Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vít Jedlička: "ODS opustila svůj bývalý program"

 V Hradci Králové se v sobotu konala ideová konference ODS, jejímž nosným tématem bylo podnikání a zaměstnanost. Po projevech předsedy ODS Petra Nečase a ministrů jeho vlády následovala veřejná diskuse. Kromě výkonného ředitele Klausova Centra pro ekonomiku a politiku Jana Skopečka, europoslance Milana Cabrnocha a ředitele zoologické zahrady v Hradci Králové se přihlásil o slovo bývalý člen ODS a nynější předseda Krajského sdružení Svobodných v Hradci Králové Vít Jedlička, kterého pozvali na konferenci členové místní organizace ODS. Ve svém příspěvku začal kritizovat ODS, že opustila své původní ideje. A co se nestalo? Ve straně, která má přímo v názvu slovo demokratická a občanská, ho začal moderátor přerušovat. Jedlička si nakonec vymohl, aby v příspěvku mohl pokračovat, ale sotva stihl říci větu: „Pokud byste neopouštěli svůj program, nestalo by se, že vás opustí váš čestný předseda a prezident republiky Václav Klaus ani další čestní a pracovití lidé jako poslanec Michal Doktor nebo senátor Petr Pakosta,“ začalo se ze sálu ozývat pískání a bušení do stolů.

 

 

Místo toho, aby moderátoři zjednali klid a pořádek, nenechali projev Jedličku dokončit a od pultíku ho se souhlasem vedení vykázali. Vedení ODS a moderátoři tím jen potvrdili jeho slova, že se strana změnila. Mohu to posoudit proto, že jsem v době, kdy v jejím čele stál nynější president Klaus, byla přítomna snad na všech ideových konferencích a na žádné z nich se podobné excesy nestaly. Vždy mohl kdokoliv promluvit a atmosféra konferencí byla skvělá. Nyní, kdy nesmí na ideové konferenci ODS občan vyjádřit svobodně názor, již to opravdu není ta demokratická strana jakou byla kdysi. Současné vedení ODS odmítá racionální kritiku, ze které by se mohlo poučit.

Po tomto excesu jsem si uvědomila, že mají pravdu Ti, kdo jsou přesvědčeni, že ji už nejde zachránit. Jako euroskeptik bych chtěla napsat, že zřejmě své nedemokratické manýry pochytila v Bruselu, ale uvědomila jsem si, že bych tamním politikům křivdila. I tam nechají např. velkého svého kritika Nigela Farraga volně hovořit... Je to veliká škoda a velmi mne to mrzí. Že je na Kongresech ODS v posledních letech cítit napětí, na to jsme si již zvykli, ale že i na ideové konferenci nebude respektováno jedno ze základních práv, kterým se tak rádi "demokraté" ohánějí, tedy svoboda slova, k tomu již není co dodat.

Autor: Ivana Haslingerová | neděle 22.1.2012 17:33 | karma článku: 30,06 | přečteno: 1655x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1369x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1584x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik