Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Skutečně, pane předsedo…?

Jakkoliv chápu opoziční roli politika, jakkoliv rozumím tomu, že všichni máme své nadřízené, na mediální aktivity předsedy jihomoravské ODS Jiřího Kadrnky koukám s úžasem. S úžasem a snad i pobavením.

Slovník, který používá rozhořčený Kadrnka na mou adresu, si nezadá se slovníkem prokurátora Urválka, známého z vedení politických procesů v padesátých letech. Jsem pletichář, intrikán a v konečném důsledku nejsem ani hmotný, neb jsem virtuální. Popírám tak patrně i zákony fyziky, optiky a bůh ví, čeho ještě.

Houfnice střílející tiskové zprávy s kadencí hodnou samopalu AK 47, to je Jiří Kadrnka těchto dní. Kde se vzalo ono procitnutí medvěda uprostřed zimy? Chci říci okurkové sezóny? Ano, zde je ten důvod. Je období, kdy i takové nesmysly otiskne tu a tam nějaké médium, zoufá-li si editor, že nemá nic jiného na stranu 5 na dva sloupky.

Nechci a nebudu radit Jiřímu Kadrnkovi, jak dělat opoziční práci, klidně budu číst tiskové zprávy o tom, jak dělám vše špatně, a to co, náhodou dělám dobře, jsem převzal po Kadrnkovi. Anebo kopíruji celou ODS. Ostatně ani partneři v nové koalici nejsou a nebudou uchránění před kázáním mravouka, etika a brouka Pytlíka jihomoravské ODS. Všem nám to nandá…

Jenže něco tomu chybí, chybí tomu myšlenka a vlastní nápad. Křičet zkrátka nestačí, i hromování a spravedlivé rozhořčení má mít myšlenku a cíl. Ten Kadrnkovi prostě chybí. Nepočítám-li ten, že pošle v pátek do Prahy report, jak plní zadání šéfů ODS a zdatně prohání Haška. Inu starého psa novým kouskům nenaučíš, a to pro šéfy PR z Jánského vršku platí a platit zřejmě dlouho bude. 

Jenže tím plkáním Moravskému Krumlovu a starostovi tohoto města (mimochodem členu ODS a sympatickému chlapíkovi) nepomůže a epopej pošupajdí do Prahy. Na silnice peníze na ministerstvu dopravy taky nevymodlí, poněvadž škrtat se bude a to plošně, padni doleva nebo doprava. Snad už nastane v dohledné době chvíle, kdy si pan Kadrnka povšimne faktu, že okopávání kotníků je občanům ukradené, a my, jeho političtí oponenti, budeme mít jen starosti, které nám on není schopen ani ochoten pomoci řešit. Ostatně, Jiří, kde je vaše předvolební heslo „Řešení místo strašení“? 

Autor: Michal Hašek | pátek 30.7.2010 11:59 | karma článku: 18,29 | přečteno: 1954x
  • Další články autora

Michal Hašek

Trpělivý Heger – krok za krokem za nadstandardem

Ministr zdravotnictví Leoš Heger je bezesporu uznávaným lékařem a bývalým primářem, který na pozici ministra nastoupil s pověstí odborníka politikou téměř nepolíbeného. Jak se ale ukazuje, je také velmi učenlivý a v kombinaci se svou vcelku seriózní pověstí dokáže potichoučku a nenápadně prosadit i takové věci, o kterých se jeho pravicovým předchůdcům, zkušeným politickým matadorům ani nesnilo. Zářným příkladem je dlouho diskutované zavedení standardu a nadstandardu, prostřednictvím kterého se tato vláda snaží přeměnit zdravotnictví ze všem dostupné veřejné služby v business projekt, ve kterém i za základní zdravotnickou péči bude pacient muset platit.

