- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jíte smažený sýr, pijete desítku, zakusujete to párkem v rohlíku. Socka, která nemá na víc a brečí nad výši cen. Ostudo.
Až tak vyhrocený styl jakože humoru nemusím, ale budiž, "lidé jsou různé."
Placení předem na zahrádkách je dost časté. Zřejmě už měli plné zuby těch, kteří odešli a nezaplatili. Není to o neschopnosti, nebo pomalosti personálu, někde byl jeden číšník na vnitřek i venkovní zahrádku a to se prostě uhlídat nedá. A kdo pak zaplatil za zmizelé hosty? Většinou personál.
Řekl bych,, že to je dokonce pravidlo.
V Cesku si cizinci stezuji hlavne na cisniky: neprijemni, nevychovane si rikaji o spropitne ...
Ozyvat bysme se meli vsude - pochvalit nebo (slusne) zkritizovat.
Tou zahradkou myslite neco jako v Bavorsku Biergarten?
Ve vsech to funguje tak, ze si u vycepu zaplatite a odnesete pivo a s jidlem je to stejne.
A pri placeni se obvykle nejakej ten desetnik zpet nevyzaduje.
No a takova restaurace dnes Eureka v praze na Sporilove na vas pozaduje zaplaceni priboru ci dokonce talire na kterem vam to prinesou. rikaji tomu Couvert.
Prosím vás nastudujte si,co je to couvert a nepište sem takové hlouposti.
takovy hospody nechavam jejich osudum...
Ale tak se dělá pravý americký Hot dog...
A k obsluze - ta má na formu placení i cenu párku v rohlíku nejmenší vliv.
A musím říct, že mne docela irituje moje kamarádka, manželka předního Brněnského architekta a milionáře, která si zásadně nechává vyskládat drobné do koruny. Přitom sama na studiích dělala servírku a ví, že personál je placen minimální mzdou, protože s dýškem se prostě počítá...
Tak to bylo i za totáče a na soudech o alimenty.
To má být výzva k Povstání českého turistického lidu, nebo co?
No jasně, že váháte! Správně jste uvedl turistický lid. Viz odpověď panu Hrubému.
Dýško v ceně započítané? Co je to za blbost. Cenu stanovuje majitel (provozovatel) a tržba jde celá za ním. Z té přece obsluha nic nemá. Doporučuji:
1. Jíst v restauracích, které Vás způsobem obsluhy vyhovují, nebude se muset rozčilovat.
2. Používat hlavu, aby Vás nenapadaly takové nesmysly, jako dýško v ceně.
Není to zas takový nesmysl. Ve Francii nebo možná jen v Paříži bývalo dýško 15% rovnou započítáno v ceně a člověk se tak nemusel "unúvať" s jeho výškou. A taká nešlo se zaplacení dýška vyhnout.
V Anglii se v hospodách piti a jidlo objednává a platí zásadně u pultu. Pití si člověk odnese ke stolu sám a při placení jídla musí říci číslo stolu a když je jídlo hotové, tak ho obsluha přinese.
Jezdil jsem tam pravidelně 6 let, ale jak to bylo se spropitným už nevím.
A v restauraci na letišti Stansted mnozí dělali to, že si zaplatili jedno pivo, sedli si a když pivo došlo, tak dali peníze včetně tuzéru děvčeti, které uklízelo nádobí a to mu pivko doneslo.
Takhle mě tam jednou hostil jeden Ir, který stále vytahoval svazy bankovek - asi vyhrál na dostizích - a objednal takto tolik Guiness, že mi málem uletělo letadlo.