Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SD

soukromý dům

13. 5. 2010 0:34
Autor článku je ubohý diletant

Nechápu,proč si tady diletant honí vodu, evidentně nemáte znalosti a nerozumíte tomu.Tím pádem je i vaše kritika - nebo spíš ubohý pokus o ni - jen trapná a zbytečná.Škoda času na takové grafomany bez talentu a rozhledu.;-( 

0 0
možnosti
MF

falm

4. 5. 2010 9:22
Pár doplnění

1/ "Film je často kritizován za často viděné a několikrát opakované: jak mladá chudá dívka ke štěstí přišla.V protektorátní době jde ale o film, který vyvolával národní hrdost." - porovnáváte hrušky a jablka, to se vzájemně nevylučuje! A Bohdalová za to už teprve nemůže.

2/ Vašemu "zabarvování" Limoádového Joe se odborně říká tónování - což není kolorizace, to je jak známo jiná technologie.

3/ Víte, že v 30. a 40. letech měla většina českých, především zábavných filmů přinejmenším jednu písničku? Snad někde tam byste mohl pátrat po základech muzikálu a položit si otázku, proč u nás filmový muzikál nevznikl už mnohem dřív než Starci na chmelu. Vše ostatní do té doby lze v lepším případě označit jako hudební filmy včetně "Madly" - a evidentně neznáte film zásadní hudební film parodující celá filmová 30. a 40 léta - Prstýnek. Ovšem aby písničky posouvaly děj dopředu a děj byl nez nich nemyslitelný, toto měřítko splnili jako první až "Starci".

A dále... 4/...

0 0
možnosti
MF

falm

4. 5. 2010 9:23
Re: Pár doplnění

4/ Pokud se zmiňujete o televizních muzikálech, je vodět že toho moc neznáte. Naprosto první pohádkou v tomto směru byli Tři veteráni (staří, černobílí, které znát nemůžete - kde hrál např. Ladislav Pešek). Samozřejmě jste zapomněl na pohádku Sedm sestřiček a dokonce jste opominul i ten úplně základní televizní film - Popelka (Eva Hrušková, zpívající Jan Tříska), která s úspěchem vyšla dokonce na DVD.

***

Jinak dobré, jen vesele pokračujte a vzdělávejte se. ;-D

0 0
možnosti
BB

boganek

4. 5. 2010 9:09
no

autor si to troochu zjednodušil, že co Kristián, Pytlákova schovanka, Trhák,  ad. atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3820x
písář o filmu, hudbě, médiích, zážitcích

Seznam rubrik

Oblíbené blogy