Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Příjemný blog. Fotky toho typu mám moc ráda. :-)V

0 0
možnosti
Foto

Díky, jsem rád, že je máš ráda!!

0 0
možnosti

To musí být šestý zleva v té nejhornější řadě! Má krásně typický Horstův kukuč. :-) Krásný den, Horste, je to krásný blog. R^

0 0
možnosti

Milý Horste zdravím a dodávám .

Občas zmiňuji, že sepisuji "Paměti". Dílo nevalné, nejde mi to. Nicméně jsem navštívil opakovaně Okresní archiv - shromáždil podobná fota, dostal se k originálům listin, např. Živnostenský list dědka z r. 1921 ap.

Když se člověk blíže obeznámí s vlastní historií - logicky mu naskočí kopec otázek. Jasný důkaz toku času, událostí. Hledím na fota, tážu se, "Kdo chtěl bojovat !? Kdo chtěl pášit zlo" ? Logická odpověď - Nikdo ! Pak naskakuje - "No tak, proč se tomu furt děje" !? Jejich motiv byl zřejmý - Byli mladí, prostě chtěli žít, živnostnit, veselit se ... !

Je dobré jít parkem a tam vidět jméno padlého strýce - podobně dědek, který bojoval a honil bolševika v Rusku ! Pro mne, dětsky obdivovaný strýc - důstojník 1 Republiky ! Vyučované hodiny - Jízda na koni, šerm a společenské chování, tanec ! Pak zase osud druhého dědka, živnostníka, kterého bolševici zase honili jeho ! Můj otec student - zatčen Gestapem (Heydrichiáda), aby v socialismu zase byl zájmem Stb, pocházel z divné rodiny ! Následně tedy vymístěn ze svého města, aby osidloval ohraničí - Krnov - Jägerndorf,! ...

Když to tak sečtu - odeču. Pak melu, e přes všechny problémy doby - Covidu - stále žžiji v poměrně šťastné době ! O to větší úcta k těm předcházejícím. Žili, tvořili, hospodařili i kus štěstí svého užili ! Já to přeji rovněž všem ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Míro, díky za obšírné sdělení. Chlape, dobře to děláš a dobře žiješ. Přeji Ti odolné zdraví vůči všemu špatnému a štěstí dlouhá léta! A dneska slušný den! Ahoj!:-)

1 0
možnosti

PěknéR^ Ta fotka s první přítelkyní je hodně povedená.:-)

1 0
možnosti
Foto

Milane, ještě že existovaly fotoaparáty...

1 0
možnosti
Foto

Nádherné fotky Horste, díky za ně R^ Ať se Ti dál vše daří!

0 0
možnosti
Foto

Horste rád prohlížím fotografie s patinou... Bezva neděli přeju :)

1 0
možnosti
Foto

Filipe, děkuji! I tobě povedenou neděli!

1 0
možnosti

Vzadu šestý zleva? To už nejspíš byla "československá" škola? Pak bych se nedivil Vašemu nejspíše z vlastní zkušeností oprávněnému výrazu.;-)

Díky za Váš nezdolný optimismus, nadhled a toleranci!!!

0 0
možnosti
Foto

Petře, já děkuji za nákuk! To byl pan (tenkrát soudruh) ředitel Němec. Básník a spisovatel, který mě naučil milovat češtinu.

1 0
možnosti
Foto

hezky to máš zmapovaný:-)

0 0
možnosti

J19a84n 70M57a18r83e30k

6. 2. 2021 16:01

Pane Horste, líbí se mi váš lehky humor ve vašich blogách. Z toho čísla 1939 usuzuji, že jsme stejný ročník....pište dál, rád si přečtu...vzpomínky na "Mládí, kam jsi prchlo do dáli?" mám moc rád. Zdraví Honza.

3 0
možnosti
Foto

Honzo, když už máme stejné číslo, tak navrhuji TYKÁNÍ. Jsem rád, že je nás ještě víc. Ať nám zdraví slouží a ochrání ještě dlouho před všemu špatnému!!

1 0
možnosti

Jako vždy prima počtení. Dík a ať se Vám Horste nadále daří nejen to psaní! :-)

2 0
možnosti
Foto

Járo, díky a přeji povedený víkend!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 17,95
  • Průměrná čtenost 763x
Nejstarší z pěti sourozenců. Máma byla jak ředitelkou, tak klaunem tohoto cirkusu. Knihy o tom jsou v knihkupectvích a jako E-knihy (www.palmknihy.cz/transfuze-antona-horsta.html + www.palmknihy.cz/ruksak.html). V obou knihách se střídá VESELÉ se SMUTNÝM. LEGRACE nebývá NONSTOP!  

Seznam rubrik