Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Slovenské zjevení na blogu Idnes.:-)V

3 0
možnosti
Foto

Janka je naprosto fasa čaja a píše výborně. Já jsem díky vyrůstání na Valašsku měl k (západní) slovenštině blízko, díky možnosti chytat Katowickou televizi i k polštině (pozdravit skupinu polských kolegů bujarým „Cześć, chłopaki,“ rovněž nemá ideově chybu). Německy jsem se učil, nicméně dnes zvládnu hlavně „Wie geht es Ihnen?“ nebo „Das ist doch die erste Phase!“ Angličtina si mě podmanila před 36 lety a ještě mě to nepustilo. Kvůli cestám do Mexika a jiných Latinskoamerických krajů jsem si osvojil pár španělských slov, ale bez praktikování to nejde. V ruštině sem tam něco řeknu, sem tam i rozumím, ale napsat umím maximálně písničkové texty, které notoricky znám.

Tobě příjemný předvánoční víkend. R^:-)

2 0
možnosti
Foto

R^ Souhlas Hahu! Kus slovenštiny na těchto stránkách také vítám, a ne jen proto, že by mně byla cizí, ale naopakR^ A mám ve své knihovně i nemálo knih i v tomto jazyku. Vč., m.j., i Kámasutry;-)

2 0
možnosti
ES

E86v48a 92S44á17d61e14c95k41á

17. 12. 2022 16:58

Janka je výrazná a velmi talentovaná osobnost. Její rozmanitost textů ani nelze zařadit, publicistka s romantickou duší a srdcem na správném místě. R^VV

2 0
možnosti
JM

J65a23n 52M37a91r29e22k

17. 12. 2022 16:48

Horste, zdravím tě na dálku...tvůj fillogický rozbor jazyků je zajímavý. A ted si představ, že tím komickým koucením pusou už kroutím nějakých 54 let...dovedeš si představit, co jsem se v životě nakroutil??

Z Němčiny mám nejraději 'rakouštinu' vídenskou, ne dialekt čistě 'hoch deutsch' z Vídně, kterou moje máti mluvila, protože se narodila u Neulengbachu v Austrii a prvních 25 let, než se vdala za českého Vídenáka Honzu Marka seniora, (mého tátu) tou rakouštinou mluvila. Jazyky jsou vůbec zajímavá věc. Já jsem se tu anglickou krouceninu pusou ještě nenaučil a češtinu jsem už zapoměl...ale i tak, Horste...přeji ti pohodové vánoce!!!!!!!!

1 0
možnosti
Foto

HonzoR^ a taky pohodové Vánoce celé tvé rodině! Když jsme s bráchou mluvili naší egerlandštinou, mysleli, že jsme Rakušáci...:-)

1 0
možnosti
VF

Sexi Janka

Teda, pane Horste, dávám velké plus za nápad s obrázkem i za celý článek!R^

2 0
možnosti
Foto

Pani Vierka, kdeže, ja nie som sexi;-DAle ste milá, krásnu sobotu

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
Foto

Petře, chlapče sokolovský, to děláš dobře!

2 0
možnosti
RE

Dobré témaR^ Němčině jsem se vždy bránil zuby nehty, až jsem zjistil, že do mě klouže skoro nejlíp(odříkaného chleba největší kus) Angličtinu mám rád - prostě "anglosaská cantillena" většina mých znalostí z ní taky pochází z názvů písní a desek slavných kapel + to, co jsem nasál na cestách. Nejraději mám ale norštinu a to je mazec - tak na 2% :))

2 0
možnosti
RE

...a samozřejmě, málem bych zapomněl - slovenštinu! Té jsem se i věnoval v několika blozích:))

1 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 18,02
  • Průměrná čtenost 761x
Nejstarší z pěti sourozenců. Máma byla jak ředitelkou, tak klaunem tohoto cirkusu. Knihy o tom jsou v knihkupectvích a jako E-knihy (www.palmknihy.cz/transfuze-antona-horsta.html + www.palmknihy.cz/ruksak.html). V obou knihách se střídá VESELÉ se SMUTNÝM. LEGRACE nebývá NONSTOP!  

Seznam rubrik