste chudak pane autore a doufam, ze se s vami ci vami podobnymi nikdy nesetkam

1 0
možnosti
Z

zdenek11

22. 6. 2011 21:38
Nevím co si mám myslet

Pro jistotu jsem si přečetl i ostatní články autora. Nabyl jsem téměř úplné jistoty, že tento pán by se měl jít léčit.

1 0
možnosti
MH

milmarma

19. 6. 2011 20:47
K nižšímu příspěvku:

O tom to je. Jeho, jeho, jeho, moje, moje, moje! Už jsem se dost vyjádřil níž. Chápu i nechápu, ale štve mě to. A buďte slušnější...

0 0
možnosti
AS

viveka

19. 6. 2011 20:12
Vy jste upad, nebo co.

Soukromý pozemek je takový pozemek, který někomu patří. A stejně jako on nejezdí Vašim autem nebo se nekoupe ve Vaší koupelně, nemáte Vy co chodit po jeho pozemku.

Ne, cedule nejsou rozhodující, rozhodující je zápis na katastru případně nájemní smlouva. A jestli je ten pozemek skutečně něčí, je jen jeho věcí koho tam pustí a koho ne.

1 0
možnosti
TS

tina.sola.nova

19. 6. 2011 19:38
Jóóó,

majitelé soukromých pozemků vás budou mít rádi ;-D

Ale taky jsem o tom přemýšlela, v souvislosti s pozemky na sídlišti. Je neuvěřitelný, co všechno jsou lidi schopný považovat za soukromé. U nás je na na své trávníčky v panelovém moři jeden barák vyloženě vysazený - budiž na jeho obranu řečeno, že to byly služební byty policie, takže inteligenční genofond obyvatel asi nebude nejbohatší ;-);-D

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

19. 6. 2011 19:43
Re: Jóóó,

;-D;-DR^

0 0
možnosti
D

ddannnn

19. 6. 2011 18:15
Výborně,

takže já budu vlastnit rybník (a nevím, proč se podivujete nad tím, že někdo vlastní rybníky), Vy naprosto nemůžete tušit, k jakému účelu slouží, a já si říkám, že ho nebudu oplocovat, aby to v krajině nevypadalo blbě (když už mi "nevyrostl" rybník přímo u chalupy), tak dám jenom cedulky, že je to soukromé vlastnictví, aby se mi tam neráchal kdejaký obejda, co se zrovna rozhodl zchladit si vajca. A ono to bude stejně prd platné, protože ten obejda, aniž by věděl stav věcí, se mi tam bude stejně ráchat, i když je cedulí upozorněn, že není na veřejném, volně přístupném prostoru - zpřístupněném MAJITELEM pozemku - a to jen proto, že on neuznává cizí soukromé vlastnictví. Možná bych mu měl i rybářský prut zapůjčit, protože on je zvyklý rybařit od socialismu tam, kde se mu zachce, protože přece tenkrát bylo všechno všech, že? Možná by tam chtěl i zatábořit, táboráček rozdělat a upytlačenou rybu (tu, kterou jsem tam já nasadil a vykrmil) opéct, potřebu ve vysoké trávě vykonat a jet dál...

1 0
možnosti
D

ddannnn

19. 6. 2011 18:26
Re: Výborně,

...tak si říkám, že bych si chtěl zatábořit na Vaší zahradě, případně alespoň do bazénku na chvíli hupsnout, co Vy na to?

 Jak jsem psal, Vy naprosto netušíte, k jakému účelu ten který rybník slouží (a mám dojem, že si myslíte, že jsou jen rybníky velikosti Máchova jezera, nebo co) - může být chovný, aniž byste to tušil, můžu v něm pěstovat rostliny, o nichž Vy nemusíte mít nejmenší potuchu a svým rácháním můžete všechno zničit, můžu tam chovat jiné vodní živočichy, které můžete svou přítomností rušit, atd.

