X-Factor plný sekt

Kde jsou ty časy, kdy Aneta Langerová zpívala s vyděšeným výrazem před porotou SuperStar? Dávno tomu pryč… Teď je tu X-Factor a Česko plné sekt!

nová scéna k finálovým kolumwww.idnes.cz

Po včerejším odvysílání nové reality show TV NOVA si kladu jednu otázku: Kde se vzalo tolik podivných jedinců v naší zemi, respektive v Brně? První díl tohoto pořadu nám představil hned několik neobvykle vystupujících „zpěváků“. Jen namátkou: žena zpívající jidiš, hebrejsky, německy, anglicky a kdo ví jak ještě, jen ne pořádně česky; muž hrozící koncem světa zapěl Most přes minulost od porotců Soukupa a Osvaldové, a hned vzápětí dal co proto třetímu porotci Petru Jandovi – senilákovi (jako ho nazval), aby mu poté řekl: „Péťo, víš jak zpíváš? Dobře!“

 

Rodina Blackova předvedla všechno možné (rozštěp, stoj na ruce a jiné gymnastické prvky) jen ne zpěv a jakýsi muž středních let se vyznal ze své sexuální závislosti na ženách. To je jen zlomek děje pořadu, který ovládl nedělní večer.

 

Mírně jsem překvapen počtem tolika „zvláštních“ bytostí, jejich odvahou a u některých i talentem. Jen tápu, kolik z toho co jsme včera mohli vidět je opravdu skutečné. Vše mi připadalo jako dobře domluvená „legranda“. Ale zřejmě to je záměr tvůrců. Pobavit nudícího se diváka.

 

Velkým překvapením ze zajisté stalo několik vokálních skupin, jenž zatím převážně vítězily ty dívčí. Pokud vystoupilo nějaké to chlapecké duo či trio, bylo ovšem co poslouchat. Ani jsem nedoufal, že je u nás ještě tolik skrytých talentů. No u nás, jedna skupina byla původem z Ukrajiny, další vypadala jakoby z Marsu.

 

Leoš Mareš zatím moc nevstupoval do děje, porota fungovala tak jak ji známe (vtipkující

G. Osvaldová, mírně arogantní O. Soukup a navíc zřejmě moudrý P. Janda) a celé to ubíhalo rychlým tempem. Jeden adept ANO – NE, a může další a další a další… Možná trochu guláš.

 

Ke konci stačí jen říct, že v příštím díle by to chtělo ještě více talentů, míň sekt a ne zas až tolik hudebního podkreslení.

http://www.youtube.com/watch?v=oyF4WiTnq20

Autor: David Hanuš | pondělí 4.2.2008 11:50 | karma článku: 15,55 | přečteno: 4722x