Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je hnus. Nacionalismus a zpět do minulého století.

0 0
možnosti

Nejvetsi Benesuv uspech "Homogenni narodni stat" neni nic nez fikce. Vzdyt homogenni nikdy nebyl a neni ani ted a nikdy nebude. Predevsim uz protoze jadro homogenniho statu "narod ceskoslovensky" je jen fikce , predpoklad ze by mohl existovat. Tedy ne pevny fundament na nemz budovat stat, jen sen nic nez sen. Jiste, byli obetavi lide kteri odjeli Slovakum pomahat, bohuzel bylo vic tech kteri to pokazili. Recnici zrejme necetle Capkovy "Hovory s TGM" aspon ne pozorne kde se TGM sveruje Capkovi: "Za sveho nastupce bych si vybral Svehlu, toho nam bohuzel vzala zakerna nemoc". Antonin Svehla byl mnohem schopnejsi, dokazal si ziskat i ty Nemce.

Byl to prave Klaus a s nim Meciar kdo znicili Benesuv sen o homogennim state ktery rozbili. Ani stat cesky neni homogenni, ziji v nem i Moravane a Slezane a tech je skoro polovina. Co provedli Klaus a Zeman pri novem statnim usporadani v roku 1998 je v primem rosporu s idealy TGM a Benese ti by nikdy nezrusili majestatni, vznesene usporadani zemske. Vymazanim historicke ceskomoravske zemske hranice se vysmali vsem Slonzakum a Moravakum. Klaus a Zeman se tak vehementne hlasi k odkazu TGM a Benese a pritom zprasenim 14 kraju okopirovali Gottwalda. Gottwald je jim blizsi nez zakladatele statu.

Autorka se vubec nezminila o tretim ze zakladatelu M.R. Stefanikovi, unika ji symbolika zakladatelu: TGM-Moravan, E.Benes-Cech a M.R.Stefanik a take existence Moravanu se Slezany. Aroganci a ignoranci Cesi neziskaji nic.

0 0
možnosti

Pan Klaus a jeho svita si vymysleli, co si myslel prezident Beneš. Ve skutečnosti je to tak, že mnohdy se zlé věci po čase ukážou jako dobré a naopak

0 0
možnosti
Foto

R^

,,"Ptát se dějin, co by bylo, kdyby, je nezajímavé. měli bychom rozbít dnešní falešně vznikající sen typu, kdyby Beneš nejel do Moskvy, osud naší země by byl jiný. Nic jiného by se s námi nestalo. Rusové by nás stejně získali do sféry vlivu. Mělo by být zdůrazněno, že základním Benešovým cílem byla práce pro důstojnou národní existenci. To je výrok, který je totálně proti veškeré multikulturalistické teorii EU. Důstojná národní existence je pro EU slovem minulosti, což my nechceme a nesmíme dopustit."R^!!

1 0
možnosti

Ostuda! Lidé tu žili po mnoho staletí. Někteří se jazykově počeštili či poněmčili (ostatně podívejte se, kolik Čechů se pyšní původně německým příjmením). Ale byly oblasti, kde prostě žila německá majorita. A najednou si někteří Češi řekli, protože jich bylo o něco víc než Němců, že Němci sem nepatří, nebo přinejmenším zde budou pouze trpěni, ale na jejich státoprávní postoje se jich nikdo nebude ptát. Poté, co stát začal v době hospodářské krize vysávat bohatší Sudety, se Němci radikalizovali a Hitler toho ve vhodnou chvíli zneužil ke svým cílům - rozbít Československo. Po válce pak "spravedliví" Češi neváhali vyvražďovat či vyhánět Němce, dlouho jen na základě kolektivní viny, později teprve podle dosti pochybných pravidel.

1 8
možnosti
Foto

Asi jsem se seznamoval s jinými dějinami pane Ondřeji. Bohatší Sudety? Kde jste načerpal tuto informaci ?

4 1
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik