Podle ODS je brexit impulsem k reformě nereformovatelné totalitárně socialistické EU

Úředníci z EU v čele s Jeanem Claudem Junckerem stále nepochopili, nebo lépe řečeno dělají, že nepochopili, zprávu, kterou jim poslali občané Velké Británie, a odmítají přijmout zodpovědnost za brexit.

  

Přesto jsou občanští demokraté naivně přesvědčeni, že brexit byl impulsem k opravě nereformovatelného monstra, jakým se postupem let stala ze skvělého Evropského hospodářského společenství svobodných států totalitárně socialistická Evropská unie. Občanští demokraté chtějí vyzvat naší europeistickou vládu vládu, aby brexit využila jako impuls k vyjednání lepších podmínek pro Českou republiku v EU a slibují, že budou bojovat proti totalitárně socialistickému zákonu, který má omezit otevírací dobu obchodů ve státech EU, tedy i u nás.

Zní to hezky, ale neříkají, jak v kolosu 700 členého Evropského parlamentu chtějí něco prosadit se svou frakcí Evropských konzervativců a reformistů, když navíc v ní bude chybět nejsilnější její složka zástupců z Velké Británie. Nemluvě o tom, že naše proevropská vláda je neposlechne. I kdyby ale vláda poslechla jejich výzvy, neprosadí ve většinovém hlasovacím systému EU bohužel prakticky nic.

Expertka ODS pro evropské záležitosti Adéla Kadlecová má sice pravdu, že: „Již nyní je jasné, že evropské smlouvy budou otevřeny. Vláda musí této příležitosti využít a pro Českou republiku vyjednat lepší podmínky, které budou hájit zájmy občanů. Mám na mysli například výjimku z přijetí eura, musí ale také zabránit další ztrátě národní suverenity. Evropská unie se musí vrátit ke svým kořenům, fungovat jako teritorium volného pohybu osob, zboží a služeb. Vytváření federace po vzoru Spojených států není pro Evropu řešením.“ Zní to krásně, ale nerealisticky.

Tím neříkám, aby se o to vláda nepokusila, ale soudruhům Junkerům to bude jen k smíchu. Důkazem je to, že návrh frakce Evropských konzervtivců a reformistů na odvolání Junckera zamítly ostatní europeistické frakce v Evropském parlamentu včetně našich europoslanců v nich zastoupených. Má tudíž pravdu Zbyněk Stanjura, že s představiteli, kteří svým chováním dovedli EU k brexitu, nebude možné EU změnit. A protože nikdo z nich nenajde čest v těle, aby odešel dobrovolně, tak karavana těchto totalitárních socialistů pojede dál a dál bude ničit životy občanů v těch státech, které v EU nadále zůstanou.  

A protože naše proevropská socialistická vláda spolu s eurofederalistickým prezidentem Milošem Zemanem dosud poslouchala příkazy Bruselu - s výjimkou hrdinného postoje ministra Chovance proti přijetí povinných kvót mladíků z islámských států, které si pozvala německá kancléřka Merkelová, aby její národ nevyhynul - dá se předpokládat, že se o vyjednání lepších podmínek pro ČR, jak požadují občanští demokraté, naše vláda ani nepokusí. A i když těch několik poslanců ODS bude hlasovat proti tomu, aby obchody zavíraly jako kdysi za komunismu a tím otrávily život zaměstnaným lidem, je jasné, že k návratu před listopad 1989 ohledně tohoto nařízení nakonec dojde. A není nic platné, že 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija se pohoršuje nad tím, že: „Je naprosto neuvěřitelné, že se vláda chystá zakazovat podnikatelům podnikat, zaměstnancům pracovat a vydělat si peníze a lidem nakupovat. To je socialismus ve své nejohavnější podobě. Neexistuje žádný rozumný důvod, aby stát nařizoval, kdy mají mít obchody otevřeno. Bojím se, s čím levice přijde příště, jakým způsobem bude dále pokračovat v regulaci podnikání a soukromého života lidí. Poslanci ODS budou hlasovat proti tomuto návrhu. ODS chce naopak podnikatelům přinášet zjednodušení tak, aby mohli svobodně podnikat a ne papírovat.“ Ani naši proevropští poslanci, natož pak poslanci Evropského parlamentu ji neslyší.

Evropská unie je neopravitelná, stejně jako byl neopravitelný druh socialismu zvaný komunismus před listopadem. Dokonce i kdyby EU vyměnila pár představitelů, nestane se v jejím zaběhnutém mechanismu nic. Jediná možnost k získání svobody je po vzoru Velké Británie z ní vystoupit a přestat poslouchat nesmyslná nařízení, která vedou nejen nás, ale všechny státy v ní sdružené do doby před listopad 1989. Je smutné, že toto pochopila u nás zatím pouze strana Svobodných. A samozřejmě velký bojovník za svobodný suverénní národní stát, bývalý prezident Václav Klaus.

Proč chce ODS nadále v EU zůstávat, je záhadou pro všechny její bývalé voliče. Proč právě ona nebojuje za CZEXIT a chce v tomto totalitárně socialistickém molochu řízeném béčkovými politiky zůstávat?! I kdyby prosadila drobné úlevy, nic to nezmění na tom, že budeme žít pod protektorátem bruselských úředníků řízených navíc Německem. Že budeme mít dvě vlajky, dva prezidenty, dvě hymny a naši politici budou jen poslušnými loutkami v rukou evropských vládců, kteří nám budou pod sankcemi vnucovat své nesmyslné levicové zákony. To opravdu ODS chce? Opravdu si naivně myslí, že toto monstrum změní?! Já si to rozhodně nemyslím a pokud budu živa, budu bojovat za vystoupení z tohoto totalitárního socialistického uskupení. 

Autor: Ivana Haslingerová | úterý 28.6.2016 18:23 | karma článku: 31,01 | přečteno: 1157x