Dne 3.2.2021 vzniklo nové politické uskupení Volný blok

Páni poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko představili dne 3.2.2021 v atriu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR nové politické uskupení Volný blok-Česká suverenita pomocí něhož chtějí sjednotit národovecké a vlastenecké síly. 
  •  

Chtějí tak společně bojovat za své hlavní cíle - vystoupení ČR z Evropské unie, za boj za svobodu slova a proti cenzuře nadnárodních sociálních sítí, za zákonnou ochranu lidí proti vynucenému testování a vakcinaci neprověřenou vakcinou a při každé další zdravotní krizi za zaručení dobrovolných opatření, nikoliv takovou diktaturu a omezování svobody lidí, jaké by nevymyslela ani žádná nejtvrdší monarchie. Aby měla jednotlivá uskupení volající po tomtéž dostat se do sněmovny, vyzval Pan poslanec Volný všechny vlastenecké a národovecké osobnosti, spolky, strany a hnutí, aby šli všichni společně na jednotné kandidátce do voleb pod hlavičkou Volného bloku a tím měli možnost získat jako neroztříštění velkou sílu ve Sněmovně. Zejména explicite adresoval svoji nabídku k Jednotným, Alianci národních sil, Bloku proti islamizaci, Národním socialistům, Národní domobraně, za níž již potvrdil kandidaturu bývalý voják Marek Obrtel. Na kandidátce Volného bloku by mohli jejich voliči kroužkovat zástupce svých stran a podle toho by bylo vše vyhodnoceno. Pořadí na kandidátkách bude tak dáno voliči a strany si tím navíc  ověří i celostátní volitelnost.

Předsedkyně České suverenity, která nabídla organizační zajištění a technickou pomoc, Jana Volfová, to shrnula do jedné věta: Každému člověku, který bude za Volný blok kandidovat nabízí Volný blok volnost ve smyslu svobody, svobody slova, volnost ve smyslu každého člověka. Na tiskové konferenci byl přítomen také předseda strany Domov Radek Nováček, který nabídl rovněž spolupráci.

Pan poslanec Marian Bojko uvedl, že když před třemi lety poprvé vstupoval do Sněmovny chtěl políbit zem, jakou k měl úctu k tomuto úřadu. Nyní po třech letech chtěl ale s politikou skončit, protože je ve sněmovně vše dojednáno dopředu a má pravdu premiér, když jí říká žvanírna. A právě nyní, kdy nastává úpadek morálky a mezilidských vztahů a taková totalita jakou si ani nejtvrdší monarchie nedovede představit, kdy dostává díky tomu od občanů stovky mailů s prosbou o pomoc, si uvědomil, že je to jeho povinnost jim pomoci a  bylo by zbabělé právě nyní odejít. Proto začal podporovat pana kolegu Volného v jeho boji za návrat svobody do naší země.

A právě nad tímto sdělením pana poslance by se měli všichni jeho kolegové napříč stranami velice vážně zamyslet. Pak by se nedivili, proč jim přestává národ věřit, když i takový obdivovatel Parlamentu po třech letech uvažoval po obrovském zklamání v něj o odchodu. Za 27 let co pracuji v médiích jsem již byla svědkem vzniku a pak i zániku mnoha stran. A hned tak již mne nic neohromí. Po slovech pana poslance Bojky jsem ale odhodlána věřit, že udělá se svým kolegou vše pro to, aby se naše země zase vrátila k normálnímu životu. Nezbývá než jemu i panu Volnému popřát hodně sil do jejich boje za lepší život nás všech. Ať jim v tom pomáhá Bůh.

 

  

Autor: Ivana Haslingerová | pátek 5.2.2021 9:27 | karma článku: 0 | přečteno: 52x