Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

apeppepa

16. 1. 2012 22:25
Středověk vidím spíš na pražském Hradě

A humánní utracení je u přemnožených domácích zvířat, která nikdo nechce, ekonomickým řešením.

0 0
možnosti
DT

tanker d

12. 1. 2012 18:44
ono to má bohužel i jiný aspekt

Vy tedy odchytáte zdivočelá zvířata, co se volně potulují. Dáte je do útulku a pak je zprostředkováváte do rodin. Otázkou je, jestli ty rodiny ví, co si to berou domů. Nebo je dáváte s upozorněním, že se jedná o nesocializovatelného psa, jenom do rodin bez dětí? On totiž takový mile koukající pejsánek může být evtl. dost nebezpečný... Rv Jestli oni ti "antouškové" nejsou právě pro případy takovýchhle typů psů...

1 0
možnosti
AS

viveka

14. 1. 2012 8:30
Re: ono to má bohužel i jiný aspekt

Vy byste měla sledovat méně bulvárních horrorů a jít se na pejsky podívat do nějakého skutečného útulku. Dívat se srdcem, jestli teda máte čím.

Samozřejmě, že většina těch psů může jít klidně do rodin s dětmi, nic baskervillského na nich není. Prostě mají za sebou víc utrpení, někteří opravdu mnoho a některým třeba "jen" umřel milovaný pán.

Kdo by měl zájem pomoct a adoptovat si pejska ze Slovenska, může se obrátit i na lidi, kteří v útulcích pomáhají a berou si psy do domácí péče, takoví ty psy dobře znají a umí poradit, který se hodí pro koho.

Je to například už zmiňovaná http://www.psiadusa.sk, a na FB "Psia duša", "Odsúdené psíky", "OZ Strážni anjeli", "Kričím za tých, ktorých hlas nikto nepočúva" a další.

1 0
možnosti
P

pilsener

12. 1. 2012 9:13
Radovičová

Autorko, kdo je to paní Radovičová??? Myslíte premiérku Radičovou?

0 0
možnosti
H

hk136

12. 1. 2012 9:15
Re: Radovičová

No a kdy probiha rije zab?

0 0
možnosti
K

kyjovan.cz

12. 1. 2012 9:07
TV reklama na psí a kočičí žrádlo

Já si při každé načinčané TV reklamě na psí a kočičí žrádlo uvědomím, co by za to daly děti v zemích třetího světa, které zrovna umírají hlady.

No ale přece pejsánkovi musíme dát napapat... :-P

0 0
možnosti
MS

modrá sardinka

12. 1. 2012 7:28
Návrh

Mám úplně jednoduchý návrh - ten, komu je těch psů líto, ať věnuje peníze na vybudování psích útulků. Protože ten problém je v penězích nikoliv v morbidní zálibě zabíjet psy, jak si asi někteří ochránci zvířat myslí (o lidech).

0 0
možnosti
MR

bonecek

12. 1. 2012 8:49
Re: Návrh

Sám na útulky pravidelně přispívám.Ovšem,kdyby se nenašli "lidé",kteří chtějí tu špinavou práci dělat a dělá jim to dobře.,tak by se to prostě nedělo.

1 0
možnosti
ZD

lazenak

12. 1. 2012 6:37
...

mohu s paní blokařkou souhlasit jen částečně..na jednu stranu se zde střetává špatné až tyranské jdnání v útulcích pro psy..a na druhé musím poukazat nasilné polidšťování zvířat...uvědomte si ,že v ještě za  republiky byl pes jatečné zvíře..z tohoto postavení ho vyvedl až Hitler..jinak je jatečné zvíře ofciálněv mnoha zemích světa..po válce a v letech ,kdy bylo jidlo na lístky,dle pamětníků,nebyli toulaví psi a kočky těméř vidět..jo kduž je nedostatek,tak každý kousek masa dobý...někdo chová doma v paneláku králíka jako mazlíčka..a někdo ho má v králikárně na jídlo..prostě nejsme všicni vegetariáni...a rasi měli své odůvodnění..je spousta nemocí..to paní nezmínila..paní tady poukazuje pouze na nešvar z jedné strany..zaneřádění..nepořádek..v případěagresivita zvířat...mám doma spoustu zvířat..včetně 50kg psa ,ale jsem realista ,starám se a nesním..a mimo jiné..některých popuch je méně jak toulavých zvířat..jsou rozhodně ohro ženějším druhem

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

11. 1. 2012 23:59
holt Slováci

Dokonce i v Rumunsku tento přístup ke zvířatům v útulcích zakázali, jen Slovensko je prostě zas o krok dál... Je to hnus a je zajímavé, že třeba u nás útulky a dobrovolníci zvládají péči o nechtěné. Například podle FB stránek neratovického a mělnického útulku odchází každý týden do nových domácností min. 4 zvířata, která nalezla svůj nový domov. Tvrdit tedy, že to nejde, je hloupost, jen se musí chtít. Zabíjet zdravá zvířata (pro rýpaly - ta, co nejsou chována na maso, tj. hospodářská) je prostě odporné a naprosto nesprávné. Pak už je vážně jen pár kroků k tomu začít takto selektovat i lidi (bez ohledu na to, jak se v tomhle státě některá etnika rozpínají a jaké problémy způsobují). Rv

3 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

12. 1. 2012 0:10
Re: holt Slováci

A propos, z místní diskuze je mi dost zle, to je vážně něco neuvěřitelného. Věřím ale, že zde píší lidé zapšklí, kritičtí a ti, kteří s vámi souhlasí, raději mlčí. Ostatně tak to bývá obvykle.

2 0
možnosti
C

cannibal_aj

11. 1. 2012 22:54
Milá dámo

za předpokladu, že si z nás neděláte dobrý den a myslíte svůj zápisek vážně, se Vás chci zeptat:

V pořádku by tedy bylo, kdyby stát ukradl svým poddaným více peněz a za ně provozoval lepší sociální služby pro zvířátka? Potom by ta situace již nebyla situací středověkou ale situací hodnou pokrokového přístupu?

Napadlo Vás alespoň na chvíli že Vy vlastně tvrdíte, že musí být člověk okraden aby se měla dobře cizí zvířata?

1 0
možnosti
F

fenri

11. 1. 2012 23:05
Re: Milá dámo

A v pořádku je, že stát krade moje peníze a živí za ně faunu mě po hříchu nesympatickou? Třeba ROsoMáky?

Co takhle daňové asignace - ať každý podporuje svými daněmi co je mu libé?

V kontextu miliard rozkrádaných via ŘSD, dávkoví paraziti, odbory, arbitráže... nemám s pár málo miliony na útulky z daní sebemenší problém. Je to půl promile toho, co se u nás rokrade za týden? Nebo jen desetina promile?

2 0
možnosti
H

hk136

11. 1. 2012 22:36
xxx

Filip Sklenář na tomto portále (nebo možná už na týdnu) kdysi napsal blog s názvem "Největším problémem pravičáků je nesoudnost"... Tento a minulý příspěvek Haslingerové je empirickým důkazem, že Filip měl pravdu... Bohužel byl odejit, jak z portálu, tak ze světa...

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

11. 1. 2012 22:34
ač sám z města

musím uznat, že lidé ze vsi mají často daleko zdravější vztah ke zvířatům. Na jedné straně jako správní hospodáři automaticky ráno nakrmí dříve zvířata než sami sebe. Na druhou se nepromění v emoční trosku, když mají klepnout králíka. :-)

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

11. 1. 2012 22:35
Re: ač sám z města

mám zvířata rád, ale někteří pejskaři už mi připadají úchylní. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik