Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Miroslav Harnoch

29. 7. 2010 16:34
Díky i vám, čtenářům!

Já děkuju vám čtenářům. Je vidět, že spousta z nás má takové smutné zkušenosti, akorát se o tom moc nepíše. Takže díky.R^ 

0 0
možnosti
PP

paulczynski

29. 7. 2010 8:12
Díky

Každý, kterýmu umřel jeho hafan ví o čem píšete.;-(

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

29. 7. 2010 12:39
Re: Díky

Naprostý souhlas ;-(

0 0
možnosti
JK

lola-cz

29. 7. 2010 7:48
není co dodat

 belansky R^ 

0 0
možnosti
PB

belansky

29. 7. 2010 7:36
Dal vám všecko, co měl, byl s vámi a váš do

poslední chvíle. A třeba na vás čeká za první zatáčkou zítřka, jiná kožešinka, ale tatáž dobrá psí duše, tatáž neplecha v očích, tatáž   věčná otázka všech našich pejsků - tak co, jdeme ven? Zase pošlape parádní záhon kytek, zase vyhrabe díru na pečlivě udržovaném trávníku a zase bude s vámi a váš od první do poslední chvíle. Vždycky je to ten nejlepší pes na světě.  Ten co vám právě hrabe tu díru v trávníku. Ten co vám právě chodí u nohy. Bude váš a vy budete jeho Velký Trochu Divný Pes, partner, jistota, smečka. Nenahradí vám lidi, přátele, nabídne vám jiný vztah. Ne lepší, nebo horší, prostě jiný. Vždy´t víte. Přeju hodně štěstí s lidmi i s pejsky a karma vám i jim.

0 0
možnosti
PB

belansky

29. 7. 2010 6:56
Je to smutná chvíle, když musíte říct- udělejte

to, doktore. Ať bylo s vámi vaše zvíře pět, nebo šestnáct let. Tu dobu po první injekci jsem prořval, lidi nelidi. Díval jsem se do jeho očí, prosil Odpusť mi to, Dane, položil mi hlavu do dlaní.... Jen zvíře. Jen pes. Zdaleka ne první a poslední, ale stejně mi bylo moc smutno. Paní, čekající s kočičkou v náručí, mi řekla- upřímnou soustrast. Nepatřičné? Proč. Smrt je smrt. Psino, díky za společný čas, za tvoji rozesmátou mordu, za to, jak jsi mě bránil a ubránil před tím chlapem loni v dubnu. Roztrhl mi bundu, ale víc nestačil. Když utekl, na chodníku zůstala krev. Nebyla moje, ani tvoje. Potom dobří bohové dobrých věcí vložili tvoji dušičku do jiné psí kůže a zase jsme se našli. Čekal jsi na mě v trojském útulku a hned jsi mě poznal. Od toho okamžiku jsi se ke mně a ke všem, které mám rád, choval jako NÁŠ pes. Ne jako cizí. Už tě mám sedm let a nedal bych tě za žádného šampiona s deseti CACIBy. Nemůžu mít krásného, svobodného vlka. Tak mám tebe.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

28. 7. 2010 23:48
Kdo a čím

ručí za to, že zvíře při smrtelné injekci netrpí. Někdo jednoznačně prokázal, že tomu tak je?

0 0
možnosti
GI

Gabriela I.

29. 7. 2010 9:39
Re: Kdo a čím

To možná neprokázal, ale já u té poslední injekce byla třeba u našeho kocoura, a když je dobrý vet, tak to trvá zhruba sekundu - čičin udělal jenom něco jako "Ach", a nebyl, a ještě byl při tom v narkóze, takže si troufám věřit, že netrpěl...

0 0
možnosti
MR

Mončí2

28. 7. 2010 23:42
Smutný článek,

sama jsem musela nechat uspat kočku.Alespoň,že zvířatům můžeme zkrátit utrpení........

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

28. 7. 2010 22:04
Ou...

...přečetl jsem blog...pak příspěvek nambr van...sakryš, také mám psejka...to je dnes ale den8-oKarmaR^ Pane bože nás ateistů...ušetři mne takového rozhodování!!

0 0
možnosti
VS

vita.s

28. 7. 2010 21:24
Je to otázka...

Já jsem to u svého pejska nedokázal:-( U Fenky ještě, když trpěla rakovinou a "vyloženě a přímo si o to řekla" (to se musí vidět, nelze popsat...), neváhal jsem ani do rána, v takovém případě, jelikož to prostě bylo "jasný"... Ale u pejska, který mi zestárl přirozeně, jsem to nedokázal. Dožil se takřka 18 let! (kříženec jezevčíka), 4 roky už neslyšel, 2 roky neviděl (přirozený zákal, dal jsem mu dokonce operovat umělou čočku - ale už pozdě, degenerovaná už byla i sítnice atd.), a poslední rok měl nejdřív mrtvičku (či epilepsii - nelze takhle u zvířat to rozlišit), záchvaty se mu opakovaly, nakonec už se neudržel ani na nohách - musel jsem ho nosit, a ba i držet u misky, nakonec i hlavu... Zní to hrozně, vím. Ale pořád mu chutnalo, pořád neprojevoval žádnou "touhu nebýt", pořád nebyl žádný "důkaz", že nechce žít. Žádné bolesti, i když vším omezením jistě trpěl. Zemřel nakonec ve spánku, sám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2355x
Začínající vysokoškolák (VOŠP). Rád čtu, ale ještě raději píšu, a tak chci mít široké spektrum čtenářů.

Seznam rubrik