23.11.2011 v 13:01 | Karma: 15,50 | Přečteno: 1119x | Diskuse| Ostatní

Michal Hašek

Chytrému napověz, hloupého trkni

„Pane ministře, vámi nastavený způsob výběrových řízení na lesnické práce pro Lesy ČR je špatný. Mimo jiné povede k monopolizaci trhu se dřevem a likvidaci malých a středních dřevozpracujících firem, což bude mít dále velké dopady na zaměstnanost. Zároveň bude stát velmi pravděpodobně tratit výrazné finanční prostředky, protože se prakticky vzdává kontroly nad svými lesy a hospodařením v nich.“ Tato a podobná slova kritiky na způsob zadání výběrových řízení státním podnikem Lesy ČR zněla od chvíle, kdy byly tyto podmínky zveřejněny. Já osobně jsem ministra zemědělství Fuksu v našich debatách několikrát varoval před důsledky těchto tendrů a odpovědí mi byly pouze výmluvy a tvrzení o pravém opaku.

20.10.2011 v 10:53 | Karma: 12,61 | Přečteno: 884x | Diskuse| Ostatní

Michal Hašek

Pane Nečasi, nedělejte z lidí blbce!

Premiér Nečas zahájil ve Zlíně kampaň ODS pro krajské volby v roce 2012 a evidentně je přesvědčen, že lidé v krajích jsou hlupáci. Musí si totiž myslet, že v krajích nejenom že nemáme paměť, ale že žijeme někde, kde nejsou noviny, televize a ani žádné další zprávy o tom, co on a jeho předchůdce Mirek Topolánek krajům a jejich obyvatelům od roku 2008 provádějí. Jinak si neumím vysvětlit, že by byl schopen tvrdit, že si hejtmani krajů České republiky neumí poradit s problémy v regionech. Takže si to pane premiére Nečasi vyřešme hned na počátku, naprostá většina problémů, kterým kraje a jejich obyvatelé čelí, jste způsobil Vy a Váš předchůdce Topolánek. Kdyby Vás dvou a Vašich vlád nebylo, měli bychom se v krajích o poznání lépe.

3.10.2011 v 11:50 | Karma: 25,01 | Přečteno: 1810x | Diskuse| Ostatní

Michal Hašek

Koalice ODS, TOP 09 a VV pohrdá daňovou solidaritou

Vládní koalice dnes v poslanecké sněmovně opět smetla ze stolu návrh ČSSD na zavedení progresivního zdanění. Odmítla tak prohloubení principů daňové solidarity a vyslání jasného signálu občanům naší země, že v těžkých dobách to nejsou pouze lidé s průměrnými příjmy, kteří nesou na svých bedrech dopady ekonomické krize a vládních, veskrze asociálních škrtů. Poslanci tří vládních stran se také odmítli přiblížit vyspělým evropským a světovým zemím, ve kterých je určitá míra daňové solidarity zcela běžnou záležitostí, nad kterou se nikdo nepozastavuje a je považována za správnou.

27.9.2011 v 17:11 | Karma: 16,45 | Přečteno: 983x | Diskuse| Ostatní

Michal Hašek

DPH = důkladně provedená hloupost

Zvýšení dolní sazby DPH na 14 procent od ledna 2012 a sjednocení sazeb na 17,5 procenta v roce 2013 má podle vlády zajistit peníze na reformu důchodového systému. Fascinující, jednoduché vysvětlení. Má to jen několik drobných chybiček. První: vůbec nic to nevysvětluje. Druhá: nezajistí to v podstatě ani korunu, a již vůbec ne na penzijní reformu. Třetí: vyvolá to mnoho vážných komplikací pro občany, kraje, města i různé instituce.

27.5.2011 v 8:34 | Karma: 16,59 | Přečteno: 1441x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1484x
Michal Hašek je hejtmanem Jihomoravského kraje a předsedou Asociace krajů ČR. Od roku 2002 do roku 2009 byl poslancem Parlamentu ČR a od roku 2006 předsedou poslaneckého klubu ČSSD. Mgr. Michal Hašek vystudoval právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Členem sociální demokracie se stal v roce 1998. V roce 2007 se ujal resortu zemědělství v rámci stínového kabinetu ČSSD.

Seznam rubrik