Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ať žijí naše neomerxistická probakalovská veřejnoprávní média

  Dvě naše tzv. veřejnoprávní média Česká televize a Český rozhlas  předložila ve čtvrtek 27. září 2018 Sněmovně své výroční zprávy. Je  v nich  potvrzeno to, co o ČT neustále zdůrazňuje ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup,

Zprávy, že hospodaření ČT je založeno prakticky výhradně na platbách občanů. Získala z nich loni 5,66 miliardy korun, což je asi 90 procent jejích celkových příjmů. Z výnosů z obchodní činnosti získala pouze 639 milionů korun, což bylo o 69 milionů méně než v roce 2016. Pokles prý způsobilo to, že se v roce 2016 konaly olympijské hry a mistrovství Evropy ve fotbale. Rovněž Český rozhlas pracoval z největší části na základě našich poplatků. Činily 2,08 miliardy. Výnosy z reklamy představovaly téměř 84 milionů korun. Není divu, že pracoval se ziskem po zdanění 15,7 milionu korun a jeho celkové výnosy představovaly téměř 2,3 miliardy korun. 

Přestože stále slyšíme kritiku od občanů a zejména politiků na oba tyto mediální molochy, tak jako již po celé čtvrtstoletí  sněmovní výbor doporučil Sněmovně jím schválenou výroční zprávu o činnosti a hospodaření České televize za loňský rok a  doporučil Sněmovně schválit i obdobné zprávy Českého rozhlasu. Pro kladné stanovisko u zprávy o činnosti ČT hlasovalo všech sedm přítomných  poslanců, zdrželi se pouze Miloslav Rozner (SPD) a Miloslava Vostrá (KSČM). Pro kladné stanovisko u zprávy o hospodaření ČT hlasovalo sedm poslanců, zdržel se opět poslanec Rozner (SPD) a předseda výboru Stanislav Berkovec (ANO).

 

Český rozhlas avizoval alespoň mírné šetření. Přestože pracoval na pohled úspěšně a se ziskem, jeho generální ředitel René Zavoral si je zřejmě vědom, že to je díky poplatkům od občanů, a aby poněkud zmírnil jejich kritiku na neobjektivnost a závist z vysokých platů jeho redaktorů, informoval o tom, že chce rozhlas snížit rozhazování rozhlasu o 63 milionů korun. Chce to udělat tak, že do konce roku sníží počet zaměstnanců o 116 a udělá pořádek v tom, že 30 míst bylo dlouhodobě neobsazených. Z ušetřených peněz chce 33 milionů poskytnout na zvyšování mezd zaměstnanců v rozmezí od 600 do 2000 korun přičemž střední a nejvyšší management zůstane na současných platech. Z výše uvedeného je vidět, jak se plýtvalo v rozhlase placením zaměstnanců, kteří nebudou nikde chybět. 

 

 Česká televize žádné změny k lepšímu neavizovala. Proč také? Po televizní stávce v roce 2000 si uvědomila naplno svou sílu, to, jak se jí politici bojí, a začala se chovat jako privatizované médium v rukou pražských kavárníků, kteří tehdy pod taktovkou Hradu stávku iniciovali a vyhráli. Nesnaží se proto získávat  nové zprávy, vystačí si s několika pololživými zprávami konvenující s přesvědčením lidí, kteří jí od té doby řídí.

 

Vzpomínám, jak kdysi vysvětloval generální ředitel NOVY, že nejdražší pořad jsou večerní zprávy, protože se musí vyslat denně do různých míst mnoho redaktorů, kteří po návratu musejí podat vše, co zjistili, ve  dvouminutových šotech. ČT vyřešila vše tím, že jí jedna kauza stačí zaplnit mnoho hodin při jejím stálém opakovaní ve zpravodajstvích: Nemusí nikam denně štvát redaktory a hezky po Goebbelsovsku to vysílá po dobu mnoha měsíců. Taková kauza, jako je například čapí hnízdo, jí vyplnila podle Jaromíra Soukupa 28 hodin zpravodajství. Rovněž volby nedají práci, protože všechny politické strany bombardují všechna média, natož pak ČR informacemi o tom, co dělají.

