Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jaroslav Formánek, Pražský Majdan a Islám v ČR nechceme

Jedna z hlav hnutí Islám v České republice nechceme (jak to o něm ostatně tvrdí sám velký vůdce této islamofobní sekty Martin Konvička) - Jaroslav Formánek, na demonstracích svého hnutí často, velmi rád a ZCELA SPRÁVNĚ plamenně řeční o odsouzeníhodných zvěrstvech spáchaných muslimskými fanatiky. 

Pan Jaroslav Formánek vskutku disponuje obrovskými znalostmi Islámu a bylo by škoda se o moudra z jeho hlavy nepodělit s více lidmi, než jen s pěti stovkami obyčejných lidí a bezmála třemi tucty neonacistů, kteří jeho projevu pozorně naslouchali na protiislámské demonstraci na Staroměstském náměstí v Praze dne 31.1. 2015. Pan Formánek tam o Islámu za gestikulace, za kterou by se nemusel stydět ani Adolf Hitler, ve svém emotivním projevu hřímal následující věty:

„To znamená, že kdybychom chtěli legalizovat Islám na našem území, museli by se přihlásit, jako politická strana. Něco jako komunisti a nacisti s nárokem ovládat všechny ostatní. Základní problém je považovat Islám za náboženství. Proboha, tam není dělení světské a duchovní moci. Ty úkony, kteří oni dělají, to je v podstatě vojenský drill. A když ten vojenský drill budou dělat dobře, tak prý po smrti je čekají světské rozkoše, zejména muže, né ženy. Jak hloupě je koncipován Korán můžeme doložit na mnoha příkladech. Například všichni z vás si můžou vytáhnout z Koránu pasáž, kde se doporučuje pití alkoholu. Můžete si zdobit své bary a flašky arabštinou, že jen moudří a rozumní lidé mají pít alkohol. Jo? To je komedie, to není náboženství! Jo?“

- Ačkoliv jsem striktní ateista, tak mi jako povedená komedie přišel naopak právě Formánkův projev. Nicméně jako člověk, který v muslimské zemi, kde platí tvrdé islámské právo Šaría, strávil téměř pět let svého života, musím férově uznat, že jeho znalosti Islámu jsou na místní poměry nadprůměrné. Formánkův sobotní projev sledoval též vzácný host až z Izraele - židovský řečník Jair Jerochim. Škoda jen, že ho pan Formánek, (jenž je zároveň častým účastníkem Pražského Majdanu), společně s bezmála třemi tucty nahnědlých posluchačů, nevzal s sebou o pár desítek metrů dál pod stany za svou kamarádkou - ukrajinskou aktivistkou a častou účastnicí Pražského Majdanu, Galinou Andrejcevou.

  • Aktivivisté Pražského Majdanu Tomasz Pesczynski a Galina Andrejceva, foto: Vít Hassan
  • Aktivista pražského Majdanu Tomasz Pesczynski před stánkem Pražského Majdanu společně s jedním z hlavních představitelů IvČRN, Jaroslavem Formánkem, zdroj: Internet

  • Aktivistka pražského Majdanu Galina Andrejceva společně se členem iniciativy Islám v České republice nechceme, Jaroslavem Formánkem, zdroj: Internet
  • Obdiv aktivistky pražského Majdanu Galiny Andrejcevy k lídrovi neonacistického hnutí Pravý sektor, Dmytro Jarošovi, zdroj: Internet
  • Ukrajinská aktivistka Galina Andrejceva na návštěvě u zraněného lídra neonacistického hnutí Pravý sektor, Dmytro Jaroše, zdroj: Internet
  • Víceprezident evropské pobočky strany Svoboda Oleg Zajnullin, aktivistka Galina Andrejceva a člen TOP 09 Karel Schwarzenberg při pietním aktu otevírání hřbitova Nebeské setniny, zdroj: Internet

 

Galina Andrejceva by se panu Jairovi Jerochimovi zajisté nezapomněla pochlubit svoji nedávnou návštěvou zraněného lídra ukrajinského neonacistického hnutí Pravý sektor, Dmytro Jaroše, na kterého byl vydán mezinárodní zatykač. Jaroslav Formánek by tak mohl v lekcích dějepisu pokračovat dál a panu Jerochimovi přednášet o vojenském drillu, teroru, zvěrstvech a klíčové roli, kterou při násilných střetech s policisty a jednotkami Berkut na Majdanu, sehrálo právě ukrajinské neonacistické hnutí Pravý sektor, jenž spojují myšlenky ukrajinského radikálního nacionalismu v tradicích Stepana Bandery, nenávist k Rusům, homosexuálům a Židům. Pokud by ani toto nestačilo k přesvědčení, že to pan Formánek v boji proti brutalitě, teroru a zvěrstvům myslí skutečně upřímně, tak by paní Galina mohla přivést svého známého - ukrajinského pravoslavného kněze, fanatického Banderovce a víceprezidenta evropské pobočky ukrajinské xenofobní strany Svoboda, Olega Zajnullina, jenž by pro změnu mohl citovat výroky šéfa své strany Olega Tahnyboka, který svého času vyzval Ukrajince, aby pozdvihli zbraně proti ruským sviním, židovským sviním a Němcům“. Pro pana Jerochima by se zajisté jednalo o nezapomenutelný zážitek na celý život. V tomto článku tudíž ani náznakem nepochybuji o tom, že to exmajdanista Jaroslav Formánek ve svém současném angažmá v boji proti teroru a zvěrstvům, myslí naprosto upřímně.

 

>>> Můj krátký spontánní projev na včerejší akci IvČRN<<< 

>>> Chování jednoho z hlavních představitelů IvČRN, Jaroslava Formánka <<< 


 

Autor: Vít Hassan | neděle 8.2.2015 13:34 | karma článku: 17,71 | přečteno: 3484x
  • Další články autora

Vít Hassan

Fotograf Jan Šibík: „Tisk končí, mobily fotografii posouvají dál!“

Jan Šibík (*15.dubna 1963) je český reportážní fotograf. V soutěži World Press Photo byl oceněn 3 místem v kategorii Sportovní příběhy. 2 x obdržel hlavní cenu v soutěži Czech Press Photo. Fotografování se věnuje přes 38 let.

8.6.2020 v 13:34 | Karma: 19,51 | Přečteno: 924x | Diskuse| Společnost

Vít Hassan

Handicapovaný sportovec Martin Zach: „Životem na vozíku to nekončí!“

Sportovci Martinu Zachovi se stal v roce 2009 velmi těžký úraz po němž ochrnul na všechny končetiny. Povídali jsme si spolu o jeho životě s handicapem, životních hodnotách, ale i o jeho podnikání a plánech do budoucna.

18.5.2020 v 17:33 | Karma: 13,97 | Přečteno: 475x | Diskuse| Společnost

Vít Hassan

Fotoreportáž: Pražané v době koronaviru

Od začátku nouzového stavu kvůli epidemii koronaviru se snažím zfotodokumentovat dění v Praze v různých oblastech. Zde je výběr mých 40 nejpovedenějších snímků.

5.5.2020 v 13:34 | Karma: 32,86 | Přečteno: 4935x | Diskuse| Fotoblogy

Vít Hassan

Výběr mých nejlepších fotografií za rok 2019

Ve svém Silvestrovském fotoblogu se již tradičně ohlížím za uplynulým rokem a přináším výběr svých nejpovedenějších fotografií (především z demonstrací), které jsem pořídil v roce 2019.

31.12.2019 v 13:34 | Karma: 23,42 | Přečteno: 1091x | Diskuse| Fotoblogy

Vít Hassan

Fotoreportáž: Demonstrace proti tureckému prezidentovi Erdoganovi v Budapešťi

Dne 7.11.2019 se v souvislosti s tureckou invazí na území v severní Sýrii obývaná Kurdy konala v Budapešti demonstrace proti tureckému prezidentovi Erdoganovi jíž se zúčastnilo zhruba 1500 levicově zaměřených lidí.

9.11.2019 v 13:34 | Karma: 25,87 | Přečteno: 2542x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci rozhodují o omezení prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  9:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schvaluje Sněmovna. Schválí ji patrně v mírnější...

V Litvínově vnikl násilně do budovy gymnázia muž, policie podezřelého zadržela

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:29

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Záhadný předmět na noční obloze překvapil fotografy čekající na polární záři

3. května 2024  9:26

Záhadné těleso na obloze překvapilo v úterý večer mnoho fotoamatérů, kteří hleděli k nebi v...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 9:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4109x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/