 Uvědomte si, že každý rybník má svého majitele. A je jen na majiteli, zda bude rybník veřejně přístupen, či nikoli. A když už jsem psal o tom Máchovu jezeru, tak vězte, že se tam platí vstupné, abyste si mohl svlažit koule. Proč by Vám měl majitel menšího rybníku pustit na svůj pozemek jen tak? Jak může vědět, že po sobě nenecháte bordel, jak se běžně stává? Že mu tam nebudete krást ryby nebo znečišťovat vodu? Vidíte to pouze ze svého pohledu, ale ten nemusí majitele vůbec zajímat.

1 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

19. 6. 2011 18:05
Vida, autor je komunista

Alespoň mě hřeje to, že statisticky je takových jako on v ČR dnes zase o šestnáct méně.

0 0
možnosti
MH

milmarma

19. 6. 2011 18:22
Re: Vida, autor je komunista

A to zas prrr! Nikdy jsem nebyl a nebudu patřit mezi komouše. Ale opravdu se vám zdá v naší zemi všechno tak úúúžasný?

0 0
možnosti
JV

jafava

19. 6. 2011 17:55
Jó, dnes už nepatří všechno všem, dnes už konečně i pozemky

mohou jejich majitelé užívat! Zvykněte si, autore, že doba socialismu už minula a že i obyčejný člověk může vlastnit rybník, louku, pole, les, nebo třeba i polní cestu; pak záleží na něm, jestli tam nechá courat kdejakého budižkničemu, který mu tam svou hloupostí či arogancí nadělá škodu.

1 0
možnosti
MH

milmarma

19. 6. 2011 18:49
Re: Jó, dnes už nepatří všechno všem, dnes už konečně i pozemky

Asi mi opravdu nic jiného nezbude, ale aby to nešlo do extrému - viz paní Havránková a hradecká dálnice. Aby nebyly za chvíle silnice a pěšinky soukromé a kdo nebude mít letadlo, bude muset sedět na prdeli pořád jenom doma. ;-(

0 0
možnosti
JS

-srdečná-

19. 6. 2011 17:47
Není pozemek jako pozemek

Jsem majitelkou určitého pozemku sousedící se zahradami jiných. Sousedé, kteří měli přístup na své oplocené zahrady od svého domu, si začali zkracovat cestu přes můj neoplocený pozemek na své zahrady zezadu.  Nedělala jsem jim žádné těžkosti a ani nedala tam žádnou ceduli-"Soukromý pozemek"-. Oni si tam dokonce udělali dozadu i brany. Já v rámci dobrých vztahů mlčela. A tak si na to zvykli, že dokonce jednoho dne požádali městský úřad, aby se ta vyšlapaná cesta po mém pozemku převedla na účelovou cestu, aby měli pohodlný OFICIÁLNÍ přístup zezadu. A ejhle, Městký úřad jim vyhověl. Nepomohlo žádné moje odvolání. Prý jsem tam neměla označení -SOUKROMÝ POZEMEK"!!! Takže jsem prý s tím souhlasila a basta. Nyní z toho pozemku musím platit daně a jiní si ho pěkně užívají. Takže jak se říká, "Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán"

0 0
možnosti
MH

milmarma

19. 6. 2011 18:34
Re: Není pozemek jako pozemek

A sakra! To je levárna. To máme právní stát, co? Jestli se vám ovšem dá věřit. Hlava mi nebere to, že když jste byla majitelkou pozemku, tak aniž byste ho obci prodala, je převeden na ni. A ještě z toho vy platíte daně? Nee, to tak zřejmě nebude.

0 0
možnosti
L

Lev__z--Rožmitálu

19. 6. 2011 16:55
vyvlastnit

!!R^

0 0
možnosti
MH

milmarma

19. 6. 2011 17:03
Re: vyvlastnit

A že to říká právě Lev z Rožmitálu! ;-D

0 0
možnosti