Batolátko Oliverek potřebuje na záchranu života genovou terapií okamžitě 31 milionů Kč

I když stále zůstává hlavním tématem kolem nás jen chřipkový koronavirus, mnohé rodiny s nemocnými dětmi žijí svým vlastním opravdu hrozivým trápením, na které samy nestačí. Patří mezi ně i rodina malého Oliverka.

 

 

Oliverkův čas se velmi zkrátil! Do poloviny května potřebuje na operaci 62 milionů Kč.  Oliverka, který trpí spinální svalovou atrofií (SMA) prvního stupně. Jeho rodiče pevně věří, že mu pomůže genová terapie, která k nám přichází z USA, ale naše pojišťovna ji neproplácí. Problém je v tom, že genová terapie je JEN PRO DĚTI DO DVOU LET, později už nezabírá. Od 4. března se snaží ŽIVOT DĚTEM spolu s rodiči získat pro malého Oliverka dostatek finančních prostředků na tuto léčbu. Původně to bylo 52 milióny korun. Bohužel vzhledem k nutnosti zaplatit DPH a také proto, že rodiče musejí uhradit veškeré vyšetření a hospitalizaci v motolské nemocnici, protože tato léčba není hrazena zdravotní pojišťovnou, potřebná částka se navýšila na 62 milióny korun. A i když Oliverek bude mít dva roky až v srpnu, vzhledem k jeho zdravotnímu stavu je nutné, aby měl potřebnou částku již do poloviny května, a tak dostatek času na všechna potřebná vyšetření před následnou aplikací léku. Na transparentním účtu 1117771700/5500 má k dnešnímu dni přesně polovinu, tedy 31 miliónů korun. A zbývají mu pouze čtyři týdny, aby od laskavých dárců získal jednou tolik.

A proto Vás naléhavě a co nejsrdečněji prosíme, pomozte Oliverkovi získat naději na lepší život. Přispějte mu libovolnou částku na náš transparentní účet 1117771700/5500 pod variabilním symbolem 8888 a s poznámkou Oliver. A k tomu prosíme, šiřte tuto zprávu po facebooku, twitteru a prostě všude, ať o Oliverkovi každý ví, abychom to všichni společně zvládli. Naše DMS ve tvaru DMS ZIVOTDETEM 30, nebo DMS ZIVOTDETEM 60, nebo DMS ZIVOTDETEM 90 je v současné době určena jen a jen pro Oliverka. Můžete ho tedy podpořit také zasláním SMS na číslo 87777.

Zapomeňte na chvíli na koronavirus, otevřete svá srdce, pošlete Oliverkovi finanční příspěvek a předejte tuto naléhavou výzvu dál.

Srdečně děkujeme všem, kteří Oliverkovi pomohli a ještě pomohou a rodičům tak dají naději na lepší život pro jejich milovaného syna, který si naši pomoc tak moc zaslouží.

Veškeré podrobné informace o Oliverkovi získáte na webové stránce www.nadejeprooliho.cz

 

Anna Strnadová, předsedkyně správní rady Život dětem o.p.s.

e-mail: anna.strnadova@zivotdetem.cz

MgA. Maria Křepelková, ředitelka Život dětem o.p.s.

e-mail: maria.krepelkova@zivotdetem.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Haslingerová | pátek 17.4.2020 11:58 | karma článku: 0 | přečteno: 44x