Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro tak nepatrný a naprosto zanedbatelný počet obětí se stavět důstojný památník, který by stál mnoho milionů, nevyplatí. Možná by se soudruzi, kteří v té době přišli o koryto složili na nějaký levný, nedůstojný, to nevím.

0 4
možnosti
PK

P68a96v82e13l 85K91u47l97a

26. 8. 2015 20:56

Tobě bych ho postavil vlastníma rukama:-/

3 0
možnosti
Foto

No tak, my nemáme ani nějaký ústřední celonárodní a významný památník německé nacistické okupace z let 1939-1945, kde těch obětí bylo "trochu" víc.

A ještě žijí pamětníci té okupace.

0 1
možnosti
VV

O tom treba v Lidicich jste v zivotem neslysel?

1 0
možnosti
Foto

Nevím, ale rok 1968 zcela určitě nebyl vzepětím proti komunistům. 

Naopak, následovali jsme je (komunisty), jako toho krysaře z Hammeln.

0 1
možnosti
VV

Opravdu nevite, vzdyt vzdy a vsude pisete, ze jste tu nebyl!

1 0
možnosti
Foto

Pomník výklad  skutečné historie sice nenahradí, ale připomenout by jí rozhodně měl.R^

1 0
možnosti
Foto

Bilak byl Čech?

0 0
možnosti
VV

nakonec proc ne? misto te T34 co byla an Jiraskove namesti a ruzova se nelibila, tam postavit nejakou TU T56, CI jak se ty obludy jmenovaly, s prislusnym Textem kolik lidi bylo v prvnich dnech sovetskymi vojaky zastreleno a zraneno, kolik zemrelo v nasledujivich letech pusobenim severskych vojaku, a vycislit Materialni skody zpusobem okupaci by taky stalo za to.

1 0
možnosti
PK

P45a63v47e62l 62K47u27l77a

26. 8. 2015 12:45

O vás je známo, že jste velkou fanynkou Václava Klause. A já se s vámi vsadím o co chcete, že by byl první, který by s takovým pomníkem nesouhlasil. :-/:-)

0 0
možnosti
LC

Dobrý den, paní autorko, pokud Vás mrzí chybějící pomník obětem sovětské okupace, můžete podpořit činnost našeho spolku Pomníky obětem bezpráví. Nyní pracujeme na pamětních deskách pro lidi zastřelené Lidovými milicemi během protiokupačních protestů v roce 1969, časem bychom se chtěli dostat i k roku 1968. Více informací o naší činnosti naleznete na http://www.srpen1969.cz

2 1
možnosti
MT

No to protoze vetsina tech samych je zpatky u moci a penez a jaksi by se jim to nelibilo. Navic by to nebylo (podle dnesniho uchylneho standartu)  tak "politicky korektni". Tak nejak jsme se dostali jen z blata do louze...

0 0
možnosti
AR

A84l35e47š 36R24y48s

26. 8. 2015 11:57

Pěkně popsané, pod tohle se podepíšu....R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik