Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

mar3k

10. 1. 2012 12:37
hmm

Přesně takovýmto článkem naopak pan Hassan podporuje rasismus v Čechách. Jelikož oklikou skrze obrácený rasismus vlévá olej do ohně. Jen tak dál a pravdoláskaři a obhájci práv nešťastných rómů budou mít za následek občanskou válku.RvRvRv

0 0
možnosti
GS

all_the_way

8. 12. 2011 23:00
Pane Hassane, diskriminace je blud nepoužitelných

A boj proti diskriminaci je demagogie, na které se přiživuje armáda lehkoživků. Já sám jsem se setkal s diskriminací. V dubnu loňského roku jsem podal v ČR ve firmě výpověď a emigroval do Dánska. Nikdo mě nezval a neprosil (tedy kromě mé přítelkyně). Práci jsem hledal 8 měsíců (jsem inženýr elektrotechniky s několikaletou praxí v prestižní firmě). S diskriminací jsem se setkal několikrát, jednou to bylo až komické: firma poptávala inženýra jakéhokoliv druhu, klidně i bez praxe a odepsala mi, že nemám dostatečnou praxi! Nikam jsem si nešel stěžovat, nikde jsem nebrečel, zatnul jsem zuby a snažil se dál, chodil na pohovory atd. Kdykoliv jsem byl pozván na pohovor, vedl jsem si velmi dobře a ve třech případech jsem byl jedním z dvojice finálních kandidátů. Nakonec jsem získal práci, nejprve jako kontraktor na dva měsíce, posléze nastálo a za lepších finančních podmínek (které jsou už tak dost štědré). Nyní jsem na výsost spokojený a cítím jistou opodstatněnou hrdost....

2 0
možnosti
GS

all_the_way

8. 12. 2011 23:08
Re: Pane Hassane, diskriminace je blud nepoužitelných

... Postupem času se karta obrátila. Do dnešního dne jsem obdržel už tři pracovní nabídky od firem, kde jsem zanechal pozitivní dojem. Slušně jsem jim odpověděl, že místo mám a nemám úmysl je měnit. Firmy, které mne diskriminovaly si pamatuji a budu je diskriminovat recipročně a jejich případný zájem o mou osobu nebudu reflektovat. Tak totiž funguje svět, pokud za něco stojíte, pane Hassane. Moji dánští kolegové a přítelé bez obalu přiznávají, že roli hraje jméno. Máte-li skandinávsky znějící jméno, je to velké plus. Nemáte-li, je to velké minus. To je zkrátka fakt. A je to zcela logické: proč by měla dánská firma zaměstnat Čecha, má-li případně k dispozici stejně kvalifikovaného Dána? Rozhodl jsem se proti počátečním nevýhodným podmínkám a diskriminací bojovat cílevědomostí, vytrvalostí a schopnostmi a OBSTÁL JSEM. Každému bych doporučil totéž. Respekt a uznání si, pane Hassane, nemůžete právně vynutit. Můžete je ale získat na základě svých schopností...

2 0
možnosti
E

EvzenOnegin

5. 12. 2011 16:21
Kdo tvoří problémy?

Pánko Hassan, Boh vaz veléby za váže zláty slóva. Mi chůdy rómy sme chudáci a ňygdo nás nechce zamnjěstnat. Zě prej sem nevychodil zaglátku. Ale ják sem móch, dyš mnje furt něgdo dyskrymynovál? Učeňý jen vo býlejch, ni cigán samý razistickí býlí. A jam mam práwo, aby ňa zamjéstnaly i dyš sem róm! mam sví práva a budu je uplatňovat a nenechám sy jlyt býlíma raziztáma nervozítu do hláwi! Pánko Hassan, ví zláty člóvjek, že vy rozumýte nam. Vi taki nediskrimijéte číl žénska nebo chlab a určitě berete šésco proti dyskrymynácy, ženskí, chlápi, stáry, mlády, taky kupýte šécko, dóbry, hnůsny, schňýli bo ten prodávač taky nemože zá to, že ma schňýli rajčáta a výno. A taky dyskrymynácija bíka vod kráwy je špátna bo bík nemože zá to, že ma hnusňejšy mlyko šak se tak nároďyl a dyskrymynácja lýnych je rasýzmus bo ňigdo nemože zá to, že sa naródil lewej a lýnej. Aš bodeme šici mi co nás dyskrymynújou dělat ředítele, pozláncy a powedeme to tady šecko bude hůsty, nebude dyskrymynácja!

0 0
možnosti
C

cover72

7. 12. 2011 11:37
Re: Kdo tvoří problémy?

Nepochybně máte právo na zaměstnání. to znamená, že vám nikdo nesmí bránit v tom o práci usilovat nebo se nechat zaměstnat.

Právo na zaměstnání si ovšem nesmíte plést s nárokem na zaměstnání, který by vytvářel na zaměstnavatelích povinnost vás zaměstnat a které nemáte, protože logicky neexistuje.

Stejně jako vy máte právo se nechat zaměstnat má zaměstnavatel právo zaměstnat, koho chce. Stejně jako vás nikdo nemůže nutit k tomu, abyste pracoval u konkrétního zaměstnavatele, nemá mít nikdo právo nutit nějakého zaměstnavatele, aby zaměstnal konkrétně vás. Jak jednoduché.

Jak pravil pk202, "Ono s těmi "právy" ja to tak, že si lidé zaměňují právo za nárok. A v tom je jádro pudla. PRÁVO na práci znamená že mi nikdo nesmí klást překážky v tom moji práci vykonávat....a to je jistě jiné, než NÁROK na práci. A tak je to podobné se všemi lidskými právy. Socani se je snaží nárokovat a tím vytvářejí problémy." -pk202@D-F

0 0
možnosti
JR

bojler

5. 12. 2011 14:26
Hassan

Zajímalo by mě, odkud sem pan Hassan (nebo jeho rodina) přivandrovala.

1 0
možnosti
C

cover72

9. 12. 2011 9:57
Re: Hassan

A to mne zase naprosto nezajímá. Všem stejným metrem - a lidi posuzuji podle jejich konkrétních činů, ne podle původu či vzhledu.

0 0
možnosti
JC

Enklave

5. 12. 2011 9:32
Ty Hassane

mas k realite daleko. Tvoje nazory nejsou kontroverzni, jsou trapne a mimo realitu, jak z nejake malovane citanky. Prekrucovat a omlouvat takove typy lidi jak to delas ty, je opravdu zoufale.

S panem Machem plne souhlasim. Pokud vlastnim byt, sam si vyberu, kdo mi tam bude bydlet. I kdyz se mi nebude libit beloch, tak mu reknu ne. To same udelam i kdyby mi patrila firma. Ja si vybiram, kdo bude pro me delat a nikdo by mi do toho kecat nemel.

0 0
možnosti
W

www.samboush.com

4. 12. 2011 14:12
Mach je tlachal. Převážně nemá

ponětí o čem žvatlá. SSO je něco jako Dělnická strana, nemá smysl je brát vážně.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/211411000371202/video/

0 0
možnosti
C

cover72

7. 12. 2011 11:33
Re: Mach je tlachal. Převážně nemá

Mach navazuje na 160 let tradice ekonomiky Rakouské školy se zvučnými jmény jako Bastiat, Hayek, Rothbard... Tito pánové brilantně vystihli inherentní morální a z toho vyplývající ekonomické problémy socialistických ekonomů a politiků a dodnes představují jedinou funkční alternativu k jejich tezím, které se opět ukazují být nefunkčními.

Jediný, kdo tu zjevně neví, o čem žvatlá, jste vy - pakliže nejen neznáte historii, ale nedovedete pochopit dnes nepříliš známé myšlenky. Zkuste si přečíst "Zákon" od F. Bastiata - pak možná pochopíte:

libinst.cz/etexts/bastiat_zakon.pdf

0 0
možnosti

newym

4. 12. 2011 12:39
sam antidiskriminační zákon je diskriminace

a každý "diskriminační" zločin je zločin jen proto, že je to zločin, nikoli proto, že je diskriminační,,

0 0
možnosti
OV

Morfyrin

4. 12. 2011 11:54
diskriminace?

Zdravím autora článku a čtenáře,

autor obhajuje práva zaměstnanců být zaměstnáni. Co se zastat studentů co mají zájem pracovat, mají snahu a proto studují, jen nemají praxi? Aby získali praxi v oboru (která jim do životopisu k něčemu bude) potřebují zaměstnat, ale nikdo je nepřijme protože nemají praxi!!!!!! Sám v této situaci jsem.

Chápu že mají zaměstnavatelé právo mě diskriminovat na základě praxe, ale proč je jim vnucován zaměstnanec jiného etnika? Situace je to více méně stejná. Svět je, byl a bude diskriminační ať se to zakáže jakkoli.

Proč diskriminovat zaměstnavatele tím, že se mu odepře právo nepřijmout zaměstnance? Je to zásah do svobodného podnikání.

0 0
možnosti
VJ

Vaclav.Johanna

4. 12. 2011 11:17
Vyndejte si hlavu ze zadku

Až se k Vám přijde ucházet o post čišníka člověk vyučený a navíc s maturitou, ale bude pod vlivem drogy, pak ho zaměstnejte, nebo si sám nadávejte, že diskriminujete lidi závislé na drogách. Nebo jen zaměstnejte toho roma, abyste obhájil svoje tvrzení. A dejte mu rovnou do ruky kasu, protože jinak je to přeci diskriminace nováčků oproti ostříleným. A pak fňukejte, že Vám nováček utekl s kasou. Hlavně pak nezapomeňte najmout dalšího takového, protože přeci nechcete diskriminovat.

1 0
možnosti
M

Morrison

4. 12. 2011 1:26
zvrácená logika

A co aplikovat zvrácené uvažování autora blogu (a potažmo dalších multi-kulti bojovníků) i na další situace? Proč jen zaměstnavatel má mít povinnost vzdát se svobodné volby? Mám třeba já právo nezakoupit nabízené zboží čistě jen proto, že mi je nabízí Rom? Já jen abych věděl, jak se příště zachovat, až mi budou zase nabízet mosazný prstýnek nebo věštění z dlaně...

1 0
možnosti
L

Leinad

7. 1. 2012 8:34
Re: zvrácená logika

Kdyby k tobě přišel necikán a vnucoval ti prstýnek nebo výklad z ruky, tak to snad příjmeš? ;-D

Není slušné říkat někomu "tebe nevezmu protože jsi starý/cikán/blonďatý/...", smluvní vztah zaměstnavatel-zaměstnanec má jistá zákonná omezení, lze jej obejít (Swarc system, outsourcing,...)

0 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4109x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/