Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Odpadlíadlíkem od svých předvolebních slibů je premiér

V sídle Senátu Parlamentu ČR se konala tisková konference na téma Rovná práva pro všechny, kterou u příležitosti stejnojmenné konference pořádala Národní rada osob se zdravotním postižením (NRZP) ve spolupráci s místopředsedkyní Senátu Alenou Gajdůškovou. Jejím výsledkem bylo, že se za poslední dva roky postavení osob se zdravotním postižením v ČR zhoršilo. Například zákon o zaměstnanosti výrazným způsobem ztěžuje zaměstnávání osob se zdravotním postižením, v důsledku toho přijde o zaměstání asi 45 až 50 000 lidí. (podrobně viz článek Za poslední dva roky se postavení osob se zdravotním postižením v ČR zhoršilo) Je to o to smutnější, že se postavení osob se zdravotním postižením v ČR zhoršilo právě za vlády Petra Nečase, který o sobě tvrdí, že je věřící katolík. Skutečně věřící katolíci mají totiž v sobě takřka geneticky zabudovanou vnitřní motivaci pomáhat potřebným. Otázka důstojnosti člověka i důstojnost umírání stojí u nich na prvním místě. Mají totiž v sobě, ve svém srdci, zabudovanou citlivost pro utrpení bližních díky soucitu s umučeným Kristem.

 

 

Dokladem toho je například charitní dílo pražské arcidiecéze, která je silným a stabilním právnickým subjektem katolické církve. Charitu jde vždy dohledat, nevezme peníze, které by se následně jaksi "ztratily". Dokonce v době, kdy katolíci museli do ilegality, dělala církev projekty podpory pronásledovaným, pro nevidomé či údržbu knihovny Strahov, kde má sídlo. Je to podobné jako se šlechtickými rody. I když jim někdy některé režimy ubližují, ony stále pečují o své zámky. Zámky církve jsou kromě asylových domů hospice, které vznikají jako nový fenomén umírání v opuštěnosti. Starý člověk je rád doma, ale když se stane nesoběstačným, potřebuje pomoc. Dříve mohl předem žádat o domov důchodců, dnes to nejde. Nehledě k tomu, že mnozí ze svých penzí na pobyt v domově důchodců nedosáhnou. Vznikají sice krásná nová zařízení, ale pobyt tam za 22 000 Kč měsíčně je pro běžné důchodce finančně nedostupný. Pokud senior nemá příspěvek na péči v nich, je konec. Ve státních zařízeních jde obtížně umístit někoho na delší dobu. Nehledě k tomu, jak uboze jsou mnohé z nich zařízeny a jaký je nedostatek personálu. Senior je poslán do DLN a navíc se musí každé tři měsíce stěhovat. To je vskutku důstojný konec života! V nemocnicích po operaci neinformují, jak se dostat k příspěvku na péči.

Naivně jsme mysleli, že premiér Nečas bude mít jako věřící katolík úctu ke stáří a nemocným, že jeho vláda bude právě invalidům a důchodcům, tedy těm nejpotřebnějším a nejbezbrannějším, nápomocná. Namísto toho pro neustálé konflikty a osobní půtky s kolegy zapomněl na toto své poslání. Dokonce v rozporu se zákonem nedal důchodcům ani fu ušňupanou a žebráckou valorizaci penzí, na níž měli doposud zákonný nárok. A pokud takový důchodce si chce žebrácký důchod poněkud zvýšit prací, pak nejen tak, jako předtím, je povinen platit celé důchodové pojištění, jako člověk zdravý, ale od nynějška mu neodečtou ani ten nezdanitelný příspěvek, který je oddečítán lidem zdravým. O tom, co se děje s invalidy, netřeba hovořit. Tam situace hraničí s vládní bezohledností. A nejde vše svádět jen na nedostatek peněz. Kdyby jen těch 60 milionů vyhozených za špatný výpočetní projekt ministrovým podvodným kamarádům vydalo místo toho Ministerstvo práce a sociálních věcí invalidům na zlepšení jejich života, nemuseli by nedůstojně protestovat před Strakovkou. Stačilo naslouchat lidem, za hodnotu jejichž životů má Petr Nečas jako premiér zodpovědnost. Stačilo zabývat se jejich problémy místo eskalovat nekonečné půtky se svými virtuálními protivníky. Ono například to, že nechtějí někteří členové ODS hlasovat pro levicové zvýšení daní není z hlediska pravicové politiky nic špatného, tím více odpadlického. Odpadlíkem je v tomto případě premiér, který ve volbách sliboval, že jako pravičák nikdy toto neprovede. On se zprotivil Modré šanci, nikoliv oni.

Co jako jediné může zklamané a rozčarované občany těšit, je to, že se mu jeho socialistické a ne sociální chování vymstilo. Babička by řekla, že ho Pán Bůh potrestal, protože ten pýchu trestá jako největší hřích. Pan Nečas zapomněl, že tvrdé jádro voličů ODS, kteří jí vždy dávali kolem 20 % hlasů, bylo tehdy ve věku kolem 40 let, nyní je však ve věku důchodovém. A právě těmto svým stárnoucím voličům se premiér Nečas zpronevěřil. Zapomněl, že právě jejich hlasům vděčí za 20 let svého působení v politice a tak by ho neměl překvapit současný politický debakl. Žádný pravicový politik by nikdy nezvyšoval daně. To je na celém světě postup levicové opozice. On však raději složí vládu, než aby slevil i jen o 1 mizerné procento ze svého socialistického plánu. Škoda. Premiér, který se 118člennou podporou vlády v Parlamentu neprosadí nic z pravicového projektu své strany, dokonce ani vládou již schválené církevní restituce, a jen stále paranoicky bojuje s větrnými mlýny, to opravdu je světový unikát.

© Kulturní komise ČR, Říjen 24, 2012

 

 

Autor: Ivana Haslingerová | středa 24.10.2012 13:15 | karma článku: 18,55 | přečteno: 1090x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1369x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1584x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Česko zasáhly silné deště. Voda zaplavovala ulice, ničila stromy

1. června 2024  9:03,  aktualizováno  9:23

Česko v noci z pátku na sobotu zasáhl silný déšť. Středočeští hasiči kvůli tomu zasahovali u třech...

Zemřel sériový vrah z prasečí farmy. Podlehl zranění násadou od koštěte

1. června 2024  8:59

Patrně nejhorší sériový vrah v dějinách Kanady Robert Pickton, který si odpykával doživotní trest...

Blinken hovořil se ministry Saúdské Arábie, Turecka a Jordánska, řešili příměří v Gaze

1. června 2024  7:58

Americký ministr zahraničí Anthony Blinken v pátek večer telefonicky hovořil se svými protějšky ze...

ANALÝZA: Donald Trump je vinen 34krát. Nastává nová éra americké politiky

1. června 2024

Premium V procesu, který bude Spojené státy ještě hodně stát, získali demokraté možnost říkat v...

Rozdáváme ovocné pochoutky ZDARMA
Rozdáváme ovocné pochoutky ZDARMA

Ovoce, nebo čokoláda? Zapojte se do testování a ochutnejte oboje najednou! Šnek BOB přichází s novinkou v podobě ovocných pochoutek v čokoládě....

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik