Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

14. 7. 2011 16:08
Ano, i soucasna diktatura prekrucuje slova

Nejtragictejsi je vyznam slova Inflace - puvodne se jednalo o presneji nemeritelny ukazatel ameny objemu obeziva vuci zakoupitelnym statkum. Z toho jasne plynulo, ze kdyz doslo k raketovemu rustu nejakeho odvetvi bylo to dukazem natisteni novych penez z niceho a narostleho obeziva, tedy inflace. Dnes se v nekterych zemich inflace vubec neuvadi a uvadi se index spotrebnich cen a ten je za inflaci prohlasovan vice ci mene vehementne - nase CNB jej inflaci nazyva primo. Tento index je jednim z dusledku inflace, jeho zavislost je velmi neprima, nebot vyvoj cen na pultech reflektuje zmeny tohoto typu s odstupem. Navic obvykle dochazi k tomu, ze se nove obezivo nejaky cas jen kumuluje v bublinach - a protoze nestoupaji ceny na pultech, o zadnou inflaci se nejedna a vsichni jsou v klidu.

Byl to genialni plan a zda se, ze vysel - lide veri novemu vyznamu a puvodni si nepripousteji.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

13. 7. 2011 11:44
Jakápak ironie!To spíše od Vás!

Orwella znám,a rovněž znám špehovací a udavačské schopnosti mého(bohužel)národa,kreré jsem dostatečně poznal v minulosti(jsem60 Jahre jung).Takže separatistické myšlenky feudála klause a spol.mně zavání nacionalismem a xenofobií na sto honů.Jediná možnost,jak si zachovat aspoň jakousi svobodu, mi připadá možná pouze v sjednocené Evropě.Jen v takovém prostoru lze svézt zápas proti sjednocující se současné buržoazii(oproti rozpadející se jednotě pracujících),a udržet si aspoň elementární sociální jistoty(viz lékař.péči,důchody,podpora vnezaměstnanosti,svoboda slova,atd).V našem českém rybníčku bez EU by se totiž zvrhl systém v přesně to,na co poukazujete,abych si přečetl.Už :-(i nyní k tomu má naše demokratůra sklony!

0 0
možnosti
P

Pamela

13. 7. 2011 9:16
Komunismus

A co takhle  komunismus ??

0 0
možnosti
JP

johnpeters

12. 7. 2011 12:55
Do čtení

Vašich prací se vždy přinutím,abych věděl,čeho a koho se mám v životě vyvarovat.Šovinismus z článků vždy tryská na všechny strany.Že se nestydíte takhle se snažit  štvát spoluobčany v době,kdy by každý správný vlastenec měl usilovat o spolupráci v sjednocené Evropě,coby záruce svobody,přátelství a životní úrovně jejich obyvatel,tedy i nás!Je mi z Vás, i Vašeho adorovaného feudálního reliktu z Hradu doslova na zvracení.Jste ostudou tohoto blogu!Rv:-/

2 0
možnosti
FV

Leftism and censorship killer

12. 7. 2011 20:55
Re: Do čtení

8-o

to je doufám nepovedená ironie , protože jestli to myslíte vážně, přečtěte si nco od G. Orwella - třeba román 1984

0 0
možnosti
K

kevinbb

12. 7. 2011 1:25
Za dobry clanek,

karma.

R^

0 0
možnosti
G

gaisaka

11. 7. 2011 21:21
Ale jo, já jsem pro!

Tak jo, nebudem vám říkat nacionalisti,ale národovci.

0 0
možnosti
FV

Garfieldek

11. 7. 2011 14:25
Prezident Klaus...

..ale Dykovo dílo naprosto nepochopil. Populisticky zneužil dva verše vytržené z kontextu...:-/

2 0
možnosti
DS

Streit

11. 7. 2011 12:03
Nevím, zda bychom tomu měli podléhat

Já bych nacionalismus bránil před politicky korektním výkladem:

http://streit.blog.idnes.cz/c/147039/Obrana-nacionalismu-pred-politickou-korektnosti.html

Slovo používáním fixuje význam. Možná bychom se mohli pokusit o změnu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik