Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Humoru není nikdy dost a naštěstí je rozmanitější než všechny ty nekoneční serály a kriminálky, kterými nás zásobuje náš televizní škvár.

Jan Kraus, Jan Dědek nebo Karel Śíp působí v českém rybníku, proto jejich show budou vždy "malé" české.

Nikdy nedosáhnou "světovosti", o jakou se do nedávna snažil z téže vody těžit moderátor Urgant show. Nebyl problém zde mít hvězdy hollywoodu a která z nich se může objevit u Krause apod.? Důvod je jediný: KDO takového hosta zaplatí? Ovšem po svých výrocích o ruské válce si sám Urgant už asi moc neškrtne.

A jen si chci ověřit:

Harald Schmidt je ten, který si ve Verstehen Sie Spass? udělal krutou legraci z Karla Gotta, kterému jako "odkázala" fanynka zámek?

0 0
možnosti
Foto

Ano, to je on! Hlavně, jak napsal pan Jan Karasek, si dělal legraci i z polských nenechavých rukou. Harald byl v začátcích učedníkem rakouského humoristy Feuersteina. Dělal si legraci také ze svých politiků, v té době nemyslitelné v Československu při vládnutí komunistů...

0 0
možnosti
JK

J63a62n 57K91a30r98a28s10e55k

27. 8. 2022 21:16

pani Kolarova napsala:

'... bezohledný a podle mě až ubližující humor, hraničící s tím,co se dá unést, ...'

patrne jsou mysleny ty legendarni 'polske vtipy' jako napr.

'v Polsku v poslednich dnech uhodily takove mrazy, ze 98% Polaku ma ruce ve vlastnich kapsach ...'nebo:

'jak se pozna, ze se Polak dostal do nebe? U Velkeho vozu chybi kolo ...'

Klasicka take obrazkova hadanka, kde byly vyobrazeny: zensky casopis, lahev vajecneho likeru, zachodove prkenkio a televizni moderatorka Bettina Boettingerova. Otazka znela - co maji ty jednotlive obrazky spolecneho. Odpoved: Dobnrovolne by normalni muz nesahl ani na jedno z nich.

Obecne jsem toho nazoru, ze se u Schmta ijedna o typicky cesky, zly a cynicky humor, ktery v Cechach zvlada kazdy 3 chlap v kdejake hospode. Neni to ani divu, vyrustal a byl socializovan sudetonemeckym vystehovaleckym prostredim a jeho humor je tedy cesko-rakouskym humorem. Proto je to v Nemecku neobvykle a zvlastni, ale po pravde byly jeho porady sledovany jen uzkou skupinou obyvatelstva, lidmi s lepsim vzdelanim a rozhledem.

Autor blogu neuvedl jednu zasadni informaci, a to, ze popularita Schmidta prisla az po jeho legendarnim poradu Schmidteinander, ktery koncipoval jeho kolega Feuerstein, muz s fantastickym rakouskym humorem. Ta kombinace obou byla jedinencna a Schmidt z toho tezi dodnes.

Co se napodobovani dialektu tyce, tak to umi Schmidt akorat tak prumerne, dokaze napodobit jen jihonemecke (zejmena alemanske) dialekty, napodobit severonemecky dialekt jsem ho nikdy neslysel.

Samozrejme, ze je to vzdelany chlap, myslim, ze vystodoval sice jen jednu vysokou skolu(herectvi), Umi plyne anglicky a dobre francouzky, coz u absolventa nemeckeho klasickeho gymnazia jiste neprekvapuje. Je sectely a pohotovy, ale u 20, rozhovoru se uz posluchac take dovida to co uz jednou slysel. Co v Cechach postradam a co by bylo mozno skutecne od Schmidtova/Feuersteinova cesko-rakouskeho humoru okopirovat by byla jejich jakasi vyssi 'inteligence' toho humoru.

0 0
možnosti
Foto

Honzo, díky, a přeji humorné sny a zítra povedenou neděli!:-)

0 0
možnosti
IK

Umělce znám a také si myslím, že shows Haralda Schmidta patřily do výběru toho nejlepšího, co bylo v DE možné shlédnout. Jeho pointovaný, inteligentní, ale také bezohledný a podle mě až ubližující humor, hraničící s tím,co se dá unést, byl legendární. Bylo škoda, když přestal vystupovat.

Informace, že jeho rodiče pocházeli z Československa je pro mě nová. Díky.R^

1 0
možnosti
Foto

Iveto, děkuji za návštěvu a dodatky:-) Wikipedia osvětlí mnohé, také to, že se svou partnerkou a mámou společných dětí není ženatý. Jeho cit pro jazyk je excelentní, hlavně jak umí napodobat německé dialekty. Povedený zbytek víkendu!

0 0
možnosti
Foto

R^Zdravím! O H.M. jsem sice slyšel, nemohu jej však porovnat s kýmkoli u nás. Asi bych neměl ani ,,z čeho";-)

1 0
možnosti
Foto

Podle mě ho Jan Kraus kopíruje každou středu, ale na Haralda nemá. Ani v Německu se nikdo jiný neodvážil na takovou SHOW. U Amíku se snad jedinci najdou, pro neznalost angličtiny nemohu porovnat. Povedený víkend, Jiří!

2 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 17,95
  • Průměrná čtenost 763x
Nejstarší z pěti sourozenců. Máma byla jak ředitelkou, tak klaunem tohoto cirkusu. Knihy o tom jsou v knihkupectvích a jako E-knihy (www.palmknihy.cz/transfuze-antona-horsta.html + www.palmknihy.cz/ruksak.html). V obou knihách se střídá VESELÉ se SMUTNÝM. LEGRACE nebývá NONSTOP!  

Seznam rubrik