- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ASpoň ses u stolu, Martine, nenudil
Myslím, že stačí, když je člověk asertivní, a ví, co má jak být. Pak hned není třeba používat silných slov, jako mrcha či potvora:-))
Ano. Ale třeba já a asertivita se obcházíme velkým obloukem.
Na můj vkus zbytečně mnoho slov, ale s celkovým vyzněním souhlasím.
Pravda. Pan Hatala je takový "Mozart blogu":-D
Submisivnímu muži patrně takový druhá rázné ženy vyhovuje a pod tíhou splašeného poklopce pak toleruje vše a nechal by se sebou i zametat.
Každý by měl být schopen udržet si vlastní důstojnost, neuchylovat se k účelovým lžím, nepřehánět a nechovat se jako doma v obýváků, nachází-li se ve veřejném prostoru, tj. v restauraci. Třeba ostatním návštěvníkům výběr hudby i její dynamika vyhovovala.
Není zapotřebí se před kýmkoliv pinožit a snažit se vyhovět vkusu všech. Zákazník si může svobodně vybrat a je jeho právem příště podobný podnik nenavštívit. Teprve následně si majitel může udělat analýzu a styl, kterým restauraci vede, upravit či změnit.
Ostatně každá restaurace by měla být něčím charakteristická - osobitá, průměr nebývá pro návštěvníky příliš atraktivní. A ten, kdo se snaží zavděčit všem, musí do průměru nutně zapadnout. O tom, že se personál chová k hostům slušně, ale vůbec nediskutuji a ostatně ani autor sám nic takového nezmiňuje.