Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Jan Borovička

25. 3. 2011 17:55
A proto

je třeba dávat velký pozor na aroganci a pýchu agenta KGB Václava Václavoviče Klausova, že? X

0 0
možnosti
F

fontana

16. 3. 2011 11:10
?

...syn rybáře, který ve 14 letech utekl z domova... Kdo utekl z domova, tvrdý a hrubý syn nebo rybář?

0 0
možnosti
E

echo.3

15. 3. 2011 21:29
Tak jsem se dočetl

že Hirošimská bomba měla 5 tun jaderného paliva.

        :o))

Paní akademičko (bývalá), Vy dneska řídit JAT nebo Dukovany, společně s Hradním profesorem (rychlokvaškou), tak vyletíme do luftu všichni, než.li by někdo řekl švec.

A nikdo z "rychlokvašků" právníků a advokátů ze z Plzně, by Vás z toho nevysekal.

0 0
možnosti
PJ

pepa játro

16. 3. 2011 8:31
Re: Tak jsem se dočetl

a to se autorka holedba tim ze je fyzikem. Jako Akademik v tak exaktnim oboru jako je fyzika byste mela umet overovat vychozi body svych tvrzeni a hypotez...

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

15. 3. 2011 18:16
Vážená autorko,

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

15. 3. 2011 18:19
Re: Vážená autorko,

je pěkné, jak bojujete proti bolševikům. Bohužel si neuvědomujte, že je třeba dělat to inteligentně, se znalostí věci a s jistou elegancí.

Takovýto článek a jiná Vaše díla jen škodí slušným antikomunistům.

Snad se zkusíte polepšit, děkuji.

0 0
možnosti
K

kaktusak

15. 3. 2011 18:09
Už zase píšete nesmysly

KSSS těžko dala příkaz vyhodit Černobyl do vzduchu. To byla záležitost a chyba odborníků.

Provádět podobné experimenty, co se stane při výpadku napájení, je potřebné, nejednalo se o žádný nesmysl.

Všude ve světě zastávají vedoucí funkce lidé rázní (v kapitalismu jsou dokonce požadováni psychopati) a ambiciózní, všude je vyžadováno plnění úkolů a postihováno jejich neplnění. V dnešní době masové nezaměstnanosti by obsluha těžko odporovala nadřízenému a ten by udělal vše, aby splnil přání majitele firmy.

 

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 3. 2011 11:32
pořád se vracíme k pojmu kompetence

Neboli, musíme si rozdělit otázku "proč dostal Datlov vůbec příkaz provést tak riskantní pokus a proč se on sám rozhodl pro ještě riskantnější variantu."

Odpověď na otázku proč Datlov dostal příkaz tak riskantní pokus je ten, že tento pokus, sám o sobě, tak jak byl naplánovaný provedený při dodržování  přísných bezpečnostních opatření, vůbec nebezpečný být neměl-právě naopak, informace z něj zjištěné měly vést ke zvýšení bezpečnosti provozu reaktoru.

Ta druhá odpověď je , že Datlov se nerozhodl pro riskantnější variantu.Správně je říci že z předem naplánované a určené bezpečné varianty, postupně krok po kroku,s naprostým ignorováním bezpečnostních předpisů a především ignorování jasných signálů o vzrůstajícím nebezpečí,svými příkazy dovedl stav reaktoru za bod, který už nešel ovládat.

Což se asi netýká jen soudruha Datlova , i mnozí naši současní činitelé si s ním mohou  klidně podat ruce...

0 0
možnosti
RM

Qíteček

15. 3. 2011 17:02
Re: pořád se vracíme k pojmu kompetence

No hlavně tento test měl být proveden ještě během zkušebního provozu, nikoliv za běžného. Když už, měla ho provést předchozí směna, zaškolená na tento pokus. Ta ale nestačila včas snížit výkon, protože jiný soudruh v Kyjevské továrně potřeboval k překročení plánu energii....

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 3. 2011 11:00
Jak z Rudého Práva

Stačilo zaměnit padoucha a hrdinu.

0 0
možnosti
AH

alex hart

15. 3. 2011 12:07
Re: Jak z Rudého Práva

Taky mi to tak připadá. Jen by mě zajímalo, zda paní Haslingerová byla vždy jen zarytou odpůrkyní minulého režimu a zda byla za totality v disentu, a nebo, jestli náhodou tenkrát nelezla KSČ do zadku. To by pak dnes neměla moc vykřikovat.

.

Taky jsem si vzpomněl na závěrečné scény z českého filmu  Limonádový Joe. Tam se praví: "Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina".

0 0
možnosti
N

nakazdousvinisevarivoda

15. 3. 2011 10:02
Pro autorku

Vazena pani odbornice. Atomova puma Little Boy,svrzena na Hirosimu,mela celkovou hmotnost 4000 kg. Takze nechapu,jak se do ni mohlo dle vaseho tvrzeni "nacpat" 5 tun uranu...Toho tam totiz ve skutecnosti bylo asi 60 kg!!!!!!!!A takovou malickost,ze mezi rokem 1986 a 2011 je rozdil nikoliv 10,ale 25 let-to Vam snad ani pro vasem vzdelani nemusim pripominat...

0 0
možnosti
PH

Rodnok

15. 3. 2011 10:59
Re: Pro autorku

a tohle vůbec někdy dělalo fyziku v AV...

0 0
možnosti
MJ

kizt

15. 3. 2011 9:50
prosím Vás paní šéfredaktorko čeho si

nedržel Vám při psaní tohoto příspěvku ( nepodloženého blábolu) ruku náhodou nějaký pan Ziegler?

0 0
možnosti
VS

Astaroth

15. 3. 2011 10:08
Re: prosím Vás paní šéfredaktorko čeho si

Take jsem pri spatreni nadpisu si vzpomel na toho pepka vyskoce ;-D

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

15. 3. 2011 9:43
no už těch DESET let od výbuchu Černobylu

je pěkná blbost. V článku je tolik technických nepřesností,ža si opravdu myslím,že byl psán pod vlivem - nejspíše alkoholu ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik