Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

KLAUS NEZBLBL, ZBLBLO AROGANTNÍ A PYŠNÉ VEDENÍ ODS

Někteří občané, kteří nesledují v průběhu roku podrobně politiku, nechápou, proč právě v době, kdy ODS bojuje svůj životní boj o přežití, vyzval Václav Klaus k jejímu nevolení. Je to proto, že se pod vládami pánů Topolánků a Nečasů ODS stala stranou bezpáteřní, levicovou a navíc nebojující za české národní zájmy, ale za socialistický superstát EU. Svého výkonného předsedu Martina Kubu, který se snažil po posledním ostudném brněnském kongresu ODS o návrat k původním myšlenkám, vyšoupla z hlavního lídrovství a pod vedením pravé ruky pana Nečase, Miroslavy Němcové, která hrdě odmítla nabízenou podávanou pomocnou ruku prof. Klause, pokračuje nadále v duchu předchůdce. Voliči to chápou jako signál, že v těchto volbách se ODS rozhodně nezmění a podle toho vypadají její preference. Aby ji jednou volil nejen Václav Klaus, ale i její bývalí voliči, to záleží pouze na ODS samotné. Záleží jen na ní, zda své chování v budoucnu změní, uzná své chyby a dokáže se vrátit k té ODS, kterou byla pod vedením Václava Klause a kterou volila třetina národa. K opravdu pravicové konzervativní politice budující kapitalismus u nás.

 

Profesor Klaus na Hovorech na pravici hovoří o možnosti obnovy naší pravicové politikysnímek Ivana Haslingerová

Do redakce Fragmentů chodí neustále mnoho dopisů s dotazy, co se to stalo, že Václav Klaus nyní nedoporučuje volit ODS, tedy stranu, kterou sám spoluzakládal, přičemž vyzdvihuje Hlavu vzhůru!Jany Bobošíkové. První místopředseda ODS Martin Kuba dokonce píše, že „v případě podobných nefér ataků bude ODS tvrdě hájit i proti Václavu Klausovi.“ Brněnský radní za ODS Petr Paulczynski, který vždy stál za názory Václava Klause, reaguje ještě rozhořčeněji: „Vyzývat v okamžiku, kdy ODS bojuje svůj životní boj, veřejně k jejímu nevolení, tak to nas..lo i mne. A není mi jasné, proč to Klaus dělá.  Nechce se mi věřit, že by tak zblbl. Doufám, že má něco za lubem. Protože dobře vím, že on má vždy své tahy promyšleny jako šachista dopředu. Možná už myslí na volby do Europarlamentu, k čemuž by využil strukturu bobostrany…“ V podobném duchu se ozývají i další čtenáři.  Dá se shrnout, že z dopisů jasně plyne, že příznivci a dokonce i představitelé ODS nechápou, proč se od ní Václav Klaus distancuje. Že si neuvědomují, že již několik let nejde o tu někdejší ODS, ale o stranu, která změnila své směřování z pravicové konzervativní strany na stranu bezpáteřní, klientelistickou a levicovou, svého zakladatele bezprecedentně urážela a i nadále se od něj distancuje. Že se její představitelé chovají podobně jako nezvedené děcko, které očekává, že rodiče mu vždy pomohou, i když ono se k nim chová arogantně a neposlouchá.

Všem těmto rozhořčeným připomínám, že namísto rozhořčování se nad chováním Václava Klause by měla jejich ODS přesvědčit svou politikou pana profesora a především své bývalé voliče, že se mýlí. Že se dokáže z bezpáteřní, levicové, klientelistické strany, kterou se stala pod vedením pánů Topolánka a Nečase, stát opět konzervativní pravicovou stranou, jakou byla ještě před 11 lety před odchodem Václava Klause z jejího čela. A co víc, že bude bojovat za české národní zájmy a nikoliv za socialistický superstát EU.

Po odchodu Mirka Topolánka z jejího vedení čekali voliči tuto změnu od Petra Nečase. Proto dostal i přes propad 11 % nakonec 23 % hlasů a stal se premiérem. Bohužel svou historickou šanci nevyužil. Jeho nástupce, výkonný předseda ODS Martin Kuba, se snažil o návrat k původním myšlenkám, ale VR ODS ho odstranila z hlavního lídrovství i z lídrovství v nejdůležitější volební oblasti Praze a do čela voleb postavila Miroslavu Němcovou, která po celou dobu panování Petra Nečase stála vždy v televizi po jeho boku jako panna Orleánská a lidé jí z tohoto důvodu nemohou při vší úctě k ní brát jako symbol změny v ODS. I kdyby hlásala cokoliv, budou si myslet, že bude pokračovat nadále v duchu svého předchůdce, a to zejména proto, že  pyšně odmítla nabízenou podávanou pomocnou ruku prof. Klause.

ODS byla vždy zárukou skvělé moderní ekonomické politiky. Kde jsou ekonomové, kde je její bitevní loď – rovná daň, s kterou vyhrála volby? Kde zůstalo její vlastnectví? Právě toto vše chtějí občané v době chemikem Kalouskem zdevastované ekonomiky slyšet. To v jejích 23 000 členech neexistuje žádný schopný ekonom a vlastenec?! Nebo ho ti méně schopní nepustí do čela!?

Je pouze na ODS samotné, zda své chování v budoucnu změní, uzná konečně svou chybu a dokáže se vrátit k té ODS, kterou byla pod vedením Václava Klause a kterou volila třetina národa. K symbolu pravicové konzervativní politiky budující kapitalismus u nás.

A pro pořádek připomínám, jak to bylo s odchodem prof. Klause  doopravdy:

V předvečer pověstného vysočanského 19. kongresu ODS, právě při rozmluvě s Její excelencí velvyslankyní Jihoafrické republiky H. E. Nomsa Dubou na semináři Centra pro ekonomiku a politiku (CEP) „Rozvojové země nepotřebují peníze ale otevření trhů, byl prezident Václav Klaus vyrušen nepříjemným telefonátem z kanceláře ODS. Kancelář potvrdila prostřednictvím SMS panu presidentovi, že dopis, v němž bylo psáno, že přítomnost již postaveného stánku CEPu plného jeho knih není na kongresu žádoucí a má jej do rána odstranit. Že to není provokace od nějakého nenávistného ubožáka, ale opravdu od vedení ODS. Tedy na příkaz předsedy Topolánka. Zdůvodnění bylo, že myšlenky v jeho knihách prý již na kongres ODS nepatří. I když tehdy nikdo v jeho blízkosti nevěděl, jaká zpráva přišla, všichni jsme ustrnuli, protože tak ztrnulého, přímo zkamenělého profesora Klause jsme nikdy neviděli. Bylo ticho a on odešel beze slov uvést netradičně seminář slovy: „CEP měl každý rok na Kongresech ODS stánek, kde nabízel a rozdával svoje knihy. Před několika hodinami jsem dostal dopis (držel jej v rukou) od hlavního manažera ODS, že naše přítomnost tam není letos žádoucí. Nyní mi bylo vše potvrzeno.  Pokládám to za naprostou novinku na naší politické scéně, za věc naprosto famózní.“ Podrobně jsme vše posali v článku:Rozvojové země nepotřebují peníze ale otevření trhů.

Co následovalo další den na Kongresu, je obecně známo. Václav Klaus nalezl v sobě sílu říci na Kongresu ODS: "Tak už dost!" a vzdal se svého čestného předsednictví.Přinesli jsme o tom podrobnou zprávu v článku "Václav Klaus: "ODS se přeměnila z pravicové strany idejí ve stranu politického středu a lobbystických zájmů" .

Dodnes je záhadou, co vedlo premiéra Topolánka k tomu, že situaci tak zbytečně vyhrotil. Zbavil se sice neoblíbeného předchůdce, ale neuvědomil si, že tím ztratil ochranná křídla taťky Klause nejen nad sebou, ale  také nad celou ODS. Jeho počínání nechápal nikdo z těch, s nimž jsme druhý den po jeho dopisu na Kongresu hovořili a to ani z řad jeho přívrženců. Ale to je jen věcí jeho svědomí. A pokud nyní chce pan Topolánek a jeho někteří přátelé „s Klausem na barikády“, nemůže se divit, že mu nikdo nevěří.  Psali jsme o tom např. již v článku: Škoda, že Mirek Topolánek dospěl k  prozření až nyní a ne v době své vlády.

Václav Klaus tehdy ale neodešel z politiky, jenom z Topolánkem zničené ODS. Jeho odchod pro mnohé autentické pravičáky znamenal naději, že zase v naší zemi nastane opravdová pravicová politika, že se zase budou moci prát za své ideály, že se přestanou bát nejen levicové opozice, ale i vlastních lidí.  Tito pravičáci zklamaní z klientelistického chování ODS pod vedením Mirka Topolánka chápali Klausovu distanci od ODS tak, že chtěl vzkázat kongresu, že má i jiné následovníky než furiantského pyšného Mirka Topolánka. A když bývalý člen ODS, ředitel CEPu Petr Mach, bezprostředně nato vyhlásil založení nové pravicové strany, která se bude bít za pravicové ideály, nebylo pro něj problémem sehnat okamžitě 1000 podpisů na její založení. I já to svým podpisem podpořila v jeho úsilí. Tak vznikla Strana svobodných občanů, zkráceně Svobodní, která slibovala odklon od falešné politické korektnosti a svobodu všem členům a nejen jim.

Bohužel i když strana má opravdu pravicový volební program, je to strana salonní a lidé o ní po celé tři roky neslyšeli. Petr Mach je výborný vysokoškolský přednášející ekonomie, ale lídr nové strany musí mezi lidi a přesvědčit je o své pravdě. Tak, jak to dělal kdysi profesor Klaus, který měl i pět mítinků denně. A co je horší, že  Mach odmítl několikrát veřejně jakoukoliv pomoc, ale chce vše dělat sám. Takže nezbývá, než se smířit s tím, že tato strana, kde je mnoho dobrých mladých ekonomů, právníků a dalších vysokoškoláků, bude i nadále fungovat jako Svěrákova Hospoda na mýtince.

Profesor Klaus se nerozhodl k podpoře Hlavy vzhůru bezmyšlenovitě a náhle

Není pravda, že by se profesor Klaus rozhodl k podpoře Hlavy vzhůru bezmyšlenovitě a náhle. Na bezpočtu seminářů a přednášek vyzýval spolu s Ladislavem Jaklem a Petrem Hájkem k sjednocení pravicových subjektů před hrozbou návratu socialistů. Není jeho chybou, ale chybou těchto stran včetně ODS, že neuposlechly jeho výzvy, že jen Jana Bobošíková jako zkušená politička uposlechla a snažila se spojit pod jedno uskupení Hlavu vzhůru! všechny strany, které nechtějí návrat levice. Bohužel ani ODS ani Svobodní díky svému pyšnému vedení volání pana prezidenta nevyslyšely. Nelze se tedy divit, že Václav Klaus bude volit uskupení Hlavu vzhůru! Na to nemusí mít nic za lubem.

Po volbách se ukáže, kdo měl pravdu. Zda by nebylo lepší jít pod jedním pravicovým uskupením s hlavními body a teprve po volbách si každé uskupení řešit v Parlamnetu i své detailní věci v programech, nebo zda jít každý sólo.

        Průzkumy zatím potvrzuj, že Klaus nezblbl, ale že zblblo arogantní a pyšné vedení ODS o Sbobodných nemluvě. Je to hotová tragédie pro náš národ. A nejhorší je na tom, že když tohle nechápe člověk tak inteligentní a politikou žijící jako například pan Paulczynski, tak to asi nepochopí už nikdo z ODS. 

Autor: Ivana Haslingerová | pondělí 7.10.2013 16:08 | karma článku: 22,99 | přečteno: 1207x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1369x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1584x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

V Indii po šesti týdnech skončily parlamentní volby. Očekává se vítězství Módího

1. června 2024  17:30,  aktualizováno  19:44

V sobotu završila Indie po šesti týdnech proces parlamentních voleb, ve kterých současný premiér...

Humorem proti trollům. Evropa se chystá na volby plné dezinformací

1. června 2024  19:27

S rozvojem umělé inteligence (AI) vzrůstá nebezpečí, že se útočníci budou snažit ovlivnit nebo...

KOMENTÁŘ: Atentát na velké rudé zvíře se stal šablonou pro politické procesy

1. června 2024

Premium Před 76 lety, 27. května 1948, jen tři měsíce po komunistickém puči, byl spáchán atentát na...

Propalestinští demonstranti vtrhli do muzea v New Yorku. Zasahovala policie

1. června 2024  18:47

V pátek vtrhly stovky propalestinských demonstrantů do Brooklynského muzea v New Yorku. Nad jeho...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik