- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dnes na ceste do CR jsem se zastavil v Michelsneukirchen u mistniho pekare a mimo jine koupil kilovej chleba z kamenne pece drevem vytapene za € 4,40. Ale nepozvu vas k ocutnani, sezerem ho s manzelkou sami.
Inu, laciněji tady už asi nebude. K chlebu za stovku bude všem docela dobře pasovat "Královské kuře" od Alberta, v chlazené mrtvé váze bez peří a hlavy za 99,90 Kč/kg.
Kde jste do teď žil a co jedl?
Když si přivezu bochník z Bavorska za 3 E, vydrží týden...tady 3 dny a stojí podobně...
Nojo, to se ale na nej musite divat jak opravdovej chleba vypada.
Pokud za to stál... Já bych svůj kváskový s drcenými konopenými semeny taky nedal za levno i když je jeho výroba za pakatel.
Nejdražší chléb peče Islanďan na pražském Újezdě. Občas ho koupím, stojí 130 Kč, konkrétně druh Old Charles. Je vynikající, doufám, že jeho kvalita příliš nepoklesne, jak bývá v našich luzích a hájích obvyklé ...
U nás se dá koupit řada druhů výbornýho chleba z několika okolních malopekáren za +- 50 Kč. Když si vzpomenu, že před 40 lety chleba stál 5,60 a platy se oproti 80. létům nejméně zdesateronásobily, je to furt dost dobrý.
Tak o tom vybornem chlebu take basnil kamarad z Jablonecka a kdyz jsem za nim prisel s tim vlastnorucne upecenym vykulil voci a prohlasil: "Ty vole" na tenhle chleba je hrich si jeste neco davat.
Snad to v tech uvozovkach projde.
Kdyz ne, mate smulu, vickrat nebudu administraci pokouset.
Ano, ano a to je ten důvod proč chleba peču občas doma....