Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Nemate dostatecne informace, tak nikoho neodsuzujte, ze si neco neprecetl.

Sterilizace dle Lege Artis se provadi pouze na zadost toho, kdo chce, aby na nem sterilizace byla provedena: A  tato zadost se postupne dostane pred komisi, ktera si zadatele pozve na pohovor a vse dopodrobna vysvetluje.

Sterilizace se povoluje jen za prisnych pravidel. Napriklad zena musi byt pres 35 let (nebo tak nejak nebo musi mit nejmene 4 deti.

V techto pripadech se nic z toho neusklitecnilo. Zadost o sterilizace byl dan k podpisu pri porodu.  To bylo jasne proti pravidlum. U techto sterilizaci ZADNA  ZADOST o sterilizaci neexistuje. Tudiz to  nebylo v zadnem pripade legalni ale ilegalni.

0 0
možnosti
JL

J70a23n 55L26i62s64a

16. 1. 2014 9:12

Pokud by odměna za sterilizaci byla stanovena na 250 000 Kč, dovedu si představit, kdo by ve frontě stál. Já bych byl pro.

0 0
možnosti

Z rozhovoru jedné paní pro Českou televizi kterou sterilizovali. ((( V naší komunitě je to docela ostuda, že jsem romská žena, která nemůže mít další děti. I já se tak cítím, protože ze začátku i manžel byl strašně proti tomu, když si vyšel s kamarády někam na pivo, tak mu říkali, že jako žena už jsem na nic, vznikaly z toho i hádky.

Romská žena ho ale chápe, dokonce i omlouvá. "My jsme zvyklí mít pět, šest nebo až deset dětí, je přeci pěkné, když pak jste staří a vždycky vás má kdo přijít navštívit," vysvětluje v dokumentu Uloupená mateřství jedna z nich.)))  A já dodávám, jsou zvyklí mít 5 - 6 - nebo 10 dětí které jim ale musí živit stát.

0 1
možnosti
TH

No, to je duklaz, ze sami o sterilizaci nezadali.

0 0
možnosti
ZS

Znám paní, která byla po posledním porodu (cca před 3 lety) naštvaná, že jí lékaři provedli sterilizaci, všem vyprávěla, jak byla dezorientovaná po porodu atd., že dá doktory k soudu. Porodila 8 dětí, VŠECHNY skončily v kojeneckých ústavech. Podotýkám, že je bílá. To bych byl zvědav, jestli by u soudu zvítězila.

1 0
možnosti
Foto

Když mě přijímali ke druhému plánovanému císařskému řezu, ptali se mě, zda-li chci sterilizaci. Souhlasila jsem. Pak se mě tedy ptali ještě asi 5x a musela jsem podepsat asi 5 papírů...až jsem si dělala legraci, že to snad není možné... Takže mi přijde, že o omyl snad ani nikdy jít nemůže...

5 0
možnosti
AK

Pochopitelně vážená, ve Vašem případě k omylu dojít nemohlo, páč umíte číst a porozuměla jste tomu. V jiných případech sterilizace, dotyčná číst neumí, česky pořádně nerozumí, tak snadno dojde k omylu, že jo ? nejdou mi smajlíky takže několik těch na místě 7 zleva

0 1
možnosti
MW

Jak jednoduše přijít k penězům..

Pochybuji ,že by si nějaký dr vzal na triko a neinformoval ty ženy ..a ony jen teď cítí peníze..

4 0
možnosti
VB

Byl by to dobrý byznys...po 2 děcku vyplatit xx set tisic paušálních Kč, ono když se to spočítá tak by to vyšlo levněji ta sterilizace.Tady už to někdo spočítal, ale tihle nuloví přínosi pro společnost množící se geometrickou řadou nás jednoho krásného dne přivedou na buben:-) korektně cenzurovatelně napsáno:-)

1 0
možnosti
JH

J11a17n 15H12l76e10d38í64k

15. 1. 2014 14:56

před posledními volbami někteří upřímnější kandidáti prohlásili, že výroba dětí za účelem pobírat vysoké sociální dávky skončí a to hned, jakmile onen hrdina zasedne do poslanecké polstrované židle. Volby za námi, slibotechny hovoří raději o hokeji. Je nad slunce jasné, že neumí-li rodina vychovat potomka a spíše ho zaučuje umění kapsářství,

krádežemi měděných vodičů a okapů, event celých střech,- ocelových kolejnic a překladů, je ve velkém zájmu společnosti, takové matce raději nabídnout půl milionu na ruku za souhlas ke sterilizaci. Protože, řekněme, že se asociál dožije 65 let, nekvalifikované práce je velmi málo, chuť robotit nulová, do 15 je záškolákem, v prvním půlroku z učení uteče a bude se flákat, v 18 požádá o invalidní důchod, nebo o 12 druhů podpory, hlavně na dalších možná 11 potomků, takže suma sumárum mu my z našich daní zaplatíme 4 miliony

3 0
možnosti
ZK

Z88d59e57n96a 95K91o44č76í

15. 1. 2014 15:08

Samotná podpora prosté porodnosti, je cestou do pekel. Systém sociálních dávek a podpor se nám nějak zvrhl v celé EU. ;-(

3 0
možnosti
Foto

Jen podotknu, že po dvou porodech císařským řezem se sterilizovalo běžně. 

Čím více jizev na děloze, tím větší riziko jejího prasknutí při následném porodu (ale i koncem daného těhotenství).

Takže nešlo o regulaci množení kteréhokoliv etnika, jak je dnes zvykem vykřikovat, ale o prevenci úmrtí matky.

7 1
možnosti
MH

A jak známo, riziko smrti u porodu císařem je 1 %. To nevím, že by se po dvou císařích běžně sterilizovalo, a i kdyby, bylo to špatné rozhodnutí a nemějme ho za dogma.

0 1
možnosti
PV

P43a43v29e34l 22V26é33b35r

15. 1. 2014 14:30

Celá věc je jednoduchá: Tehdy dostali za sterilizaci nějaké peníze, tak na to kývly a byly spokojené. Nyní zjistily, že za to opět mohou trhnout nějaké prachy a tak letitá spokojenost zmizela. Tehdy i teď dobře věděly, o co jde.

8 1
možnosti
PV

P91a30v34e65l 86V26é59b86r

15. 1. 2014 14:31

Moc se omlouvám za hrubku. Ony totiž dostaly za sterilizaci ....

0 0
možnosti