 

Aby mi bylo rozuměno, nevadí mi, když na kauzu kohokoliv ČT upozorní. Ale souhlasím i s postojem paní Lídy Rakušanové, že na závažnou kauzu má být vyčleněn redaktor, který jí bude z povzdálí sledovat a uvede nakonec zprávu o tom, jak dopadl soud o ní, či zda prošla bez trestu jako omyl. Tak to podle ní dělají jí známá seriózní západní média. Jinak se nezamezí tomu, aby se neodvysílalo beztrestně cokoliv. ČT naopak dělá vše proto, aby se kauza, která se líbí jejímu vedení,  táhla a táhla. Hlavně před volbami si toho musí všimnout i děcko ze školky. Například pokud se stane někomu nějaké neštěstí na silnici způsobené významnou osobou, měla by ČT informovat o stavu postiženého a o potrestání viníka. Nikoliv jen každou chvíli oznamovat něco v tom smyslu, že  dotyčný politik je padouch, a soud o něm proto nikdy neskončí. Protože si to prostě pan redaktor bez prošetření myslí. 

 

To vše by se ještě dalo přežít, protože je to velmi průhledné a veřejnost to pozná. Co je ovšem nebezpečné, že veřejnoprávní média šíří polopravdy o opravdu závažných událostech ze světa.Příkladem může být, že do USA vyslala ČT na prezidentské volby čtyři tak fanatické proclintonovské redaktory, že i po zvolení Trumpa ještě informovali, že vyhrála jejich milovaná Clintonová. Do pořadů redaktora Moravce jsou zváni prokavárenští politici a pokud někdy tam někdo je z druhé strany spektra, prakticky není připuštěn ke slovu. O vraždících muslimech je informováno tak, že by člověk nad nimi zaplakal, zatímco nikde není rozhovor s postiženými pozůstalými...

 

Ale vím, že je ztráta času o tom dále psát. Že organizace jako ČR či ČRo mají prostě jediní u nás právo na pravdu, protože se jich zákonodárci bojí a nikdo se jim nepostaví. Takže ať nadále žije náš čtvrtý pilíř demokracie, naše neomarxistická, prohavlovská, pardon dnes již probakalovská,  Mediokracie.

Autor: Ivana Haslingerová | sobota 29.9.2018 19:01 | karma článku: 0 | přečteno: 37x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Vesele do zářných Fialových zítřků

Nepřetržitá masáž ČT a ČRo o kráse a nekonfliktnosti budoucího prezidenta uvedla 32 % obyvatel do euforie nad tím, že mohou zvolit prezidenta, na kterého se budou moci jejich dítka dívat při vyučování jako na vzor mužnosti...

5.2.2023 v 14:39 | Karma: 43,82 | Přečteno: 630x | Diskuse| Společnost

Ivana Haslingerová

Provládní redaktoři kritizují Babiše za neplnění článku 5 o NATU aniž ho četli! Hanba!

Otozka: „Pokud by bylo napadeno Polsko nebo pobaltské státy, měli bychom splnit své spojenecké závazky a poslat tam vojáky?" Odpověď Babiše: „Určitě ne, určitě ne. Myslím, že je potřeba mluvit o míru."

3.2.2023 v 12:17 | Karma: 43,44 | Přečteno: 634x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Bašta: Stát jsme my! Využijme možná poslední možnost nastolení schopné vlády

Jaroslav Bašta představil ve Valdštejnském dvoře svou novou knihu Stát jsme my. Zájem byl obrovský. Příslib, že odvolá premiéra, zvedl na její křest z televizních židlí všechny, kteří chtěli tohoto odvážného muže vidět naživo...

10.1.2023 v 12:17 | Karma: 43,21 | Přečteno: 639x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Jediný Bašta jako prezident nás ihned zbaví nejhorší vlády od roku 1989

Přestože většina z nás se Nového roku pod knutou Fialovy vlády děsila a viděla se již jako bezdomovci pod mostem, svitla najednou možnost zbavit se Fialovy neschopné smečky a nastolit si opět normální život.

27.12.2022 v 8:40 | Karma: 42,96 | Přečteno: 615x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Tisíc a padesát let pražského biskupství

Třídenní nadnárodní konfereei "Tisíc a padesát let pražského biskupství" doložila nezastupitelnou roli katolické církve při přijetí naší země mezi vyspělé západní státy a její důležitost pro vzdělanost a rozvoj naší země.

11.12.2022 v 11:02 | Karma: 37,99 | Přečteno: 463x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik