Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

pp.petrov

3. 10. 2012 10:47
Děkujeme Vám

"obscénní kniha", "bezbřehé znechucení", "rozhořčené e-maily" ... Ano, to jsou ta pravá slovíčka, kterými pomohou vyjádřit míru odpornosti všech pravdoláskařů, nejen viewegha, ale i ostatních hřebejků a svěráků - nemohu vypsat všechny, ale stačí občas nahlédnout do seznamu, který s nesmírnou pečlivostí vytvořil a průběžně aktualizuje pan Bartoš. Děkuji Vám, knihu číst nebudu (stejně jako Vy), je  nepochybné, že se bude jednat o další havlistickou stoku ústící z něvětrané peleše gurua pravdoláskařů.

Jste světlem, které nás provází temnotou! Pokračujte, prosím, ve Vaší záslužné činnosti!

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

2. 10. 2012 23:26
vznikne nová anticharta

[]

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

2. 10. 2012 23:31
Re: vznikne nová anticharta

Je třeba soudruha Klause podpořit a odsoudit knihu... to že jste ji nečetli je jenom dobře...aspoň nejste ovlivněni protisocialistickou propagandou.....

Myslel jsem, že tohle už nezažiju....úsměvné[];-D

1 0
možnosti
T

Taksun

2. 10. 2012 23:04
Návrat do minulosti

od Viewegha jsem nikdy nic nečetl, ale bezbřehé znechucení soudružky Kabrhelové, pardon Haslingerové mne inspiruje si jeho poslední dílo přečíst, obzvláště, že byl onálepkován nálepkou pravdoláskař. Věta "Redakce byla po vyjití této oplzlé nechutnosti zavalena protestními dopisy." na mne zapůsobila jako stroj času, hned jsem byl o 25 až 30 let v minulosti, v době Brigád socialistické práce. Paní Haslingerová, Váš písemný projev je úžasný.

0 0
možnosti
DM

Aretta

2. 10. 2012 10:15
a vidíte, mně je to jedno

:-)

0 0
možnosti
MG

gromi

2. 10. 2012 23:30
Re: a vidíte, mně je to jedno

Do doby než se navezl do politiků nikomu nevadil. A najednou je to největší lump, farizej a podlec (... to je od slova podlý ;))

0 0
možnosti
FB

František Bystřický

2. 10. 2012 9:21
...

Božínku... Co tedy navrhujete? Zakázat Vieweghovi psát, internovat ho na Mírově a celý náklad demonstrativně spálit na Staroměstském náměstí za zvuků Stabat Mater a předčítání úryvků z Evropské integrace bez iluzí? Bral bych, kdybyste si tu knihu přečetla a napsala normální kritiku nebo recenzi, ve které byste argumentačně podložila, proč je kniha špatná. Vám ale stačí, že se autor (asi) trochu otřel o Klause a hned střílíte do vzduchu estébáky. A mimochodem, když už jste vy tak literárně zdatná, ve slově "nevinný" se píší dvě N. Ono "petice za popravy neviných" vedle vzletných slov jako "fabulace", "noblesní" nebo "seriózní" vypadá opravdu jako pěst na oko. Fabulace... Proboha vždyť je to román!! Viewegh se chová naprosto normálně: Žije v mezích zákona, nedělá nic nemorálního a jedná naprosto tržně (jak to učí papá Klaus). Píše možná brak, ale to není nic špatného. Prosím vás pěkně, vy už raději nepiště nic.

1 0
možnosti
LB

julie k.

30. 9. 2012 17:32
Viewegh si může psát co chce

Já zase pociťuji bezbřehé znechucení z vašeho odporného patolízalství. Své fanatické obdivovatelky měl i Adolf Hitler nebo J.V. Stalin; vy patříte mezi podobné lidské typy. O knihách M. Viewegha si můžu myslet co chci, ale nebudu mu upírat právo psát o tom, co považuje za důležité. A vás nikdo nenutí to číst. Já Klause nebo Hájka taky nečtu.

2 0
možnosti
S

Světlonoš_v7

30. 9. 2012 0:27
tak proč Vieweghovy klihy čtete?

já taky o Klausových kníhách vím, že jsou to hloupé škváry plné demagogie, ideologie, a že se v nich na každé stránce 50x opakuje já, já, já, já já. A protože to vím, tak jeho knihy nečtu. Udělejte to samé s MV a máte klid

3 0
možnosti
KV

_-1-_

29. 9. 2012 22:33
A nestačilo by, kdyby Vám byl prostě a jednoduše

"ukradenej" ...?

2 0
možnosti
P

pydloun23

29. 9. 2012 17:45
Hloupé

Kritizovat něco, co ještě nevyšlo, co jste nepřečetla - to svědčí o Vaší povrchnosti a hlouposti. Nezastávám se autora, jeho knihy nemám rád. Ale nesnáším podobné kritiky na základě nějaké ukázky vytržené z kontextu. Knihu si kupte (zapůjčte), přečtěte a pak kritizujte. Prezident Klaus jistě bude chránit své soukromí, pokud bude knihou nějak dotčeno. Pokud  Viewegh šlápl vedle, jistě se mu to vrátí, bulvár si na něm smlsne a on už těžko někdy vysoudí omluvu a odškodné. Ale zající se počítají až po honu milá paní... takže čtěte, nebo mlčte.

3 0
možnosti

Tramp_007

29. 9. 2012 17:25
Ta rozhořčená čtenářka

- tomu, že existuje bych možná věřil, kdyby nepoužila termín "pravdoláskařského".

1 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

29. 9. 2012 21:31
Re: Ta rozhořčená čtenářka

Co je na termínu "pravdoláskařský" nedůvěryhodného? Je to přece dávno zažité označení osob jistého světonázoru a projevu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik