Ostudu katolické církvi nedělá kardinál Duka, ale chorobně žárlící Halík

Pro naši vlast je obrovským štěstím, že v čele katolické církve stojí neohrožená osobnost říkající lidem manipulovaným prohalíkovskými médii pravdu - J. Em. Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský a primas český

  

V reakci na bestiální podřezání stařičkého francouzského kněze Jacquesa Hamela jako zvířete vedeného na surovou a krutou islámskpu halal porážku sadistickými vrahy z Islámského státu, provedenou navíc provokačně přímo v kostele, napsal pan kardinál Dominik Duka článek, který jsme opublikovali pod názvem "TI, KDO NÁM CHTĚJÍ ZVĚSTOVAT BOHA SMRTI". Uvedl v něm mj., že tato vražda  je„mementem všem, kdo se snažili předchozí dění bagatelizovat, přisuzovat jen duševně nemocným lidem či lidem frustrovaným a mlčet či lhát si o skutečných příčinách tohoto stavu rovnalo by se už podílení na sebevraždě této civilizace“.

  

A co víc, pan kardinál si dovolil zastat se obětí islámského teroru a nehledat omluvy pro jejich vrahy:  „Chci v této chvíli vyzvat všechny lidi dobré vůle, aby se spíše modlili za oběti teroru a méně hledali omluvy a výmluvy pro teroristy. Namísto dialogu, poctivého hledání pravdy, nálepkujeme protivníky jako blázny, vylučujeme je ze společenství slušných lidí a útočíme na jejich čest prostřednictvím pomluv."

 

To, že tyto názory uvedou do varu Tomáše Halíka, který obviní pana kardinála z neznalosti islámu a přítulnosti k moci a bude poskytovat novinám rozhovory o tom, že pan kardinál dělá ostudu katolické církvi. To se ostatně dalo od tohoto chorobně žárlivého člověka čekat. Že ale článek arcibiskupa pražského a primase českého odmítne přijmout Katolický týdeník, který je navíc majetkem České biskupské konference, jíž kardinál Duka předsedá, nad tím zůstává rozum stát. 

 

Jak může nad zavražděním katolického kněze v kostele, což je pro věřící katolíky svatokrádeží, říci šéfredaktorka Kateřina Koubková, že nepřijetí článku hlavy naší katolické církve o této tragédii je bouře nad sklenicí vody vyvolávající navíc různé spekulace, a ještě se vymlouvat, že jde o nedorozumění v komunikaci s odborem vnějších vztahů Arcibiskupství pražského!  Chce snad zpochybnit a znevěrohodnit slova pana kardinála, který si pověsil odmítnutý článek na svůj blog se sdělením, že  „Text byl původně napsán se záměrem uveřejnění v Katolickém týdeníku. Žel se do nadcházejícího ani do žádného z plánovaných čísel nevešel.“ 

 

Ostudu katolické církvi nedělá rozhodně pan kardinál Duka, ale lidé typu Halíka a  jejich obdivovatelů z řad levicových publicistů v čele s redaktorkou Koubkovou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Haslingerová | středa 10.8.2016 23:04 | karma článku: 41,60 | přečteno: 1729x