Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Horste, pěkný, i když příliš brzy ukončený mužský dialog! Pěknou neděli.V

0 0
možnosti
Foto

Ireno, proto vychutnávejme každý den!

2 0
možnosti
VM

Maně mne napadlo, že Klostermannův hajný (Ze světa lesních samot) se jmenoval Kořán. Tak něco na tom bude.

0 0
možnosti
Foto

Vláďo, hajnej byl zřejmě jakousi odrůdou;-D

0 0
možnosti
JM

J34a17n 70M48a64r34e50k

7. 8. 2021 16:05

Zdravím Horste, hezký blog....s tím Kořenem to je ale trochu složitější. Takový Brn'ák, tedy člověk z Brna ti řekne, že ten Kořen' co právě přijel šalino v novejch hoznách do hokny mu dal pěkně po čuni. Čili ne kořen jako 'KOŘEN'

0 0
možnosti
Foto

Honzo, díky! Pobavil jsi mě. Ať naopak pobaví zbytek víkendu!

0 0
možnosti
VR

Jestli se dobře pamatuji tak za našich mladých let, kdy jsme ještě chodili za děvčaty, se říkalo "kořen" chlápkům (někdy takykamarádům), kteří se motali kolem našeho děvčete a vždycky se na ně narazilo - třebas na zábavě - a byli ochotni randit s námi třebas i ve třech. Prostě ve třech. Jinak - se říkalo, že někteří sedláci doslova zakořenili ve své zděděné půdě po předcích a těžce nesli, když je z ní komunisté "vykořenili".

0 0
možnosti
Foto

Vladimíre, děkuji ti za okořenění!:-)

0 0
možnosti
ZS

Horste, mužské přátelství je jak cenný poklad. A bývá na celý život. Ženám je tato výsada odepřena. Patrně si ho nezaslouží (me).

R^V

0 0
možnosti
Foto

Zdeni, jsme rozdílní a v partnerství bývá rozdílná logika občas dost ošemetná. Hezký víkend!:-)

0 0
možnosti
Foto

R^Vidis, Horste, byl jsem dotedka presvedceny, ze dokoran znamena, kdyz je neco (okno, dvere, naruc atd) otevrene tak, ze uz to vic nejde.

Krasny vikend:-)

0 0
možnosti
Foto

Honzo, díky! Ten víkend přeji takový i tvé domácnosti!:-)

1 0
možnosti
Foto

Horste, takové to chlapské přátelství ... R^ Jinak si pamatuji, že ženy říkaly: to je kořen o pěkným chlapoj. Dnes by asi řekly, že je cool.

1 0
možnosti
Foto

Davide o ženě se naopak neříkalo že je KOŘENKA, ta je naopak KUS. Povedenej vejkend celé rodině!!

2 0
možnosti
PK

Během toulek s pejsanem narážím někdy na názvy obcí, jejichž původ bez nějakého slovníku lze těžko vysvětlit a tak s vnoučaty testuji možný vznik.

A obecně, o našem jazyku moc hezky mluvil Jeníček Werich : ,, Čeština je krásná řeč. Ona má obrovskou plejádu slov pro obyčejný věci. Třeba kulaťoučké jablíčko. To neřeknete jinou řečí. Angličan musí říct “a litte round apple“, malé kulaté jablko.... Tomu přece chybí barva i vůně.“ ;-D

Byl to velmi inteligentní člověk a žádný BOUCHARON. Pěkný den Horste.R^

1 0
možnosti
Foto

Petře, díky za slova o češtině, já, jako NĚMEC mohu porovnat, tak jako jiní, znalí jiného jazíčku. Jiné národy mají smůlu, netuší zbla o tomto bohatství této řeči. Povedenej konec týdne celé rodině dvou i čtyřnohých!:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 17,95
  • Průměrná čtenost 763x
Nejstarší z pěti sourozenců. Máma byla jak ředitelkou, tak klaunem tohoto cirkusu. Knihy o tom jsou v knihkupectvích a jako E-knihy (www.palmknihy.cz/transfuze-antona-horsta.html + www.palmknihy.cz/ruksak.html). V obou knihách se střídá VESELÉ se SMUTNÝM. LEGRACE nebývá NONSTOP!  

Seznam rubrik