Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

 

 

Je to neuvěřitelné, ale 19. června 2023 se dožívá 82 let státník, díky němuž žijeme, i přes obrovský odpor havlistických disidentů a "obrozených" komunistů, v kapitalistické společnosti. Bylo opravdu obdivuhodné, že se po pádu komunizmu nenechal Václav Klaus zlomit jejich neuvěřitelnými útoky a podrazy při prosazování jejich naivních snů, že poražený zločinný a zavržení hodný komunistický režim stačí pouze trochu pozměnít a vznikne z něj komunismus lidskou tváří, a prosadil 1. leda 1991 svoji skvělou ekonomickou reformu. Vzpomínám jak neuvěřitelný a nezapomenutelný pocit svobody a štěstí jsme po jejím zavedení tehdy prožívali ve skutečně svobodném tržním kapitalismu bez přívlastků. Pocit svobody oproštěné od všech módních a nebezpečných -izmů tolik opěvovaných současnými levicovými politiky, si již mladá generace, stále spoutávanější jejich nesmyslnými příkazy a vyhláškami, neumí představit.  Byť to ale již zdaleka není ten pravý tržní a svobodný Klausův kapitalismus, přece jen to nejde srovnat s životem v totalitní komunistické diktatuře.

Přejeme panu prezidentovi, aby se dožil alespoň dalších deseti let jako jeho milovaná maminka a aby zůstal ještě dlouho tak svěží, usměvavý a především plný síly a energie v boji za šťastný život nás všech jako dosud. Patří mu velký dík za to, co všechno pro naši zem a tím i pro nás všechny udělal a stále dělá. Naše republika potřebuje přesně takové politiky jako je Václav Klaus. Nabízí se otázka, zda by se neměl naplno vrátit do politiky. Bylo by impozantní sledovat v příštích volbách jeho politicky comeback. I když to asi neudělá, už jen to, že tato představa musí traumatizovat a přivádět k šílenství pražskou kavárnu a další lžidemokratické elitáře, je krásná.  

Za redakci kulturně-hospodářské revue Fragmenty přeji panu prezidentovi prožít ve zdraví a štěstí mnoho krásných a plodných let.

šéfredaktorka revue RNDr. Ivana Haslingerová, CSc.

 PS  

Je to poprvé, kdy píši blahopřání sama, ale věřím, že kdyby Bůh dopřál prezidentu Kulturní komise ČR Doc. Ing. Jiřímu Pancířovi, CSc. o měsíc delší život, byl by pod blahopřáním podepsán i on. Posílám proto panu prezidentovi na památku alespoň jejich společnou fotografii ze šťastnějších let. 

(Podrobnosti o tom, co musel profesor Klaus překonat v boji s pány Pitharty, Zemany a mnoha dalšími snílky o třetích cestách k socialismu naleznete shrnuty například v článku:   „PRAVICOVÍ“ DISIDENTI BOJOVALI PROTI NASTOLENÍ KAPITALISMU U NÁS, PROTI ZAVEDENÍ KLAUSOVY EKONOMICKÉ REFORMYhttp://fragmenty.cz/index.php/ekonomika/item/1087-pravicovi-disidenti-bojovali-proti-nastoleni-kapitalismu-u-nas-proti-zavedeni-klausovy-ekonomicke-reformy)

Kulturní komise ČR, z.s., 18.6.2023

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Haslingerová | neděle 18.6.2023 13:56 | karma článku: 46,81 | přečteno: 1439x