Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J75a65n 23Z47i44e42g56l74e29r

14. 11. 2018 13:12

Zasloužená karma. R^:-)

3 0
možnosti
JV

Ahoj Danieli. Děkuji za fundovaný text, který ledacos osvětluje. K tomu komandu na jihu Pásma Gazy. Nevím jaký mělo konkrétní úkol. Ale skončilo to blbě. Přijít o vysokého důstojníka speciálních sil IDF je průšvih, který Hamas výrazně povzbudí a mohou se chlubit - takové speciály umíme židům zabíjet. Zabití naopak vysoce postaveného velitele vojenského křídla HAMASu je zásah. Jenže už je nahrazen, a v palestinských školách přibude další portrét mučedníka hodného k následování.

Že přijde odveta - je fakt že u nás se většinou píše o 200 střelách a tak nevím kde je pravda, ale pokud se sečtou rakety a minometné střely, může to dát uvedené číslo 480- bylo asi jasné všem.

Mě přijde divné časování. Probíhá jednání o příměří, najednou odhalené komando, - de facto průšvih a nakonec regulérní válečný dvouden. Izrael postupoval excelentně, HAMAS musí být tentokrát opravdu otřesen když najednou chce příměří a dokonce slibuje že ho dodrží.

Rád bych ale znal Tvůj názor na jednu věc. Pokud speciálové měli za úkol zabít toho hamasovského potentáta, museli vědět, že HAMAS zaútočí a to velmi silně. Protože to tak probíhá vždy. Co si o tom myslíš?

Pro mě je to obtížně uchopitelné. Díky

2 0
možnosti
DH

Ona je trochu otázka, zda měli za úkol Baraku zabít. Spíše mám dojem, že tam byli kvůli informacím, nebo ho možná mohli chtít unést a něco se nepodařilo. Podle zdrojů, ze kterých čerpám já, zabili Baraku a dalších 6 jeho kolegů až v přestřelce, která vypukla, když byli prozrazeni.

A taková drobnost - tým byl vyzbrojen zřejmě jen pistolemi, nebo spíše malými UZI, proti nim byla velká přesila ozbrojenců se vším možným - samozřejmě kalašnikovy, granáty a zřejmě i RPG. To musela být scéna jak z Jamese Bonda nebo z nějakých holywoodských filmů. Nakonec tam po nich zůstalo jejich auto,které ještě izraelské letectvo zničilo aby nepadlo do ruky nepřítele. Proč asi? K dispozici jsou už jen fotky ohořelého torza.

K tomu počtu raket - nakonec jich bylo z palestinské strany asi 480 - to jsou údaje IDF a nemám důvod jim nevěřit. Ten počet 200, který se objevil někde v našich médiích vycházel z izraelských zpráv někdy z pondělka, kdy se ještě bojovalo a navíc panoval zmatek. Důležité je, že na obydlené části jich dopadlo pouze asi těch 20, zbytek nechali dopadnout do neobydlených částí, nebo byl sestřelen Iron Domem. A to se ještě neuvádí, kolik palestinských raket ani nedoletělo do Izraele a spadlo ještě na palestinské území, což se u Kasámů běžně stává.

2 0
možnosti
Foto

Co se děje?

Ukazuje se, že alespoň někteří Palestinci se za žádnou cenu nehodlají vzdát svých oprávněných nároků na návrat do vlasti, a to i s demonstrativním použitím násilí iza cenu velkých vlastních ztrát, aby tyto nároky nebyly promlčeny.

Izrael má tak před sebou perspektivu bojů na dalších padesát let, když těmto nárokům nevyhoví. Ale evidentně cena za to bude velmi vysoká. Použití antiraket i letecké techniky není zadarmo. Kdyby tutéž částku vynaložil třeba na finanční náhradu těch palestinským uprchlíkům, aby se svých nároků zřekli, tak perspektiva mírové koexistence se přiblížila. Ti uprchlíci, kteří by si nedali říci, tak holt je jim nutné vyhovět.

0 20
možnosti
Foto

Pane Řezníku, vy nepřestanete udivovat svou neznalostí. Proč stále komentujete něco, o čem nemáte ani ponětí. Ti lidé ve své vlasti jsou. Oni chtěli Gazu.Dostali jí a juchali, že z ní udělají ráj na zemi. Pak přišel Hamas a bylo po juchání. Prosím řekněte, proč tolik toužíte a usilujete o zničení státu Izrael. Čím vám tak vadí?

22 0
možnosti
MM

Člověka překvapí, že na webu iDNES se člověk dozví, komu na Manhattanu upadl párek v rohlíku, ale dění v Izraeli je tutláno. Je to tím, že tentokrát jsou ti "zlí hoši" palestinští Arabové?

23 1
možnosti
LF

L60u44k48a64s 16F29i31k41r

13. 11. 2018 22:42

Ti byli vzdy ti "zli".

6 0
možnosti
RC

Tady v Izraeli se debatuje, zdali mají údery na sice důležité, ale prázdné budovy(díky informování předem) nějaký smysl.

Též dohodu o přerušení palby je bráno Hamásem jako naše slabost a tak se nám to velmi brzy vrátí jako předtím.

20 0
možnosti
Foto

No ona to svým způsobem slabost je, nicméně vynucená. Všichni víme, jak se svět vyjadřuje v okamžicích, kdy se Izrael brání agresi. EU a světové mocnosti se okamžitě staví na stranu Arabů co si říkají Palestínci. Takže každý krok musí Izrael důkladně vážit. Nicméně myslím si, že situace došla tak daleko, že prostě už není čas čekat a být trpělivý.

15 0
možnosti
Foto

J41i62ř36í 63K46i46n96d61l

13. 11. 2018 20:42

R^R^ V ČT mluvil dopisovatel o situaci pásmu Gazy, Byl přerušován moderátorkou, Marcelou....... dál nevím, aby byl stručný. Přesto z jeho úst zaznělo, že izraelské armádě v pásmu Gazy velí muslim, který uvedl novinářů, že útoky Hamasu jsou už za hranou.

13 0
možnosti
Foto

J46i86ř61í 24K74i86n60d46l

13. 11. 2018 20:43

Už to mám Marcela Augustová.

3 0
možnosti
Foto

Trochu mě zaráží že teroristy označujete jako bojovníky

17 0
možnosti
VV

Tomu se rika relativizace.;-D

6 0
možnosti